Prima Pagina Apple Samsung are de 20 de ori mai multi designeri decat Apple

Samsung are de 20 de ori mai multi designeri decat Apple

  Samsung a fost acuzata ca a copiat brevete de inventie ale Apple si un juriu american a dovedit aceasta acuzatie, insa poate va vine greu sa credeti ca in realitate coreenii au de 20 de ori mai multi designeri decat Apple. La Apple exista o echipa de designeri formata din 15 oameni si condusa de catre Jony Ive, iar la Samsung exista aproximativ 375 de persoane, insa chiar si asa ei nu reusesc sa vina cu ceva intr-adevar inovator. Vorbesc desigur despre terminalele mobile, segmentul in care Samsung are probleme in a inova, desi are o adevarata armata de designeri.

One of Samsung’s hurdles will be changing its culture, which has emphasized speed, efficiency and using other company’s products as inspiration, Seok said. The company spends heavily on research and development, and it has produced breakthroughs in semiconductor, screen and computer-memory technology. Still, even with 20 times as many designers as Apple, the company tosses out too many promising ideas, said Ziba’s Vossoughi. Apple, by contrast, has a team of about 15 designers, led by Senior Vice President of Industrial Design Jony Ive, who often brainstorm ideas around a kitchen table in the lab at the company’s headquarters.

  Este clar ca nu toti cei 375 de designeri lucreaza la dezvoltarea de terminale mobile, insa ma gandesc la faptul ca Samsung are mai multi oameni decat Apple in acest departament si rezultatele nu se vad. Partea buna este ca ultimele terminale Samsung s-au distantat de design-ul impus de catre iPhone, insa Galaxy S III-ul a fost primit cu nu prea multa bucurie de catre utilizatorii pentru care design-ul nu a fost chiar atat de inovator. Sper ca pe viitor Samsung sa concureze cu Apple respectand regulile jocului, altfel problemele legale nu se vor termina.

 • Wei Shen 沈偉

  Multi si ieftini sau multi si slabi ?

 • klaudinho

  Asta nu este vreo chestiune prea ciudata pentru ca Samsungul scoate pe piata cate un telefon la saptamana ia Apple unul pe an – deci aici trebuie sa ii intelegem pe CLONACI

 • RG

  Hmm, nu inteleg de ce e relevanta informatia asta pentru profilul acestui site. Samsung lanseaza mai multe modele de telefoane mobile intr-un an si poate de aceea are nevoie de mai multi design-eri…sau poate vor sa ofere mai multe locuri de munca. Oricum, informatia o putem considera nula.

 • flotouran95

  Si la ce folos ca daca tot copiaza modelele existente pe piata

 • Toma

  Samsung = telefoane, tablete, televizoare, monitoare, dvd palyere, home theater, camere foto, camere video, notebookuri, odd, imprimante, cuptoare, microunde, masini de spalat, frigidere, aer conditionat, aspiratoare.

 • @Toma: Da Toma, dar si Apple are 15 pentru smartphone-uri, tablete, macbook-uri, iMac, Cinema Display, accesorii, etc.

 • djcata

  telefonul cu WP8 de la samsung are un design mai bun decat S3 , la fel si Note 2 deci e posibil sa apara mai multe schimbari

 • Degeaba lanseaza 20 telefoane / an daca seamana intre ele in proportie de 80%. Sa nu mai adaugam faptul ca majoritatea is chiar pilaf.

 • Flops

  Daca vorbim si de calitatea muncii, televizoarele alea cu rama subtire chiar imi plac

 • Cretu

  Cui nu i-a placut S3? Poate cei care iubesc forma I4. Mie mi-a placut forma 3gs-ului si automat si SGS3. SGS2 nu. Deci tine de gusturi. Nu putem generaliza.