Prima Pagina aplicatii iOS 6 – iata toate noutatile disponibile in cea mai recenta versiune...

iOS 6 – iata toate noutatile disponibile in cea mai recenta versiune a sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod Touch-uri

  In aceasta seara compania Apple a lansat iOS 6 prin intermediul iTunes, toti utilizatorii putand instala aceasta versiune a iOS foarte simplu si usor. Cea de-a sasea versiune a sistemului de operare pentru iDevice-uri aduce o serie intreaga de noutati care probabil pentru multi nu vor fi chiar atat de grozave. Daca veti fi multumiti de iOS 6 veti afla abia dupa ce il instalati, iar mai jos v-am listat cele mai importante noutati pe care le aduce sistemul de operare.

Maps

  In iOS 6 Apple a inclus o noua aplicatie maps care ofera utilizatorilor un sistem de harti conceput de catre Apple, un sistem de navigatie turn-by-turn, informatii despre trafic si un sistem 3D de vizionare a hartilor numit Flyover. Acest sistem de harti foloseste in mare partei hartile celor de la TomTom, dar si ale altor companii, el acopera doar marile orase din Romania, iar modului 3D FlyOver nu este disponibil in vreun oras din tara noastra. Avem totusi posibilitatea de a utiliza sistemul de navigatie Turn-By-Turn, dar numai pe iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2 sau iPad 3, iar sistemul care ofera informatii despre trafic este inutil.

  Aplicatia Maps inlocuieste Google Maps, dar nu este chiar atat de utila si acest review comparativ, facut in iunie, inca este in mare parte valabil. Desi Apple a actualizat constant hartile pentru aplicatia Maps, sistemul nu este la fel de detaliat precum Google Maps si nu contine la fel de multe informatii.

Siri

  In iOS 6 Siri devine mai destept, invata cateva limbi noi, romana nu este inclusa printre ele, insa asta nu este tot. Pe iPad 3 si iPod Touch 5G veti putea utiliza Siri fara nici cea mai mica problema, numarul terminalul care poate rula asistentul crescand acum la 4. Daca tot ruleaza pe mai multe dispozitive, Siri a devenit si mai destept, iar acum poate scrie statusuri pe Facebook/Twitter si poate deschide aplicatii numai prin simpla rostire a numelui lor cand el este deschis.

  Pentru americani, si alte tari, Siri poate cauta rezultate pentru jocuri sportive, poate cauta locatii, insa pentru noi poate face rute pentru navigarea prin aplicatia Maps si cam atat. Siri trebuie utilizat tot in limba engleza, iar acesta este unul dintre motivele pentru care romanii nu il vor.

Facebook

  In iOS 6 Apple a integrat Facebook-ul in sistemul sau de operare intr-o maniera identica, cu cea prin care ne-a integrat Twitter in iOS 5. Acum avem posibilitatea de a ne loga la Facebook direct din aplicatia Settings, avem posibilitatea de a partaja poze sau link-uri direct din Safari sau Photos si putem trimite mesaje pe Facebook direct din Notifications Center. Facebook-ul este acum o parte integrata a iOS 6, insa acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra experientei de utilizare a iDevice-urilor.

  Aici puteti citi mai multe despre intrarile pe care le introduce Facebook in calendarul vostru, dar si despre sincronizarea numerelor de telfeon ale prietenilor vostri, iar la final va spun ca Apple a inclus in aplicatia App Store posibilitatea de a da like/share aplicatiilor care va plac.

  In iOS 6 Apple a implementat optiunea de a incarca poze din iDevice-urile noastre direct pe reteaua de socializare Facebook fara a mai folosi aplicatia Facebook disponibila in App Store. Aceasta optiune aduce si alte cateva functii noi in reteaua de socializare care acum ne permite sa administram modul in care sunt publicate pozele. Practic Facebook ne da optiunea de a bloca complet publicarea de poze de pe sistemul de operare iOS, insa aceasta optiune cred ca se refera doar la integrarea nativa facuta de catre Apple, aplicatia Facebook din App Store ramanand cu functia de incarcare a pozelor.

