Apple va determina o schimbare majora a Android-ului si a mentalitatii producatorilor

  1.05 miliarde de dolari, atat ar urma sa primeasca Apple de la Samsung daca decizia data astazi de un juriu american nu va fi schimbata in vreuna dintre caile de atac, ce stau la dispozitia coreenilor. Apple a obtinut o victorie extrem de importanta care va avea un impact major nu doar asupra Samsung, care probabil va continua sa copieze, ci si asupra celorlalti producatori de terminale Android. Cu Google in spate, Samsung nu a reusit sa invinga Apple, insa Samsung este cel mai mare producator de terminale Android si isi permite sa cheltuie sute de milioane de dolari pe procese in timp ce altii nu au acest “lux”.

  Desi Samsung isi permite sa se bata cu Apple in instante, folosind probabil profitul generat de banii platiti de Apple prin contracte, HTC, Sony, LG sau alti producatori similari nu au aceeasi optiune. Aceste companii abia produc bani din vanzarea terminalelor mobile si ele vor alege cel mai probabil sa construiasca Android-ul fara a folosi tehnologii ale Apple sau ale altor producatori. Victoria de astazi este un mesaj extrem de clar ca oricine copiaza va plati scump pentru acest lucru, chiar daca are ajutorul unei companii precum Google.

  Apple spune ca procesele nu au la baza dorinta de a recupera bani, ci dorinta de a sustine valorile unei industrii in care moralitatea a trecut pe plan secund, sau poate chiar tert, o industrie in care fiecare copiaza ce prinde. Android-ul se va schimba mult daca producatorii nu vor sa ajunga in situatia celor de la Samsung, insa totul depinde de modul in care se va termina batalia legala din SUA dupa epuizarea cailor de atac.