Prima Pagina Apple Reputatia companiei Samsung a ramas intacta dupa dovedirea faptului ca a copiat...

Reputatia companiei Samsung a ramas intacta dupa dovedirea faptului ca a copiat functii ale iDevice-urilor

  Acum cateva saptamani de zile un juriu din SUA a decis ca Samsung a incalcat anumite brevete de inventie ale Apple si ca trebuie sa plateasca suma de 1.05 miliarde de dolari companiei americane. Desi s-a dovedit clar ca Samsung a copiat de la Apple, si desi atunci reputatia companiei a scazut dramatic, se pare ca acum totul revine la normal. Cei de la YouGov au facut doua studii in randul americanilor pentru a afla ce parere au despre cele doua branduri, ei intrebandu-i ce au auzit prin presa despre Apple si Samsung si punandu-i sa-si spuna parerea in legatura cu informatiile primite.

  Primul grafic prezinta reputatia companiilor in randul celor care abia au achizitionat un dispozitiv de la ele, iar cel de-al doilea prezinta reputatia in randul celor cu varste cuprinse intre 18 – 34 de ani. Observati ca in randul celor care detin deja un produs al companiilor, reputatia Samsung a crescut neasteptat de mult in ultima perioada si asta se datoreaza sigur recentei lansari a terminalului Samsung Galaxy Note II care a pus in umbra rezultatul procesului. Studiile acestea sunt facute pe 5000 de americani si dupa lansarea iPhone 5 graficele vor avea probabil o cu totul alta semnificatie.

Samsung’s Buzz score was cut in half from 26 on that day to 12 by August 31, while Apple rose modestly from 33 to 38 in the same period, making a 26 point difference between the two brands at the end of the month.

  Rezultatele celor de la YouGov se potrivesc, cu altele facute de o companie media din SUA si interesant este ca in ultimele saptamani oamenii au privit nu foarte bine compania Apple pentru rezultatul obtinut in lupta cu Samsung.

 • Mitel

  Bai acum stii care i treaba … Din ce stiu eu si ca un exemplu cred in a explica mai bine de ce situatia de mai sus are loc . Dupa ce am citit informatiile pe care le ai transmis am ramas acum dupa tot timpu asta cu ideo vagi . Una din idei este ca , din ce declara un jurat , printre ei a fost si un actionar apple si atunci omu le a explicat cum se obtin brevete si ce le mai trebuie lor pe acolo si atunci le a fost usor de luat o decizie. E tocmai pentru ca a fost cel de la apple printre jurati unii au fost mai sceptici

 • Wei Shen 沈偉

  Tatuajul de pe frunte cu “hoț” ramane indiferent cat de lung isi vor lasa părul sa creasca .

 • Ion

  Cum poti sa ai fluctuatii asa de mari intr-o perioada atat de mica? :-))

  Total neconcludent studiul !

 • Anonim

  Lumea s-a plictisit sa tot auda de procese in care Apple e implicat. Desigur, unele sunt pe buna dreptate dar majoritatea sunt exagerari. In curand vor vrea sa fie singurii care produc telefon dreptunghiular cu margini rotunjite

 • Anonymous

  Sa dovedit ca si apple copie pe ceilalti dar la fel nu a influnetat asta cu nimic atata timp cat Samsung va oferi cele mai bune Smartphone-uri procesele astea nu vor influenta reputatia ..

  Practic acum Samsung a dat nastere trendului smartphone-urilor cu CPU cat mai mare si restul ii copiaza..

 • Catalin

  Bai dar ce buna e concurenta asta, bine ca exista si samsung si apple, etc toti sunt obligati sa faca lucruri de calitate ca sa reziste pe piata… Vezi nokia de ex ce s-a dat la
  Fund in numai 2-3 ani

 • E vorba de publicitate mascata