iOS 5.1.2 ar putea fi lansat de catre Apple pentru a acoperi bugul SMS spoofing-ului

  Aseara v-am spus ca Apple recomanda utilizatorilor sa foloseasca serviciul iMessage ca modalitate principala de comunicare cu iDevice-urile si sa aiba foarte mare grija atunci cand primesc un SMS deoarece acesta ar putea veni de la o entitate necunoscuta. Avertismentul lor vine dupa ce Pod2G a descoperit o vulnerabilitate veche a iOS-ului, care de fapt are legatura cu intreg serviciul SMS/MMS si nu cu iOS-ul, care permite trimiterea de SMS/MMS-uri cu identificator fals.

  Desi problema este a intregului serviciu de mesagerie si ea afecteaza orice telefon mobil, Pod2G spune ca Apple poate rezolva problema printr-un update al iOS si aici ar putea interveni iOS 5.1.2. Mesajul celor de la Apple este destul de clar, ei nu dau de inteles ca ar avea in plan intreprinderea vreunei masuri pentru rezolvarea problemei, insa asta nu inseamna ca Apple nu va face ceva. Daca presiunea mediatica se va intensifica in perioada urmatoare, exista posibilitatea ca iOS 5.1.2 sa fie lansat cu doar o luna inaintea iOS 6, insa in caz contrar Apple ar putea rezolva vulnerabilitatea direct in iOS 6.

 The flaw exists since the beginning of the implementation of SMS in the iPhone, and is still there in iOS 6 beta 4. Apple: please fix before the final release.

  Din toata problema aceasta trebuie sa retineti ca vulnerabilitatea nu se regaseste doar in iOS, ea exista in toate telefoanele mobile, asa cum s-a spus de la bun inceput si cum trebuia sa inteleaga toata lumea.