Iata cum te poti pregati pentru lansarea iOS 6 si de ce nu este bine sa faci update daca vrei jailbreak si unlock

  iOS 6 va fi lansat in aceasta seara, conform companiei Apple, si foarte multi utilizatori vor dori sa faca update la cea mai recenta versiune a sistemului de operare pentru iDevice-uri. Desi iOS 6 nu aduce la fel de multe functii importante precum iOS 5, voi tot veti fi interesati sa il instalati si ar fi bine sa aflati ce va asteapta daca doriti sa faceti acest pas. iOS 6 poate fi instalat pe :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPhone 4S;
  • iPhone 5;
  • iPad 2;
  • iPad 3;
  • Apple TV 3G;
  • iPod Touch 4G;
  • iPod Touch 5G.

  Prima actiune pe care trebuie sa o faceti este sa deschideti Cydia, daca aveti jailbreak, si sa va uitati in partea superioara a primei pagini pentru a vedea daca aveti SHSH salvat pentru iOS 5.1.1. Daca nu aveti SHSH salvat sau daca nu ati facut jailbreak, atunci utilizati cea mai recenta versiune a Tinyumbrella sau cea mai recenta versiune a redsn0w pentru a face acest lucru. Deocamdata TinyUmbrella nu salveaza SHSH-uri pentru iOS 6.

  Daca terminalul vostru este inclus in lista de mai sus si nu aveti jailbreak facut, atunci situatia este extrem de simpla deoarece trebuie doar sa faceti un backup cu iTunes 10.7/iCloud si informatiile din terminalul vostru vor fi salvate. Dupa ce faceti backup puteti folosi butonul Update din iTunes, sau OTA Update-ul din iDevice-ul vostru(Settings>General>Software Update) pentru a face update fara a sterge informatiile din terminalele voastre. Important de retinut este ca in cazul unui restore, nu update, veti sterge tot din dispozitiv, iar backup-ul nu salveaza toate pozele, toate mesajele si nici aplicatiile instalate de pe alte conturi(cele piratate).

  In cazul in care aveti jailbreak si nu va intereseaza sa salvati aplicatiile/tweak-urile descarcate prin Cydia sau aplicatiile piratate, atunci puteti urma toate instructiunile de mai sus. In cazul in care doriti sa salvati si aplicatiile din Cydia, atunci puteti folosi aplicatii precum xBackup sau PKGBackup pentru a salva tot ce aveti si a reinstala pachetele dupa restore. Daca vreti sa salvati separat si datele din aplicatii, atunci aplicatii precum DataDeposit pot face acest lucru daca aveti un cont iCloud. Aplicatiile piratate nu pot fi salvate si reinstalate automat dupa restore, deci nu va asteptati sa puteti face asa ceva si toate aplicatiile piratate vor fi sterse automat in timpul procesului de update sau restore.

  Dupa ce ati facut update la iOS 6 trebuie sa asteptati ca o solutie de jailbreak sa fie lansata, asta daca doriti sa o utilizati.

  Acum sa va raspund la intrebarea: de ce nu este bine sa faceti update la iOS 6 daca aveti nevoie de jailbreak si unlock? Ei bine o solutie utila de jailbreak nu va fi lansata prea curand si singurii care vor putea face, cel mai probabil, jailbreak la scurt timp dupa lansarea iOS 6 sunt cei care detin un iPhone 4, iPhone 3GS sau un iPod Touch 4G, insa acel jailbreak va fi tethered si nu se stie cand va deveni untethered. Pentru restul nu exista deocamdata o presupusa data la care ar putea fi lansata o solutie de untethered jailbreak. La final va spun ca o solutie de unlock pentru iOS 6 nu este disponibila si nici nu se stie daca vreuna va fi lansata in viitorul apropiat, asa ca stati la iOS 5.1.1 pana cand sn0wbreeze, redsn0w sau PwnageTool va vor putea ajuta sa faceti ugrade la iOS 6 fara probleme. Daca ati facut din greseala update la iOS 6 si nu va mai puteti decoda terminalul, atunci faceti rapid restore la iOS 5.1.1 si baseband-ul va reveni la valoarea disponibila pe aceasta versiune a iOS.