  Cei de la Facebook nu au oferit detalii in legatura cu aceste optiuni, Apple nu a specificat absolut nimic, insa daca aveti iOS 6, incarcati o poza pe Facebook si accesati meniul de editare a post-ului atunci veti avea afisate optiunile din partea stanga a imaginii. Am facut o comparatie intre setul de optiuni disponibile pentru pozele incarcate direct din iOS(stanga) si cele incarcate prin aplicatia Facebook(dreapta) si observati ca in cazul celor incarcate prin iOS avem un set mai amplu de optiuni. Presupun ca in viitor Facebook va mai include altele si pana in toamna avem timp sa le descoperim.

Shared photo Streams

[youtube]http://youtu.be/kE0RgqIXNJQ[/youtube]

 In cadrul conferintei Apple din iunie compania a prezentat cateva functii interesante pentru PhotoStream-ul care este interconectat la sistemul iCloud. Mai exact, Apple ne permite acum sa partajam poze din aplicatia Photos direct in PhotoStream, insa ne permite sa le trimitem prietenilor nostri si sa le comentam direct din aplicatie. Putem alege persoanele la care ajung pozele si daca acea poza este disponibila public sau nu, PhotoStream-ul avand optiuni detaliate pentru aceste functii.

Now you can share just the photos you want, with just the people you choose. Simply select photos from the Photos app, tap the Share button, choose who you want to share your photos with, and they’re on their way. Friends using iCloud on an iOS 6 device or a Mac running Mountain Lion get the photos delivered immediately in the Photos app or iPhoto.3 You can even view shared photo streams on Apple TV. If the folks you’re sharing with aren’t using an Apple device, they can view your photos on the web. People can like individual photos and make comments. And you can share as much as you want: Your shared photo streams don’t count against your iCloud storage, and they work over Wi-Fi and cellular networks.

  De indata ce partajati o poza prin PhotoStream veti observa ca in aplicatia Settings aveti o noua categorie dedicata exclusiv acestui serviciu. Acolo puteti face albume cu fotografiile partajate, le puteti accesa, puteti lasa comentarii pentru ele si le puteti partaja pe diversele retele de socializare, prin email sau SMS. Pozele partajate de catre voi apar in aceasta interfata a iCloud, acolo oricine avand acces si putand vizualiza/descarca toate pozele publicate de voi de-a lungul timpului.

  La final va spun ca intregul sistem este implementat in Notifications Center, deci atunci cand o persoana va trimite o poza sau comenteaza la o poza publicata de voi veti fi anuntati printr-o notificare push. Avand in vedere ca deja exista iCloud sau Twitter, PhotoStream-ul trebuie privit diferit, ca un serviciu care iti permite sa partajezi rapid prin iOS poze pe care nu doresti sa le vada chiar oricine.

FaceTime prin 3G sau 4G

  In iOS 6 Apple ne da optiunea de a face apeluri FaceTime prin retele de date, indiferent daca vorbim despre o retea EDGE, 3G sau 4G. Apelurile pot fi initiate numai de pe iPhone 4S, iPhone 5 sau tableta iPad 3, insa pentru a avea o conversatie reusita trebuie sa aveti si o conexiune video buna. Daca nu aveti o conexiune de internet buna, atunci apelurile FaceTime se vor rezuma doar la posibilitatea de a vorbi la telefon cu interlocutorii vostri. La final va spun ca un minut de apeluri FaceTime prin 3G consuma cativa MB de trafic, deci trebuie sa aveti grija cand il utilizati cu o optiunea de internet.

Passbook

  Passbook este o noua aplicatie inclusa de catre Apple in iOS 6 ca un suplinitor pentru NFC-ul care deocamdata nu a fost inclus in vreun iDevice. Cu ajutorul Passbook-ului utilizatorii isi pot organiza cupoanele de reduceri, biletele la filme/avion/meciuri sportive, loyalty card-uri, boarding pass-uri, informatii despre check-in-ul la un zbor aerian, etc, astfel incat ele sa fie usor accesibile atunci cand ajung la comercianti. In momentul in care utilizatorul ajunge la comerciant, pur si simplu arata acel cupon salvat in Passbook, comerciantul il scaneaza si ii ofera clientului ceea ce a platit.

