Samsung se pregateste sa lanseze un laptop cu “Retina Display”

  La WWDC 2012 compania Apple a lansat un MacBook Pro care are un Retina Display de 15 inch, iar acum cei de la Samsung anunta lansarea unui laptop cu Windows 8 care va avea un Retina Display de 13 inch. Laptop-ul celor de la Samsung va avea o rezolutie de 2,560 x 1,440 pixeli si 226 pixeli per inch, deci intra usor in categoria Retina Display-urilor cu care ne-a obisnuit compania Apple. Partea interesanta este ca ecranul mai mic al laptop-ului Samsung are mai multi pixeli per inch decat ecranul mai mare al Mac-ului(221 ppi), semn ca Samsung are pregatit poate ceva mai bun.

  Apple pregateste desigur lansarea unui MacBook Pro cu ecran de 13 inch, insa Samsung ar putea acoperi mai rapid acea piata si produsul Apple nu va mai avea acelasi impact la lansare. Este uimitor cat de repede s-a miscat Samsung cu dezvoltarea acestui laptop, insa din moment ce produce ecrane Retina pentru Apple, era normal sa aiba ceva pentru ei. Din pacate despre noul laptop nu se stiu prea multe, nici macar cand va ajunge pe piata, insa Apple are deja concurenta intr-un segment in care putini se asteptau.

18 COMENTARII

  1. Stie cineva daca se poate instala Mac OS pe alte configuratii decat pe cele Apple, dar sa nu dea nici o eroare?
    Se instaleaza doar pe procesoare Intel?
    Scuze de offtopic!

  2. Stiu ca e mare batie de cap, tocmai din cauza asta intreb, poate stie cineva vreo solutie mai simpla. Am reusit si eu dar cu tot felu de incompatibilitati si erori…

  3. Solutia cea mai simpla este sa-ti gasesti un calculator cu configuratia hardware cat mai apropiata de a calculatoarelor Apple. In felul asta poti sa ajungi chiar la o instalare nativa, fara sa folosesti distributiile hackinthosh.

  4. Am văzut o promotie la carrefour de compaq cu ecran 17″ , win7 licența gata instalat , desigur ho , wifi n , fără Bluetooth dar cine dracu mai folosește infrarosu si BT , hdd 320gb , 2gb memorie , video Shared din cei 2gb la 384mb , si alte nazbatii …2,5h autonomie mi-a ținut in instalare de alte prostii. Pai saracii tata nu o aibă 30 de milioane se dea , sa mai scadă si apple prețul ăla puțin . pt chestii domestice de birou-Home nici nu iti trebuie altceva…
    De asta win are cota peste 95% din piața , ca au devenit pc-urile accesibile in orice coliba. Săraci da mulți si de aceea vor mai trece muuuuulți ani pana când Apple o sa ajungă in fiecare casa de iobag.
    Sa fiu al naibii dacă as da 25 de milioane in plus pentru chestii domestice ca un email sau un mess…

  5. Era si de asteptat sa copie si asta … Tehnologia o au – costurile mici de fabricatie le au … Piata o au … Care-i problema ?

    Problema … zic eu, e ca windows nu stie sa se ocupe de rezolutii mari … pe 15″ o rezolutie putintel mai mare decat cea normala, si anume 1080 … arata ca dracu … abia vezi cursorul …

    Stie cineva daca windows 8 se descurca altfel cu rezolutiile mari ???