Apple incearca sa se distanteze de Samsung, a dorit sa contracteze un alt producator de microprocesoare

  TSMC, sau Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, este o companie taiwaneza care produce microprocesoare si nu numai. In anii trecuti Apple a incercat sa colaboreze cu TSMC pentru a produce deja celebrele chip-uri ale iDevice-urilor, insa atunci rata de productie mica a TSMC nu i-a convins pe cei de la Apple sa ii contracteze. De atunci si pana acum problemele par a se fi rezolvat, iar Apple si Qualcomm au incercat sa incheie contracte de exclusivitate cu TSMC, insa niciuna dintre cele doua companii nu a reusit sa obtina acest lucru.

Apple and Qualcomm were rebuffed in separate attempts to invest cash with Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (2330) in a bid to secure exclusive access to smartphone chips, people with knowledge of the matter said. Both proposals included investments, each of more than $1 billion, for the world’s largest custom maker of chips to set aside production dedicated to making chips exclusively for them, said the people, who declined to be identified because the details are not public.

  Desi ambele companii au facut oferte de peste 1 miliard de dolari pentru contractele de exclusivitate, cei de la TSMC au decis ca pot oferi doar una sau doua fabrici pentru un singur client, restul ramanand disponibile pentru contracte incheiate cu mai multi clienti. Miscarea celor de la Apple este clara, ei doresc sa se distanteze de Samsung care nu intelege ca nu este bine sa furi de la cel mai mare client al tau, iar la un moment dat Apple va anula contractele de 9 miliarde de dolari pe care le are cu Sasmung si va alege alti parteneri pentru producerea componentelor sale.