Samsung are de 20 de ori mai multi designeri decat Apple

  Samsung a fost acuzata ca a copiat brevete de inventie ale Apple si un juriu american a dovedit aceasta acuzatie, insa poate va vine greu sa credeti ca in realitate coreenii au de 20 de ori mai multi designeri decat Apple. La Apple exista o echipa de designeri formata din 15 oameni si condusa de catre Jony Ive, iar la Samsung exista aproximativ 375 de persoane, insa chiar si asa ei nu reusesc sa vina cu ceva intr-adevar inovator. Vorbesc desigur despre terminalele mobile, segmentul in care Samsung are probleme in a inova, desi are o adevarata armata de designeri.

One of Samsung’s hurdles will be changing its culture, which has emphasized speed, efficiency and using other company’s products as inspiration, Seok said. The company spends heavily on research and development, and it has produced breakthroughs in semiconductor, screen and computer-memory technology. Still, even with 20 times as many designers as Apple, the company tosses out too many promising ideas, said Ziba’s Vossoughi. Apple, by contrast, has a team of about 15 designers, led by Senior Vice President of Industrial Design Jony Ive, who often brainstorm ideas around a kitchen table in the lab at the company’s headquarters.

  Este clar ca nu toti cei 375 de designeri lucreaza la dezvoltarea de terminale mobile, insa ma gandesc la faptul ca Samsung are mai multi oameni decat Apple in acest departament si rezultatele nu se vad. Partea buna este ca ultimele terminale Samsung s-au distantat de design-ul impus de catre iPhone, insa Galaxy S III-ul a fost primit cu nu prea multa bucurie de catre utilizatorii pentru care design-ul nu a fost chiar atat de inovator. Sper ca pe viitor Samsung sa concureze cu Apple respectand regulile jocului, altfel problemele legale nu se vor termina.