Apple analizeaza de cateva saptamani de zile un update al aplicatiei Google Search pentru iOS, nu il publica in App Store(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-cZ4mdrlWYM[/youtube]

  Acum cateva saptamani de zile v-am spus ca Google va implementa in aplicatia Google Search din iOS o parte din functionalitatea disponibila in aplicatia Google Now, mai exact functiile care permit utilizatorilor sa efectueze cautari vocale. Google a preluat o parte din sistemul de recunoastere a comenzilor vocale care este disponibil in Android Jelly Bean, l-a implementat in aplicatia Google Search si a trimis-o la Apple cu o saptamana inainte sa anunte implementarea functionalitatii, insa 3 saptamani au trecut de atunci si Apple inca nu a publicat aplicatia.

A representative from Google confirmed to me that the company submitted the Voice Search app to Apple about a week before the August 8 announcement — so around August 1, give or take — and has yet to hear anything back about the app’s status or lack of approval. Apple, meanwhile, doesn’t respond to media inquiries as a general rule unless you work for The Wall Street Journal or your last name is Gruber.

  Noua functionalitate implementata de catre Google este foarte asemanatoare cu cea a Siri si nu este exclus ca Apple sa respinga initial lansarea update-ului in App Store chiar in baza acestui motiv. Apple a actionat la fel si in cazul altor dezvoltatori, iar rivalitatea dintre ea si Google poate sta la baza unei respingeri a update-ului pentru Google Search. Un reprezentant al Google a declarat ca dupa trimiterea update-ului la Apple nu au primit niciun fel de informatii de la companie in legatura cu aplicatia, deci este clar ca schimbarile sunt analizate atent in Cupertino si nu ar fi exclus ca Siri sa preia o parte din functionalitate, avand in vedere ca o data ce trimiti o aplicatie la Apple, compania are dreptul sa preia, partial, functionalitatea.

  Ramane de vazut daca update-ul va ajunge in App Store, insa nu vad de ce ar refuza Apple sa il publice, chiar daca vine de la Google.

5 COMENTARII

  1. Un lucru e cert : Siri va decade pt ca are f putine limbi incluse . Google va creste enorm pt ca se va gândi chiar si la țările bananiere. Bravo Google ! Nu m-ar mira ca Apple sa desfaca atent aplicația celor de la Google , sa o copie si sa ii dea in judecată pe Goole pt presupuse inventii proprii . Așa s-a întâmplat si cu samsung si Apple , s-au furat între ei pana nu au mai putut . Insa o instanța din Korea le-a dat “dreptate” la toți interzicandu-le principalele lor produse la vânzare pe piața. Așa e in spionajul industrial , e mai rentabil sa furi , sa schimbi pe ici pe colo si apoi sa dai concurenta in judecată ….