Cercetatorii americani dezvolta bateria care se incarca singura in timp ce mergi

  Bateria reprezinta principala problema a unui terminal mobil deoarece din cauza ei mobilitatea se retrange extrem de mult in cele mai multe cazuri si asta pentru ca producatorii nu reusesc sa ofere o autonomie cu adevarat buna pentru propriile produse. Pentru a rezolva probleme de acest gen cercetatorii universitatii americane Georgia Tech au dezvoltat o baterie care se incarca in timp ce noi ne plimbam. Tehnologia universitatii implica utilizarea elementelor piezoelectrice pentru a produce energie si cercetatorii au demonstrat totul atasand o baterie unui pantof de sport, energia fiind generata in timp ce o persoana se plimba si calca bateria.

In the self-charging power cell, the piezoelectric material PVDF replaces the conventional separator material and acts as a nanogenerator inside a Li-ion battery On the bottom of a shoe, the power cell converts the compressive energy generated by walking into chemical energy and stores it without converting it to electricity.

  Din pacate cercetatorii universitatii Georgia Tech sunt inca departe de a avea planuri pentru a produce aceste baterii la scara larga, insa cu ajutorul producatorilor de terminale mobile poate se vor gasi metode de a imbunatati unul dintre punctele vulnerabile ale terminalelor mobile.

5 COMENTARII

  1. @CrYs18
    Nu fii decervelat!!! Ceasurile despre care vorbeşti se armează în timpul mişcării, adică se strânge arcul. Tot mecanismul e mecanic, nu există baterie! De la un arc comprimat la generarea un şir de electroni e o oareşcare diferenţă!