Iata cele mai bune aplicatii care recunosc limba romana si sunt capabile sa scrie dupa dictare

  Lansarea Siri a generat o “isterie” in randul utilizatorilor si producatorilor de terminale mobile, unii fiind interesati sa isi controleze dispozitivele prin comenzi vocale, altii nestiind cum sa imbunatateasca sistemele rudimentare disponibile pe piata. Din aceasta cursa a dezvoltarii sistemelor de recunoastere a comenzilor vocale cei mai castigati au iesit vorbitorii de limba engleza/germana/franceza si japoneza, cele mai importante sisteme de acest gen fiind din start compatibile cu aceste limbi.

  Daca sunteti un vorbitor de limba romana veti sesiza rapid ca niciun sistem nu va recunoaste ceea ce vorbiti voi, insa asta nu inseamna ca nu exista aplicatii capabile sa faca acest lucru. Aplicatiile care va recunosc limba si cuvintele nu pot controla iDevice-ul vostru, insa va permit sa dictati texte sau sa efectuati cautari pe motoarele de cautare. Vorbesc aici despre Dragon Dictation si Dragon Search, doua aplicatii lansate acum cateva luni in Romania. Aplicatiile sunt dezvoltate de catre compania Nuance, cea a carei algoritmi sunt utilizati si de catre Apple cu asistentul personal Siri.

  Aceste aplicatii sunt, de departe, cele mai bune in ceea ce priveste recunoasterea limbii romane si scrierea dupa dictare, iar daca le incercati veti realiza rapid de ce am dreptate. Ambele aplicatii sunt disponibile gratuit, ambele au un set limitat de functii si niciuna nu poate controla iDevice-ul vostru, insa in baza sistemului inclus in ele Apple ar putea ajuta Siri sa invete limba romana. Nu mi-as pune mari sperante ca acest lucru se va intampla in viitorul apropiat, insa pana atunci aveti la dispozitie doua aplicatii puternice pe care le puteti utiliza fara probleme. Ambele aplicatii sunt universale, deci le puteti utiliza pe orice iDevice.


Pretul initial:
Numele:
Dragon Dictation

Gratuit

s





Developer: Nuance Communicat…
Universala
Categoria: Business


Descriere: Dragon Dictation is an easy-to-use voice recognition application powered by Dragon NaturallySpeaking that allows you to easily speak and instantly see your text or email messages. In fact, its up to five (…


Dimensiunea aplicatiei este: 8.4 Mb


Pretul initial:
Numele:
Dragon Search

Gratuit

s





Developer: Nuance Communicat…
Categoria: Utilities


Descriere: Dragon Search is the Fast, Accurate and Smart way to search online content on your iPhone using your voice.

Simply speak your search queries and get simultaneous results from a variety of top websites and…


Dimensiunea aplicatiei este: 4.9 Mb