Co-fondatorul Siri, Adam Cheyer, a parasit Apple

  In aprilie 2010 Apple achizitiona compania care a dezvoltat celebrul software Siri, angajandu-i pe co-fondatorii companiei care urmau sa dezvolte in continuare software-ul in interiorul campusului din Cupertino. Nu se stie in ce conditii au fost ei angajati acolo, insa anul trecut Dag Kittlaus, unul dintre ei, a decis sa paraseasca Apple, iar in luna iunie a acestui an Adam Cheyer, celalalt co-fondator, a luat aceeasi decizie. Ambii erau directori ai echipei de ingineri care dezvolta Siri, ambii au ales sa plece de la Apple, deci acum compania dezvolta software-ul fara mintile care i-au dat nastere.

Adam Cheyer, an engineer who helped build the Siri voice-recognition software that was acquired by Apple is no longer working for the iPhone maker, according to three people familiar with the situation. Cheyer, a Siri co-founder and its former vice president of engineering, left recently after working in Apple’s mobile software group, said one of the people, who all asked not to be identified as the matter is confidential. 

  Chiar si fara unul dintre creatorii sai, Siri a evoluat intr-un software extrem de apreciat de catre utilizatori si copiat de catre competitorii companiei, deci evolutia sa ar trebui sa decurga fara probleme chiar daca oamenii care l-au creat nu mai lucreaza la el. Ambii co-fondatori au depus cu siguranta destula munca la proiectul de dezvoltare a Siri in cadrul Apple, in iOS 6 asistentul vine cu o sumedenie de functii noi si pana anul viitor speram ca limba romana sa se numere printre cele recunoscute oficial de asistent.