Oppo Finder 5 – primul smartphone cu rezolutie 1080p si 441 pixeli per inch

  In 2010 Apple lansa iPhone 4 si prezenta lumii intregi “Retina Display-ul”, un ecran cu o rezolutie nu foarte mare, dar care avea multi pixeli per inch, nu afisa imagini pixelate si avea un puternic motor de marketing in spate. Dupa lansarea acelui ecran toti producatorii de smartphone-uri s-au grabit sa conceapa altele asemanatoare si acum majoritatea telefoanelor destepte au macar 300 – 330 de pixeli per inch, dar nu mai mult. Inaintea tuturor vine acum un smartphone din China care va avea un ecran de 5 inch, rezolutie 1920 x 1080 si 441 pixeli per inch.

  Rezolutia ecranului este mai mare decat a oricarui alt smartphone disponibil pe piata, niciunul nu are atatia pixeli per inch, insa ramane de vazut cat de buna va fi tehnologia. In ziua de astazi Retina Display-ul din iPhone 4/4S nu mai poate fi promovat ca singurul care nu afiseaza imagini pixelate, singurul sau avantaj in fata unor smartphone-uri fiind calitatea culorilor. Avand pe piata un smartphone precum Oppo Finder, Apple va cauta cu siguranta sa aduca noi specificatii care sa ii permita sa-si prezinte terminalele ca fiind primele intr-un anumit domeniu, insa in ceea ce priveste ecranele lupta privind rezolutia si pixelii per inch a fost pierduta.

  Nu se stie cine furnizeaza ecranele acestea pentru Oppo, insa LG Display si Samsung au anuntat acum cateva luni de zile lansarea pe piata a unor ecrane de acest gen.

10 COMENTARII

  1. @Toma: mie imi trebuie… de ce nu? cand imi cumpar iphone imi cumpar un asa zis “PRODUS PREMIUM” nu produs de nisa nu produs de normal… vreau la aceiasi bani ecran cu rezolutie de miii x mii si miii de pixeli per inch. Cand dau 700 euro pe un telefon astept sa fie impecabil din punct de vedere soft si hardware (nu ma intereseaza cifrele dar ma intereseaza diferenta din poza articolului).
    @Andrei: Daca te uiti atent, de fapt nici nu trebuie sa fi atent, problema cu tribunalele apare doar in urmatoarea secventa: apple inoveaza, breveteaza, implementeaza si vine hotul si copiaza apoi apple intenteaza… procese 😀 . Ai inteles? Daca nu, am si un desen 😛 si daca nici cu desen nu merge am un cantecel pentru culcare.

  2. Cat timp nu se vad imaginile pixelate nu ma intereseaza rezolutia….la iPad 2 imaginile sunt pixel ate dar la un MacBook de 13 cu rez HD nu se observa de la distanta.