Producatorii “clonei” GooPhone i5 sustin ca au brevetat design-ul iPhone 5 in China

  Saptamana trecuta v-am prezentat GooPhone i5, un terminal Android fabricat in baza design-ului pe care iPhone 5 ar urma sa il aiba. Terminalul are aproximativ aceleasi dimensiuni, dar si acelasi design, iar producatorii sai sustin ca au brevetat deja in China design-ul dispozitivului. Nimeni nu stie deocamdata daca tot ceea ce sustin producatorii este adevarat sau nu, totul putand fi doar o tentativa disperata de a atrage atentia asupra GooPhone-ului si de a vinde cateva unitati inainte ca adevaratul iPhone 5 sa apara pe piata.

  Daca producatorii GooPhone i5 au reusit sa breveteze ceva, e greu de crezut ca vor avea vreo sansa sa scoata iPhone 5 de pe piata, avand in vedere ca Apple are brevetat deja design-ul general al dispozitivului. Desi sansele GooPhone de a bloca vanzarile iPhone 5 par mici, sa nu uitam ca vorbim despre China, o tara in care regulile occidentale nu se prea aplica.

11 COMENTARII

  1. Puteti breveta ca nu asa o sa arate i5…. Numai fake-uri ordinare postezi pe blog… Pacat. Nu prea vad ce rost isi au posarile de genul “Asa o sa arate noul iPhone” sau “Carcasa noului iPhone asamblata” :))) ….. Nu aveti rabdare pana la lansare si sa comentati atunci.

  2. Daca au primit acordul de a breveta asemena design atunci originalul nu o sa arate astfel. Munca ta nu o dai pe o mana mai ieftina care arata identica.

  3. sunt 3 variante:
    Ori noul iphone nu va arata asa, ori apple le va da niste banuti la astia care au brevetat telefonul sau cei care sustin k au brevetat designul mint..

  4. Pana si cei de la Apple au admis ca telefonul va arata ca in “zvonuri”. E greu sa pastrezi un secret cand in fabrica aia lucreaza mii de oameni si pentru un simplu surub scos de acolo ei primesc de la site-urile de profil o caruta de bani. Probabil asta e design-ul final si mai bine va obisnuiti cu ideea decat sa fiti dezamagiti la lansare.

  5. […]   GooPhone i5 este o clona a iPhone 5 despre care am vobit deja cu doar cateva saptamani in urma, produsul a fost livrat in China catre presa si el a venit intr-un ambalaj foarte interesant. Nu vorbim practic despre vreo cutie, ci despre o servieta in care era asezat terminalul si toate accesoriile sale, modul de prezentare fiind inedit si probabil unic. Desi smartphone-ul nu va avea performante cel putin apropiate de cele ale iPhone 5, macar primit o servieta interesanta cu el. […]