Apple concediaza angajati ai magazinelor din SUA, Canada si Marea Britanie

  Desi Apple inregistreaza cresteri semnificative ale veniturilor/profitului an dupa an, se pare ca acum compania americana a decis sa concedieze o buna parte dintre noii angajati ai catorva magazine din intregul glob. Marea majoritate a concedierilor s-au axat in Marea Britanie, SUA sau Canada, insa se pare ca Apple a ales sa reduca si orele de lucru ale unor angajati part-time. Desi nimeni nu stie de ce a ales Apple sa ia aceste masuri, se speculeaza ca in interiorul magazinelor ar fi probleme cu moralul angajatilor, dar nu trebuie uitate nici nemultumirile legate de salariile mici si orele suplimentare impuse de companie.

Over the past couple of weeks, we’ve been receiving reports that Apple has been laying off a number of recently-hired staff members at its retail stores. Most of the reports have been coming from Apple retail employees in the United Kingdom, but several of these reports claim that similar actions are taking place at stores around the world. We’ve also been receiving reports of long-term cutbacks in hours for part-time staff in the United States and Canada. 

  Magazinele Apple sunt in momentul de fata una dintre principalele surse de venit ale companiei americane, insa angajatii nu sunt tratati chiar atat de bine precum s-ar astepta multa lume. Apple nu a comentat pe marginea informatiilor privind concedierile si reducerea orelor de lucru si probabil nu o va face avand in vedere ca totul este o masura interna.