Prima Pagina Apple Cel mai mare operator de telefonie mobila din lume nu va vinde...

Cel mai mare operator de telefonie mobila din lume nu va vinde iPhone 5 anul acesta

  China Mobile este cel mai mare operator de telefonie mobila din lume si dupa cum ati ghicit deja vorbim despre un operator din China. Desi are o baza de clienti extrem de mare, peste 500 de milioane acum cateva luni, China Mobile are o mica problema in sensul ca are o retea 3G construita pe un standard propriu. TD-SCDMA se numeste acest standard, putine telefoane mobile functioneaza pe el, Apple nu il suporta si exista posibilitatea ca americanii sa nu ofere suport pentru el in viitorul apropiat. Angajati ai China Mobile nu stiu nimic despre lansarea vreunui iPhone in viitorul apropiat, deci Apple nu pare dispusa sa construiasca o versiune speciala a iPhone-ului doar pentru acest operator.

  Daca Qualcomm, partenerul Apple care construieste chip-urile baseband pentru iDevice-uri, ar lansa un produs compatibil cu acea retea, atunci iPhone-ul sigur va ajunge acolo, insa pana atunci singura optiune este lansarea unui terminal compatibil cu retea TD-4G LTE. Desigur ca operatorul nu este pregatit sa lanseze o asemenea retea anul acesta, deci iPhone-ul va ajunge acolo abia cand totul va fi perfect. Pentru Apple lipsa iPhone-ului din oferta China Mobile este o problema mare deoarece acolo ar avea o baza de clienti extrem de mare, dar care deocamdata nu poate fi exploatata.

 • doom_laur

  Pai atunci cum de este cel mai mare operator de telefonie daca are numai cateva telefoane compatibile? Sau cei care sunt abonati iau telefonul doar ca sa vorbeasca la el?

 • Are foarte multi abonati, in China iti dai seama ca majoritatea vor telefoane ieftine la preturi mici si cu abonamente mici. Telefoanele compatibile ofera de toate, dar nu sunt sute de modele care functioneaza pe reteaua aia 3G a lor. Pe EDGE sau GPRS probabil functioneaza mai multe.

 • bibicu

  Eu nu inteleg o chestie, daca mergi in Roma sau Paris, sunt o droaie de turisiti chinezi (ma refer stric la chinezi) care au IPhone….sa inteleg ca mai exista o alta companie de telefonie mobila in China care merg pe standard universal?

 • Wei Shen 沈偉

  Telefonul detecteaza reteaua China Mobile doar ca nu se poate conecta la ea .

 • @bibicu: Da, sunt mai multi operatori..