Apple recomanda utilizarea iMessage in locul SMS pentru a evita spoofing-ul

20120818-201944.jpg

  Acum cateva zile v-am spus ca Pod2G a descoperit o noua vulnerabilitate a sistemului SMS/MMS din iOS. Vulnerabilitatea descoperita de hacker este foarte veche si permite oricui sa trimita SMS/MMS-uri cu numere false catre utilizatori. Dupa publicarea acestor informatii Apple a fost criticata pentru nerezolvarea unei probleme de securitate atat de importanta si astazi compania a dat o declaratie de presa celor de la Engadget, declaratie prin care incearca sa dea de inteles ca o rezolvare pentru problema s-ar putea sa nu apara vreodata.

Apple takes security very seriously. When using iMessage instead of SMS, addresses are verified which protects against these kinds of spoofing attacks. One of the limitations of SMS is that it allows messages to be sent with spoofed addresses to any phone, so we urge customers to be extremely careful if they’re directed to an unknown website or address over SMS.

  Prin acest comunicat Apple recomanda utilizatorilor sa inlocuiasca serviciul SMS cu iMessage-ul inclus in iOS, prezentandu-l ca un serviciu mult mai sigur. Desigur ca Apple are dreptate, insa mesajul lor nu avea cum sa fie diferit deoarece intreaga problema a spoofing-ului pentru SMS/MMS-uri nu tine doar de producatorii de telefoane mobile, ci si de operatori. Practic Apple ne spune ca iMessage este viitorul si SMS-ul ramane o optiune pentru persoanele care nu au iDevice-uri.