Presedintii Google si Apple discuta despre posibila evitare a unor dispute legale

  Tim Cook si Larry Page, presedintii a doua dintre cele mai importante companii de pe glob, au avut in ultimele saptamani discutii despre posibila evitare a unor dispute legale. La mijloc este desigur Android-ul despre care Steve Jobs spunea ca incalca diverse brevete de inventie ale Apple, insa reprezentanti ai Google au afirmat in diverse randuri ca nici Apple nu a inovat chiar tot in iOS. Deocamdata presedintii au discutat doar la telefon despre probleme, o intalnire ar fi urmat sa aiba loc maine, insa ea a fost amanata.

SAN FRANCISCO (Reuters) – Google Inc CEO Larry Page and Apple CEO Tim Cook have been conducting behind-the-scenes conversations about a range of intellectual property matters, including the ongoing mobile patent disputes between the companies, according to people familiar with the matter. The two chief executives had a phone conversation last week, the sources said. Discussions involving lower-level officials of the two companies are also ongoing. Page and Cook are expected to talk again in the coming weeks, though no firm date has been set, the sources said. One source told Reuters that a meeting was scheduled for this Friday, but had been delayed for reasons that were unclear.

  Deocamdata nimeni nu stie exact despre ce au vorbit cei doi presedinti si reprezentantii lor, insa probabil este vorba de o licentiere mutuala prin care Apple ar primi licente Google/Motorola si cei de la Google ar primi licente pentru functii importante ale Android OS. Exista desigur posibilitatea discutarii unei licentieri ceva mai cuprinzatoare care sa protejeze si implementarile producatorilor de terminale Android, insa deocamdata acestea sunt pure speculatii.

  Victoria celor de la Apple impotriva Samsung pare sa fi atras atentia multor producatori de terminale Android si inclusiv a celor de la Google care incearca sa rezolve totul fara a mai ajunge din nou in instante unde Apple ar putea castiga.

5 COMENTARII

  1. 🙂 apple incearca sa ‘taie’ copacul samsung (si ceilalti) de la radacina. cred ca intr-un anume viitor open source se va inchide… sau doar partial.

  2. Imi place iphone,si vreau sa am si urmatoarea generatie,dar cu politica asta(eu am inventat roata)…o sa se mai inoveze la sfantu asteapta…

  3. Daca ajung sa colaboreze cu google,atunci samsung se poate bucura de ultima picatura,parerea mea ca o sa se intample ceva,ramane de vazut

  4. Google in opinia mea nu ar trebui sa se bage in disputele dintre Samsung si Apple , deoarece Android-ul nu prea are nimic luat de la IOS , mai ales in varianta stock . Samsung cu acele skin-uri , launchere , si applicatii care au fost aduse peste android a gresit si a violat patente Apple , deoarece customizarile facute de Samsung au facut ca Android-ul de pe Galaxy s-uri sa aduca mai mult a IOS .