Prima Pagina Apple iPhone 5 nu are nevoie de NFC sau incarcare inductiva, iar noul...

iPhone 5 nu are nevoie de NFC sau incarcare inductiva, iar noul Lightning dock va fi implementat in toate iDevice-urile viitoare

  Aseara Phill Schiller, vicepresedintele echipei de marketing din cadrul Apple, a discutat cu jurnalistii americani explicandu-le ca iPhone 5 nu are nevoie de NFC, nu are nevoie de incarcare inductiva, dar si ca noul Lightning dock va fi disponibil in toate iDevice-urile viitoare. Incepand cu NFC-ul, Schiller spune ca in momentul de fata aplicatia Passbook ofera utilizatorilor posibilitatea de a stoca informatiile necesare pentru a face plati sau a afisa informatii la comercianti si nu este nevoie ca acestia sa aiba statii NFC instalate, iar de altceva Apple nu crede ca este nevoie in viitorul apropiat.

Passbook is used to store loyalty cards and gift cards as well as things like boarding passes and baseball tickets. In an interview, Apple Senior VP Phil Schiller said that Passbook alone does what most customers want and works without existing merchant payment systems. It’s not clear that NFC is the solution to any current problem, Schiller said. “Passbook does the kinds of things customers need today.”

  In ceea ce priveste incarcarea inductiva, Schiller sustine ca in momentul de fata sistemul nu este perfect si ca el ar complica si mai mult lucrurile pentru utilizatori. El spune ca un sistem de incarcare inductiva trebuie conectat la o priza, in timp ce un cablu de incarcare USB poate fi conectat la prize, la orice calculatoare si chiar la sistemele de incarcare din avioane. Adevarul este ca deocamdata sistemele de incarcare inductiva nu simplifica procesul de incarcare a terminalelor si utilizarea tehnologiei este facuta in mare parte din scopuri de marketing.

As for wireless charging, Schiller notes that the wireless charging systems still have to be plugged into the wall, so it’s not clear how much convenience they add. The widely-adopted USB cord, meanwhile, can charge in wall outlets, computers and even on airplanes, he said. “Having to create another device you have to plug into the wall is actually, for most situations, more complicated,” Schiller said.

  La final ramane noul Lightning dock despre care Schiller spune ca va fi disponibil in toate iDevice-urile viitoare. El explica faptul ca Apple a fost nevoita sa construiasca acest nou dock pentru a face iDevice-urile mult mai subtiri, acest lucru fiind imposibil cu dock-ul USB de 30 de pini. In mare aceasta este principala motivatie care a determinat Apple sa faca schimbarea, insa desigur ca vitezele mai mari de transfer si un nume frumos nu pot fi ignorate.

As for why the company is changing the dock connector that has been on nearly all iPhones and iPods since 2003, Schiller said it simply wasn’t possible to build products as thin as the new iPhones and iPods without changing the cord. Hence, the new “Lightning” connector. That said, Schiller said that Apple doesn’t take changing the connector lightly. “This is the new connector for many years to come,” he said.

  Nu avem NFC, dar nici nu era nevoie de el pentru ca nu este o tehnologie extrem de utilizata cum nici Passbook-ul nu este extrem de utilizat, nu avem incarcare inductiva, insa nu ne-ar fi ajutat prea mult implementarea ei, si avem un Lightning dock care din pacate complica extrem de mult lucrurile.

 • Daniel

  iphone are nevoie de o BATERIE pe masura

 • Ion

  Pe bune, acum ceva timp erau multi care spuneau ca si-ar dori NFC si incarcare inductiva, chiar au dat exemple de posibile utilizari, samd …. iar acum nu mai este nevoie de ele? :-)))))

 • Ovi

  Sunt deacord cu Schiller, nu cred ca e nevoie de NFC sau incarcare inductiva, deocamdata solutiile pe piata sunt cam aiurea, nu prea utile… ce rost sa ai inductie daca tot trebuie sa “induci” tot langa priza ?! Sau NFC, pentru ce? Cate magazine,institutii,aeropoarte,cinema-uri au asa ceva ? Da, are dreptate, traiasca marketing-ul 🙂

 • Klaudinho

  Ce sa faci cu incarcare inductiva – sa dormi 2 zile langa telefon pana se incarca ???
  Ce sa faci cu NFC – ca la noi deabia se foloseste cardul ???
  Pentru ce bateria mai mare cand autonomia declarata este putin mai mare ca precedentul … – cu ce ma incanta ca s3 are bateria de 2000 si tot o doua zile ma tine

 • Pain

  Da serios acuma nu s-a aflat ce baterie are cati mah? sau procesoru ce e? ram cat are?

