Prima Pagina iPad AntiSec sustine ca a furat 12 milioane de UDID-uri de la FBI...

AntiSec sustine ca a furat 12 milioane de UDID-uri de la FBI impreuna cu numele posesorilor iDevice-urilor, adresele acestora si numerele de telefon

  Grupul de hackeri AntiSec a anuntat ieri ca a reusit sa fure de la FBI nu mai putin de 12,367,232 de UDID-uri ale iDevice-urilor concepute de catre Apple, aceste UDID-uri venind la pachet cu numele persoanelor ce detin terminalele, numerele de telefon, adresele lor, username-urile, numele dispozitivelor si token-urile pentru notificari. Informatiile au fost sustrase de pe laptop-ul lui Christopher K. Stangl, care este Supervisor Special Agent in cadrul FBI-ului. Hack-ul a fost facut cu ajutorul unui exploit al Java, iar informatiile despre iDevice-uri ar fi fost descoperite intr-un folder de pe desktop-ul laptop-ului agentului, fisierul care le continea avand denumirea NCFTA_iOS_devices_intel.csv.

During the second week of March 2012, a Dell Vostro notebook, used by Supervisor Special Agent Christopher K. Stangl from FBI Regional Cyber Action Team and New York FBI Office Evidence Response Team was breached using the AtomicReferenceArray vulnerability on Java, during the shell session some files were downloaded from his Desktop folder one of them with the name of ”NCFTA_iOS_devices_intel.csv” turned to be a list of 12,367,232 Apple iOS devices including Unique Device Identifiers (UDID), user names, name of device, type of device, Apple Push Notification Service tokens, zipcodes, cellphone numbers, addresses, etc. the personal details fields referring to people appears many times empty leaving the whole list incompleted on many parts. no other file on the same folder makes mention about this list or its purpose.

  Hackerii au dorit sa demonstreze ca FBI-ui urmareste in mod ilegal oamenii si aceasta lista de UDID-uri ar putea dovedi acest lucru in eventualitatea in care FBI-ul nu avea mandate pentru a aduna datele respective si eventual a asculta apelurile telefonice/a urmari alt transfer de date ale acelor persoane. NCFTA sau  National Cyber-Forensics & Training Alliance, este o organizatie americana care investigheaza infractiunile facute in spatiul cibernetic, iar din ea fac parte atat membri din sectorul public, cat si membri ai sectorului privat.

  Practic FBI-ul are cel mai probabil o baza de date mult mai ampla in care detine informatii asemanatoare, acum AntiSec a publicat 1,000,001 de UDID-uri pe internet pentru a demonstra ca tot ceea ce spune este adevarat, iar noi trebuie sa ne gandim cum ne monitorizeaza guvernul.

 • Flops

  Pe mine sigur ma monitorizeaza, ca sunt foarte important.
  Si imi e si foarte frica, pentru ca fac multe lucruri ilegale.
  Si imi insel si nevasta, si mi-e frica ca o sa-i spuna guvernul

 • P40

  Aaaa nimic nou sub soare,cine nu stie ca suntem monitorizati,ascultati si urmaeriti pana in cel mai mic detaliu si partzul pe care il tragem este stiut de guvern,oricum ei ne monitorizeaza pentru binelle nostru propriu:))

 • Ionel CRACIUNEL

  Pai sa ne uitam putin in spate ca apoi sa putem vedea in fata mai bine… acum 35-40 de ani cand s-a introdus CNP-ul era nebunie … vrea ceausescu sa ne numeroteze ca pe vite… jale, mare jale, acum 50 de ani cand a fost obligatoriu si numele de familie si nu porecla tatalui sau a mamei , pai si cum sa ma cheme popa sau maciuca? pai daca tac`tu era popa sau porecla lui tac`tu era maciuca asa ti-a ramas numele, iar azi sa ne gandim (pt. aia cu multa imaginatie) cum ar fi fara nume de familie si CNP?
  Da, este o forma de control parsiva treaba asta cu tehnologia dar am eu impresia ca aia din afagnistan nu au probleme de genul asta, poate ar fi un refugiu pentru astia cu multe secrete, camerele de luat vederi de pe strada SUNT FOLOSITOARE, si mai nou ip-ul udid-ul si alte acronime o sa ne traseze viitorul.
  E un fel da apa sfintita, nu face bine dar nici rau nu face, decat daca iti inseli nevasta Flops si FBI CIA NSA prin domnul SUPERvizor SPECIAL agent Stangl este deranjat de infidelitatea ta 😀
  Asadar aer in piept ca se poate si mai rau, exista soft facut de un roman destept (pleonasm 😛 ) care te identifica din satelit doar dupa mers, asa ca udid-ul si ip-ul par depasite deja. Cu drag 168.192.0.12

 • Armadilo

  Nu ma deranjeaza nici un fel de monitorizare, din punctul meu de vedere nu au decat sa se spele pe cap cu inregistrarile lor cu tot, nu fac nimic ilegal. Problema apare in momentul in care anumite date personale sau mai sensibile ajung in mainile unor persoane neautorizate sau rau-voitoare. A se vedea acele cazuri celebre din Anglia cu laptopuri pierdute de diversi prostovani din diverse agentii guvernamentale, si servere sparte de diversi. Asta ar trebui sa dea de gandit.

 • Cristi

  Atata timp cat majoritatea o sa gândească ca cei 3 din primele 4 comenturi astia( guvernul etc.) pot face fix ce doresc cu vietile noastre. Turma de oi proaste ce suntem….

 • mihai

  vor sa reduca populatia .. pe cei prosti ii vaccineaza :))) cei care nu fac nimic ilegal sunt cei prosti :))) ei sunt oi .. sclavi .. si nu e nevoie de asa ceva …se face risipa de oxigen :)))

 • Pingback: FBI-ul sustine ca nu monitorizeaza iDevice-urile si nu culege informatii despre UDID-uri | iDevice.ro()

 • Pingback: Apple sustine ca nu a furnizat FBI-ului UDID-uriloe posesorilor de iDevice-uri | iDevice.ro()

 • Pingback: O companie americana a fost sursa celor 12 milioane de UDID-uri furate de catre AntiSec | iDevice.ro()