Samsung va actiona Apple in judecata daca iPhone 5 va fi compatibil cu retelele 4G LTE

  iPhone 5 inca nu a aparut pe piata, dar cei de la Samsung sunt pregatiti sa actioneze Apple in judecata daca dispozitivul va fi compatibil cu retelele 4G LTE. Anul trecut cei de la Samsung au procedat la fel cand iPhone 4S a fost lansat, coreenii introducand cereri de chemare in judecata in mai multe state europene, pierzand toate actiunile. Problema a fost ca Apple a cumparat chip-uri baseband de la companii care licentiasera tehnologiile Samsung plus dreptul de a le sub-licentia, deci Apple era protejata, dar Samsung dorea probabil putina publicitate.

Samsung confirmed that it will immediately sue Apple if the latter releases products using advanced long-term evolution (LTE) mobile technology. LTE has been emerging as the top standard in the global mobile industry. 

  Acum coreenii anunta ca vor ataca si iPhone 5 daca dispozitivul va functiona pe retele 4G LTE, compania punand la bataie brevetele sale de inventie pentru acest gen de tehnologii. Sunt sigur ca Apple anticipa aceasta miscare si nu s-ar fi expus inutil in fata posibilitatii de a ramane cu terminale blocate in vama, deci probabil a cumparat licente sau produse pentru care exista deja posibilitatea de a se oferi o sublicenta. Cred ca Samsung doar cauta publicitate in acest caz, cred ca sansele de a bloca vreun iPhone 5 pentru ca functioneaza pe retelele 4G LTE sunt infime si cred ca Samsung cheltuie bani aiurea cand i-ar putea investi in cercetare.