Cablul de incarcare pentru iPhone 5 se va numi Lightning, castile se vor numi Earpods si un nou accesoriu numit Loop va fi disponibil pentru iPod Touch

  Luna trecuta imaginea de mai sus era prezentata de catre o companei care produce si vinde accesorii in China, ea spunand ca acolo vedem pentru prima oara cablul de incarcare al iPhone 5. Am aflat ca el va costa 10$ in magazinele Apple, insa acum aflam ca denumirea sa oficiala va fi Lightning. Nimeni nu stie deocamdata de ce a fost ea aleasa, insa se speculeaza ca ar avea legatura cu o crestere a vitezelor de transfer de date intre iPhone si Mac-uri. Mac-urile suporta USB 3.0, iar iPhone 5 ar putea veni cu acelasi gen de suport, deci aceste cabluri ar putea transfera mult mai rapid datele din calculatoarele noastre. Desigur ca denumirea Lightning se potriveste cu Thunderbolt-ul de pe Mac, deci echipa de marketing a Apple se va distra de minune. Ieri a aparut pe internet o noua imagine a acestor cabluri si ea continea un marcaj interesant pe structura metalica, acel marcaj putand avea legatura cu denumirea pe care Apple urmeaza sa o aleaga.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gx5MA1tBfKY[/youtube]

  Trecem de la cablul de incarcare la casti care aparent se vor numi Earpods si vor fi vandute pentru 30$ in magazinele Apple. Castile au un design nou care ar trebui sa impiedice iesirea accidentala din canalul auditiv, insa teoretic ar trebui sa ofere si sunete de o calitate mai buna. Castile arata exact precum le vedeti in clipul video de mai sus, deci Apple nu prea are cu ce sa ne uimeasca diseara din aceasta privinta, iar ele vor fi incluse gratuit in pachetul cu care va fi disponibil terminalul iPhone 5.

  iPod Shuffle va fi disponibil in continuare intr-o versiune de 2 GB, insa va veni in mai multe culori : rosu, albastru, verde, galben, argintiu, rosu, violet, si o culoare numita “slate”. La final ramane un nou accesoriu pentru iPod Touch care poarta denumirea Loop, care va costa 10$, va fi disponibil in culorile : negru, roz, albastru, rosu, verde si galben, insa deocamdata nimeni nu stie ce va face el.

  Asta are pregatit Apple pe partea de accesorii, probabil toate informatiile sunt adevarate avand in vedere ca sunt disponibile de cateva luni de zile, acum ramane doar sa vedem produsele in conferinta Apple.