iPad Mini va fi mai usoara si mai subtire decat iPad, va avea un design ciudat(imagini)

  In ultimele saptamani internetul a fost invadat de zvonuri privind terminalul iPhone 5, asa ca in aceasta dimineata am pentru voi cateva informatii “noi” in legatura cu tableta iPad Mini pe care Apple ar urma sa o prezinte si sa o lanseze in aceasta toamna. Desi toata lumea credea ca iPad Mini va fi o tableta iPad mica, care va pastra acelasi design, ei bine realitatea este alta. Se pare ca tableta iPad Mini va arata exact precum in imaginile din acest articol, adica va avea bezelul de pe margini mult mai subtire decat se anticipa initial, iar aceasta modificare face design-ul oarecum ciudat.

This iPod touch-like design makes a lot of sense for a number of reasons. For one, when compared to the Nexus 7 (and Kindle Fire, Galaxy Tab 7, RIM Playbook, etc.), this would give the iPad mini a similar, “purse-able,” and “big pocket-able” form factor but with a larger 4:3 display. The lack of a bezel on the sides will make it easier to hold too.

  Tableta iPad Mini nu se doreste a fi un iPod Touch mai mare, ci o tableta iPad mai mica, insa Apple va utiliza la ea o parte din design-ul iPod Touch-ului. Tableta ar urma sa fie la fel de subtire precum un iPod Touch si ar urma sa fie foarte usoara, caracteristici care ar urma sa o faca foarte competitiva in fata tabletelor cu ecran de 7 inch ale competitorilor. Avand un ecran de 7.85 inch, rezolutie 1024 x 768, 163 pixeli per inch, si un posibil screen ratio de 4:3, iPad Mini se apropie mai mult de iPad ca si dimensiuni, iar Apple doreste sa pastreze experienta de utilizare a acestui produs, insa sa o imbunatateasca si sa o ofere intr-o versiune noua pentru cei care doresc un dispozitiv mai mic.

The iPad 3 — the whole device, not just the display — measures 241.2 × 185.7 mm. Divide and that comes out to roughly 1.3, which is very close to the aspect ratio of the iPad display (1.333…). […] That’s not true for the iPhone and iPod Touch. The iPhone 4S is 115.2 × 58.6 mm; divide and you get roughly 1.97 — far different proportions than the 1.5 (3:2) aspect ratio of the display. Again, just look at it.

Should not the iPad Mini fall somewhere in between?

  Daca este sa vorbim despre dimensiuni, atunci iPad Mini ar putea sa aiba 200 x 135 mm si ar putea fi cu o treime mai subtire decat Google Nexus 7, daca Apple va alege sa o faca la fel de subtire precum iPod Touch-ul. Probabil va intrebati cat de grea va fi tableta si zvonurile spun ca ea va avea aproximativ 265 de grame, cu 75 de grame mai putin decat Google Nexus 7. La final ramane implementarea sigura a unei camere frontale si posibila compatibilitate cu retele 4G LTE, iar asa avem o imagine completa a iPad Mini.

  Recapituland, iPad Mini ar urma sa :  aiba bezelul lateral mai mic pentru a reduce dimensiunile dispozitivului, ar urma sa fie la fel de subtire precum iPod Touch-ul, ar urma sa fie mai usoara decat Google Nexus 7 si ar urma sa fie prezentata pe data de 12 septembrie impreuna cu iPhone 5. Despre pret nu se stie deocamdata absolut nimic, insa se speculeaza ca Apple ar putea oferi tableta pentru 200 – 250$.

 

27 COMENTARII

  1. Bezel-ul lateral are o functie importanta. E locul unde iti pui degetul cand tii ipadul in mana. Cu acel mini-bezel o sa atinci ecranul, sau o sa ai o pozitie ciudata de prindere a ipadului

  2. Desi arata misto ma indoiesc ca va arata asa. A spus mai sus cine corect va bezelul lateral are rol in sustinerea tabletei. Iphone 5 sa fii avut desig-ul asta era tare:)

  3. @Zaone.In Romania cat o sa coste iPad mini?!Si crezi ca ar fi o idee buna sa o cumpar?!Vreau o tableta pentru jocuri si nimic mai mult.

  4. Scuze de offtopic , am o problema cu un ipad 2 3g , isi perde semnalul sau nu vede deloc cartela de date , daca a mai avut cineva problema asta si cum se poate rezolva .

    Va multumesc

    Stima.