HP Envy x2, Samsung ATIV Smart PC/Smart PC PRO si Tab – noi tablete ce ruleaza Windows 8(Video)

  In cursul noptii trecute HP si Samsung au lansat o suita de tablete care pretind a fi laptop-uri, si permit utilizatorilor sa foloseasca o tastatura-dock pentru a controla Windows 8-ul din ele.. HP Envy x2, Samsung ATIV Smart PCSamsung ATIV Smart PC PRO si Samsung ATIV Tab sunt denumirile tuturor produselor, iar in cazul Samsung totul este cat se poate de confuz. In mare vorbim despre tablete care ruleaza Windows 8, ATIV Tab fiind singura care ruleaza Windows RT.

  In ceea ce priveste specificatiile, iata informatii pentru fiecare in parte :

  • Samsung ATIV Tab: procesor quad-core Snapdragon S4 de 1.5 GHz, 2 GB RAM, baterie de 8200 mAh, ecran de 10.1 inch, grosime de 8.9 mm si rezolutie probabila de 1,366 x 768 – Windows RT;
  • Samsung ATIV Smart PC: procesor Intel Atom, autonomie de 13.5 ore, ecran de 11.6 inch, grosime de 9.9 mm si rezolutie 1,366 x 768 – Windows 8;
  • Samsung ATIV Smart PC PRO: procesor Intel Core i5, autonomie de 8 ore, ecran de 11.6 inch, grosime de 11.9 mm si rezolutie 1,366 x 768 – Windows 8;
  • HP Envy x2: procesor Intel Atom Clover Trail, ecran de 11 inch, si rezolutie de 1,366 x 768 – Windows 8.

  Toate tabletele vin cu cate un dock ce este reprezentat de o tastatura cu touchpad, tastatura asemanatoare cu cea a MacBook Air-ului, care in majoritatea cazurilor dubleaza autonomia bateriei si permite utilizatorilor sa foloseasca tableta intr-un mod asemanator cu cel in care folosesc un PC. Nu stiu cat de populare se vor dovedi a fi acest gen de tablete, dar este bine sa le vedem pe piata. Cam atat din punct de vedere hardware, acum va las in compania unor hands-on-uri.

13 COMENTARII

  1. Sincer ma gandesc sa renunt la iPad pentru o tableta cu Windows 8, sunt cateva softuri pe care am nevoie sa le folosesc si nu exista pe iOS. Bineinteles ca as vrea sa le testez inainte, nu numai ecranul, putetea si autonomia conteaza.

  2. Da, si eu mai mult la Surface ma gandesc, in nici un caz nu vad sensul unei tastaturi clasice, in schimb o tastatura integrata intr-un smart cover cred ca e solutia ideala. Pana la urma vreau o tableta, nu un laptop.

  3. Tabletele cu Win 8 pe ele chiar vor fi populare. Motivul: treci cu aplicatiile de pe desktop/laptop windows direct pe tableta. Sunt inca multe aplicatii care ruleaza numai pe windows iar motivul pentru care nu au fost portate pe mac este evident … mac-ul nu are inca raspandirea windows-ului. Si eu astept sa apara tabletele cu win 8 pe piata ca sa achizitionez una.

  4. Daca Surface se ridica la nivelul asteptarilor, s-ar putea sa aiba un loc pe podium la capitolul vanzari, iar pretul nu cred ca va fi un factor decisiv. Oricum doar o parte din clientii Apple vor migra, mai curand Galaxy Tab & Co. vor pierde din cota de piata.

  5. Surface pro ( 1920X1080) , intel Core i5 cu hd 4000 si usb 3.0 pe tableta o sa fie cea mai buna tableta cu win 8 , asta daca nu lanseaza tablete cu win8 cu placa dedicata , ceea ce e cam improbabil in momentul de fata .

  6. nush ce succes va avea avand in vedere ca in primul video cand a dat sa deschida prima aplicatie , ca cam stat saracutu sa se gandeasca daca azi trebuie sal deschida sau maine :)))

  7. @tayfun hd4000 este destul de potent in comparatie cu versiunile anterioare.

    Cel mai interesant lucru la configuratia de top de la surface ar fi bateria., daca ar fi capabila sa sustina bateria macar 7-8 ore.

  8. zaone… vreau sa imi explici si mie de ce ar fi o tableta win 8 rt de evitat? pt ca ea a fost facuta din acelasi motiv pentru care au fost facute si ipad si cele cu android… adica filme joculete navigare etc…. eu cred catabletele cu win8 rt vor fi concurente cu ipad si galaxy tab etc…. daca vrei mai mult adica aplicatii desktop atunci iti iei cu win 8 full…

  9. zaone… vreau sa imi explici si mie de ce ar fi o tableta win 8 rt de evitat? pt ca ea a fost facuta din acelasi motiv pentru care au fost facute si ipad si cele cu android… adica filme joculete navigare etc…. eu cred catabletele cu win8 rt vor fi concurente cu ipad si galaxy tab etc…. daca vrei mai mult adica aplicatii desktop atunci iti iei cu win 8 full…