Apple renunta la Samsung in ceea ce priveste furnizarea unor componente ale iPhone 5

  Anul trecut se estima ca aproximativ o treime dintr-un iPhone este asamblat folosind componente produse de catre Samsung, insa anul acesta lucrurile par sa se schimbe. Cei de la Apple au decis ca Samsung nu mai face memorii RAM/NAND chiar atat de bune, asa ca au ales alti furnizori pentru ele. Toshiba Corp, Elpida Memory ELPDK.PK si SK Hynix sunt cele 3 companii care furnizeaza atat memorii RAM, cat si memorii de stocare NAND pentru terminale iPhone 5, Samsung fiind scoasa de pe lista companiilor de la care Apple achizitioneaza asemenea componente.

Apple has reduced its orders for memory chips for its new iPhone from its main supplier and competitor Samsung Electronics, a source with direct knowledge of the matter said on Friday. Apple has been cutting back its orders from Samsung as it seeks to diversify its memory chip supply lines, although the South Korean firm remains on the list of initial suppliers for the new iPhone, the source told Reuters. The Korea Economic Daily, citing an unnamed industry source, reported on Friday that Apple had dropped Samsung from the list of memory chip suppliers for the first batch of the new iPhone, the iPhone 5, which is widely expected to be unveiled next Wednesday. 

  Era normal ca Apple sa renunte la unele contracte cu Samsung din moment ce coreenii nu inteleg ca nu este bine sa furi de la partenerii tai, iar acum vedem primele schimbari care sigur vor afecta incasarile Samsung. Cei trei parteneri alesi de catre Apple au mai fost folositi in trecut, chip-uri de-ale lor regasindu-se fie in iDevice-uri, fie in Mac-uri, deci nu va fi o problema in ceea ce priveste performantele, insa problema va sta in capacitatea lor de a produce indeajuns de multe componente. Avand in vedere ca Apple nu reuseste sa ajunga la niste acorduri cu Samsung, ne putem astepta ca si alte schimbari importante sa aiba loc.

The report said Apple instead picked Japan’s Toshiba Corp (6502.T), Elpida Memory ELPDK.PK and Korea’s SK Hynix (000660.KS) to supply DRAM and NAND chips. “Samsung is still on the list of initial memory chip suppliers (for new iPhones). But Apple orders have been trending down and Samsung is making up for the reduced order from others, notably Samsung’s handset business,” the Reuters source said.

14 COMENTARII

  1. In afara de Toshiba, personal ma indoiesc de calitatea celorlalti 2 producatori, dar ramane de vazut. Samsung era ok din acest punct de vedere, pacat ca nu s-a ajuns la un consens in aceasta perspectiva…

  2. Acolo se spune in doua surse ca Apple si-a redus comenzile la Samsung si o singura sursa spune ca au fost scosi de pe lista.
    Samsung tocmai au facut cele mai rapide memorii NAND, deci se pare ca Apple nu are nevoie de atata viteza.

  3. Nu cred ca Apple e atat de naiva incat sa-si aleaga furnizorii ‘pe auzite’. Mai mult ca sigur s-a cercetat intensiv piata pt a vedea ce producatori ar putea tine pasul cu cerintele Apple. Am toata increderea ca Apple a ales corect 🙂

  4. @NicKel- nu te teme, Hynix sunt f. vechi si buni. Memoriile lor le gasesti atat in Mac-uri cat si in terminale cu Windows. Stiu ei ce stiu, n-ai grija. Incet-incet scapa ei de tot ce inseamna Samsung. Apple are darul de a incheia contracte cu firme de care putini au auzit, iar strategia lor va fi cu timpul sa scape de dependintele care ii incurca. Astfel, Samsung se va intoarce la ce stie mai bine: televizoare. Si acelea mediocre cum sunt…

  5. Mai bine asa.Oricum Samsung faceau niste componente de cacao.Dar softu a ascuns aceste buguri.Mai ales bateria care este de proasta calitate chiar si daca e siglat

  6. Decizia celor de la Apple este una mai mult decat normala, dar sa apui ca Samsung face tv-uri mediocre, inseamna ca o dam in cea mai extrema latura a penibilitatii de fan.

  7. Mi-am luat de cateva luni un tv Samsung led tv diagonala 101 si nu sunt deloc multumit de el. La fel am crezut si eu ca sunt buni in televizoare, dar m-am inselat…
    La cerere pot sa enumar si cateva erori

  8. Nu puteau sa renunte asa cum vor ei , pt aveau contracte care nu pot sa le rezilieze fara a avea pierderi prin clauzele care le aveau ! Dar incet incet nu mai reanoiesc contractele si gata !

  9. Doamne, mare Ti-e gradina. Auzi ce spun unii aici in comenturi, parca-s mari savanti in electronica si in noua tehnologie. mai baieti, cand mai scrieti asa ceva ganditi prima oara, si apoi lansati astfel de discutii. Cum poti sustine ca Samsung e o firma de tot rasul, cand are o putere in creare asa de mare. nu sustin nici iphone si nici samsung, dar nu uitati ca umblati pe tehnologia lor in fiecare zi. Nu mai judecati voi firmele astea, ca nu sunteti in masura sa o faceti. Zoane, mai pune frana tata la astfel de comentarii, eu ii inteleg pe unii ca nu suporta androidul (mai bine spus S3-ul) dar nici sa dam cu mucii in fasole cu astfel de critici aduse unei uriase firme. Nu sariti pe mine, nu sunt androist, am iphone, dar sincer ma amuza si tot-odata ma intristeaza unele comenturi care le aduc unii care sunt lipsiti de cunostinte in domeniu, si mai vin si fara argumente. Stima

  10. @Cl@udiu:
    Samsung nu e nicio forta. Daca erau, si-ar fi proiectat singuri telefoanele, nu ar fi copiat designul altora.
    Ar trebui sa acceptam ca asa cum au copiat de la APPLE, la fel au furat si de la alte companii mai mici, care nu au putut insa reactiona.

    Samsung = furt (pe fata) la drumul mare
    “Forta Samsung” o vom vedea flesca in cativa ani, pentru ca zidul APPLE de care s-au lovit in America ii va urmati multa vreme.
    Pentru cine a uitat, aduceti-va aminte de “forta Adobe” cu decedatul FLASH!

  11. @demy:
    Nu te cred ca ai iPhone, iar la 33 de ani ai tai e vorba doar de lipsa de experienta in a spune miciuni credibile.

    Cat despre a judeca Apple sau Samsung, avem tot dreptul pentru ca suntem consumatori: le-am cumparat produsele, iar asata ne da dreptul sa judecam (subiectiv sau obiectiv), deci SUNTEM IN MASURA!

    Suntem incantati ca ti-ai luat S3 si iti uram sa te bucuri de toata tehnologia furata de la Apple: sa n-ai grija, e de calitate.

    Cat despre argumente, sper sa nu te intristeze, dar o instanta din SUA a hotarat ca Samsung a furat q.e.d.