iOS 6 – jailbreak si unlock

  Miercurea viitoare Apple va lansa oficial iOS 6 pentru toti cei care detin un iDevice compatibil cu el. Extrem de multe persoane care fac jailbreak asteapta cu mare interes noua versiune a sistemului de operare, insa din pacate in momentul de fata doar pe 3 iDevice-uri puteti face jailbreak. iPhone 3GS, iPhone 4 si iPod Touch 4G pot fi tethered jailbroken pe iOS 6 cu ajutorul redsn0w, acestea fiind singurele terminale care mai pot fi exploatate de bootrom exploit-ul lansat de catre geohot acum doi ani de zile pentru ele. Restul iDevice-urilor nu pot fi jailbroken si ramane ca Dev Team sau Chronic Dev Team sa lanseze solutii de jailbreak pentru ele.

  Acum probabil multi dintre voi se intreaba cat timp va trece pana cand va fi lansata o solutie de jailbreak pentru aceste dispozitive. Ei bine nimeni nu stie sigur, poate fi vorba despre o zi, o saptamana, o luna, doua luni, insa cert este ca sansele ca o solutie de jailbreak sa apara in ziua lansarii iOS 6 sunt infime. Desi Chronic Dev Team are de cateva luni exploit-uri ce ar putea fi utilizate cu iOS 6, va fi nevoie de cateva saptamani de zile pentru a le verifica si pentru a le face utilizabile intr-o solutie de jailbreak. La sfarsitul acestei luni o mare conferinta despre jailbreak va avea loc in SUA si sunt aproape sigur ca atunci vom vedea macar un demo al unei solutii de jailbreak.

  In ceea ce priveste unlock-ul n-as putea sa va spun altceva decat ca Dev Team nu prea mai are forta de a dezvolta solutii de unlock, asa ca fie vor exista noi cartele Gevey, fie nu va exista o solutie de unlock. In concluzie, jailbreak va exista, dar unlock-ul probabil va fi dat uitarii.