Samsung se “inspira” din OS X pentru a face un dock in Windows 8

  Daca in legatura cu iDevice-urile s-a dovedit faptul ca Samsung a copiat, acum cei de la Gizmodo spun ca Samsung copiaza si elemente ale dock-ului din OS X. Pe langa design-ul oarecum asemanator, dock-ul celor de la Samsung, numit S Launcher, are si aceeasi functionalitate precum dock-ul din OS X. Cei de la Samsung au folosit acest S Launcher in Windows 7, il vor folosi si in Windows 8, insa daca Apple are un brevet de inventie pentru el, atunci Samsung s-ar putea trezi iar incoltita in instanta.

And of course, the S Launcher is also a launcher. Simply drag apps or files to it for easy access, tossing them off when you don’t want them anymore. Nothing groundbreaking in that, but it doesn’t hurt, either, and the icons are bigger than in the Windows taskbar.

  Desi dock-urile nu au fost inventate de catre Apple, ele au fost inventate de catre NeXT, compania fondata de catre Steve Jobs si integrata mai tarziu in Apple, deci practic tehnologia a intrat in portofoliul Apple. Microsoft a avut grija sa diferentieze task bar-ul de dock-ul OS X-ului si asta pentru ca la Microsoft exista oameni care stiu sa inoveze, in timp ce la Samsung exista copiatoare. Vazand zilnic, ca asemenea companii copiaza si copiaza fara niciun pic de remuscari, multi vor renunta sa mai inoveze tocmai pentru a evita sa sustina modelul de business pe care il practica Samsung, de exemplu.