 • Daca Apple nu a spus, nu se stie. Vom afla cand il lanseaza.

 • Vali

  Nu are nevoie de inductie in viziunea Apple asa cum nu avea nevoie nici de copy/paste sau MMS dar are un super feature (apropos de mk) al camerei cum ar fi… “Panorama”

  Cat despre NFC – chiar si in Romania exista o baza foarte mare de terminale de plata NFC (vezi paypass de la BRD) + ca toate sistemele RATB de plata sunt NFC Ready.

  Nici de un ecran care poate fi controlat cu manusi nu era nevoie?

  Oricum e interesant ca acum tinta este Nokia si nu Samsung ceea ce arata cat a crescut Nokia

 • Pain

  Da ciudat :)) dc nu arata ce procesor e si cat ram are… in rest e un telefon marfa pacat ca nu au bagat ecran hd
  Parerea mea daca vrei nfc pe iphone io zic ca se poate cu un accesoriu carcasa ceva

 • Chatagra

  Phil S zice niste balarii mai mari decat el . Daca ar fi sa mergem dupa acest rationament nu ar fi nevoie nici de portul thunderbolt din macbook-uri (oricum avem usb 3 ) sau de noul retina display (care la rezolutia nativa face sa transpire actualele placi grafice) …plus alte cateva chestii de care nu mai vb aici .
  Ar fi mai cinstit sa zica … Nu am fost in stare sa venim cu ceva mai bun ..We all miss Steve.

 • Wei Shen 沈偉

  In vest Passbook-ul e util , la bilete de concert si de tren-avion.

 • George Constantin

  Asta seamana cu povestea cu vulpea si strugurii…. Addicted pple oricum vor fi ahtiati dupa i5…poa’ sa si bata joc oricat ap.pl, situatia e aceeasi…ne vom aseza cuminti la cozi ca pe vremea lui nicu cand luam lapte si oo…no difference! Macar ap.pl sunt the best of the rest la mk!

 • Bogdan

  Mie mi-ar fi plăcut să am NFC chiar dacă știu că nu am ce să fac cu el, în afara transferului de date între iPhone-uri și plata biletelor la metrou (care nu sunt sigur că ar fi funcționat). Mi se pare că este future-proof un terminal cu NFC, atât.

 • Keo

  Oameni buni, asa cum l-au facut e deja mai scump decat i4/4S. Daca puneau NFC treb sa il vanda doar in rate :)). A zis bine coneva mai sus ca este ca in pov cu vulpea si strugurii 😉
  E mai bun Passbook-ul decat cipul NFC ?! Vaiii pe ce lume traim ? Un soft mai bun decat o solutie hardware 🙂 Asta a fost pt idioti! De ce nu aven rootere software ? De ce nu avem firewall-uri software? De ce finger-print sau TMC pt prtectia datelor pe 1024biti cand putem face totul software? Cred ca inginerii de la Intel, Cisco sau Motorola erau pe jos de ras cand au sps grozavia asta cei de la Apple 🙂
  Ce a fost si ce a ajuns Apple !

 • @Keo: Nu-i mai bun, dar nici NFC-ul nu e stralucit. Nu e utilizat la scara larga ca sa merite bataia de cap.

 • Pingback: Conferinta de prezentare a iPhone 5, iOS 6, iPod Touch si iPod Nano - tot ce trebuie sa stii | iDevice.ro()

 • Pingback: In 2013 Apple ar putea lansa un iDevice care se incarca wireless | iDevice.ro()