Prima Pagina Apple HP Spectre One – un all-in-one nou de la HP

HP Spectre One – un all-in-one nou de la HP

  HP Spectre One este un nou all-in-one prezentat de catre HP zilele acestea si desigur ca el va concura cu iMac-ul celor de la Apple. All-in-one-urile sunt practic acele calculatoare care au componentele hardware integrate in ecran, ele ocupand mai putin spatiu in casa si desigur aratand mult mai bine decat clasicele PC-uri cu o carcasa mare langa ele. Spectre One-ul celor de la HP este facut pentru Windows 8, vine cu un touchpad interesant, dar fara un touchscreen care este prezent la modelele anterioare, iar decizia de a renunta la ecranul tactil a fost facuta in ideea de a pastra grosimea de doar 11.5 milimetri.

  Cei de la HP nu detaliaza configuratia hardware, insa se stie ca: aceste PC-uri vor veni cu procesoare din seria Intel Ivy Bridge, vor avea placi grafice Nvidia cu 1 GB RAM, vor avea NFC – o noutate pentru calculatoare de acest gen, vor avea USB 2.0/3.0, HDMI si tot ce gasiti in alte PC-uri. Pretul de pornire al unui asemenea produs este de 1300$, pretul fiind cu 100$ mai mare decat cel mai ieftin iMac de 21.5 inch. In cazul acestui gen de PC-uri totul tine de preferintele utilizatorilui si desigur de performante, iar un HP Spectre One cred ca va oferi un hardware mai bun decat un iMac de 21.5 inch, deci decizia ar trebui sa fie simpla.

 • Carcasa de plastic, 100 usd mai scump si fara OSX? No way!
  Daca produsele Apple sunt scumpe, asta cum mai e?

 • Toma

  Arata dragut, dar nu as cumpara asa ceva, tot clasicul PC FTW ( modifici ce vrei, faci oc, etc. ), in schimb un iMac ar fi binevenit 😆

 • @Mihai Cirstea: si carcasa iMac-ului din ce metale e facuta?

 • IonutS

  prefer originalul!!! pe iMAC te poti Win8+MacOS dar pe HP nu te poti MacOS

 • @Victor….. aluminiu 😉

 • @Victor Bulgar fie ca vorbim de iMac, MacBook, MacMini sau MacPro, toate au carcase unibody din aluminiu. Si poti instala Windows pe ele daca chiar ai nevoie…

 • Anonymous

  NU inteleg ce va place la MAC lam folosit de 2 ori si nu mia placut de locul nu e de loc user Friendly + merge greu + nu are full screen + are o gramada a probleme cu softul +… si asta doar in cateva ore de folosinta .. Windows e simplu si are de toate pt toti .

 • Probabil ai folosit un hacktintosh, ce descrii tu acolo nu e Mac normal.

 • radu

  Ai muscat din mar….. esti ispitit toata viata

 • @Anonymous foloseste un Mac adevarat zi de zi timp de o saptamana si sa spui bye bye Windows.

 • radu

  ergonomia sistemului e inpecabila si nu se compara cu nici un sistem in ciuda specificatilor de top! Un core 2duo din 2009 al unui mac concureaza fara griji cun i5 cu windows din 2012!

 • @Mihai Cirstea: am folosit destul un MacBook Air 13,3″ 2011, pe care l-am primit nou din SUA, insa l-am dat prietenei, caci este usor. Nu mi-a placut decat initial. Deci nu poti spune ca daca te folosesti o saptamana de mac, uiti de windows, eu l-am folosit vreo 2 luni si nu mai lucreaza totul out-of-the-box, modemul Huawei nu-l puteam porni, pana am cautat si incercat diverse drivere de pe net; la wi-fi se conecta/deconecta cand dorea, nu am mai inteles logica butoanelor ferestrelor de inchidere/minimizare, de ce in stanga? Iar animatiile care mi-au placut initial, m-au saturat in cateva zile.

  @IonutS: foarte simplu se pune osx pe hp si cred ca merge ok, am pus hackintosh pe cateva laptopuri si imi mergeau bine, doar cu driverele e un pic de lucru.

 • Hybrid

  Lag pe Mac ? Nu cred 🙂 la mine se misca superb pe Intel HD graphics 3000.

 • @radu: nici pe departe: Windows 8 pe eee pc se misca mai bine decat osx lion pe mba 13,3 din 2011, sa nu mai spun de “top”. Mai uita-te la niste reviewuri pe youtube si la comentariile cum ca mountain lion se misca oribil pe hardware din 2008-2009

 • Emil

  @Bulgar
  te contrazic cu HDW 2008/09: detin si utilizez asa ceva cu Lion mountain instalat si nu am probleme. de obicei, dupa ce citesc / vad (youtube), mai si testez… si e ciudat ca dupa doua luni ‘totul nu se mai misca out-of-the-box’ pen’ca cred cu tarie ca acele miscari ‘lascive’ ale MBA-ului se datoreaza in totalitate utilizatorului… nebunaticule!:)

  @radu
  cu muscatu’ ai dreptate: din 1992 sunt ispitit… 🙂

 • Emil

  @zaone

  pana nu apar TV-PC-urile (sau similar) nu voi investi intr-un all-in-one. si neaparat voice control! nu mai e mult pana acolo… sergeant siri ne calauzeste (iOS, OSX Adroid sau Win)

 • @Emil: probabil nu m-am exprimat bine, din lipsa de timp, dar am vrut sa spun ca stiam ca osxul vine cu majoritatea driverelor care sa suporte periferice, insa in prima zi cand mi-a ajuns, nu a functionat totul out-of-the-box. Nu am spus ca pe tot hardware-ul se misca oribil ML, pe MBA cu HDD chiar se misca rau, am vrut sa fac upgrade si din reviewuri pe youtube am inteles ca se misca mai rau ca lion pe MBA, care e din 2011, pe modele de top normal ca se misca mai bine, insa nu poti spune ca Windows 8 pe hardware de top se misca mai rau. Am avut si Snow Leopard optimizat instalat pe EeePC si se misca oribil, pe un Lenovo x300 – destul de ok, insa Windows 8 beta se misca excelent inclusiv pe MBA-ul meu, booteaza rapid, … Sper ca am fost mai clar acum.