  Ideea este interesanta pentru ca ofera un mod centralizat de a stoca toate aceste informatii pe care utilizatorii le aveau disponibile, in general, pe suport de hartie, insa problema este ca Passbook-ul nu trebuie doar utilizat de catre consumatori, ci trebuie suportat de catre vanzatori. In SUA si alte tari dezvoltate, Passbook-ul va fi cel mai probabil util, insa in tari precum Romania el nu va avea o utilitate foarte mare.

Your boarding passes, movie tickets, retail coupons, loyalty cards, and more are now all in one place. With Passbook, you can scan your iPhone or iPod touch to check in for a flight, get into a movie, and redeem a coupon. You can also see when your coupons expire, where your concert seats are, and the balance left on that all-important coffee bar card. Wake your iPhone or iPod touch, and passes appear on your Lock screen at the appropriate time and place — like when you reach the airport or walk into the store to redeem your gift card or coupon. And if your gate changes after you’ve checked in for your flight, Passbook will even alert you to make sure you’re not relaxing in the wrong terminal.

Phone – DoNotDisturb

  Do Not Disturb este o functie prezentata in iunie de catre compania Apple, ea permitand utilizatorilor de iDevice-uri sa ascunda toate notificarile din iOS. Functia nu blocheaza complet notificarile ci ascunde doar bannerele de notificari(inclusiv apelurile), mesajele fiind afisate in Notifications Center pentru a fi vizualiza ulterior de catre utilizatori. Totusi functionalitatea optiunii nu se opreste aici deoarece Apple i-a facut un meniu special in sectiunea Notifications iar acolo putem seta anumite ore intre care ea este activa, iar noi nu vom primi nicio notificare.

iOS 6 adds new calling features to your iPhone. Now when you decline an incoming call, you can instantly reply with a text message or set a callback reminder. And when things are just too hectic, turn on Do Not Disturb and you won’t be bothered by anyone — except can’t-miss contacts like your boss or your better half.

  Totusi nu va imaginati ca Apple va izoleaza de lumea larga deoarece aveti optiunea de a primi notificari privind apelurile de la anumite persoane din lista voastra de contacte, iar daca doriti puteti seta ca iOS-ul sa va anunte atunci cand o persoana suna de mai multe ori. Do Not Disturb este o functie foarte importanta a iOS-ului deoarece ea permite utilizatorilor sa scape de grija blocarii notificarilor sau a dezactivarii conexiunii de internet, totul fiind facut automat de catre iDevice-uri.

Turn on Do Not Disturb to suppress all incoming calls and notifications. Enable it manually or schedule a recurring time, like after 10:00 p.m. on weeknights. Or allow calls from your favorites or specific contact groups.

Phone – Remind me Later si Reply with Message

In afara functiei DoNotDisturb, compania Apple a implementat in aplicatia Phone si alte doua functii interesante numite Remind me Later si Reply with message. Remind Me Later va da posibilitatea de a respinge un apel setand un reminder in aplicatia Reminders, acel reminder putand fi configurat pentru a va aminti sa sunati persoana respectiva dupa o anumita perioada de timp, sau cand parasiti o anumita locatie. Optiunea va ajuta sa nu uitati vreodata ca o persoana v-a sunat si optiunile oferite de catre Apple sunt extrem de utile.

Reply With message va da posibilitatea de a respinge un apel trimitand un mesaj predefinit de catre voi, sau configurat chiar in acel moment. In momentul in care sunteti sunta veti vedea in LockScreen un buton ce are logo-ul unui telefon si tragand acel buton in sus veti deschde meniul din care puteti alege sa folositi cele doua optiuni prezentate acum. In cazul Reply With message trebuie sa apasati butonul din partea de sus a meniului si va fi deschisa o noua interfata in care aveti listate mesajele predefinite plus un buton care va permite sa va scrieti propriul mesaj. Mesajele predefinite le puteti modifica in Settings>Phone.

Phone – cautare contacte dupa numar de telefon

  iOS 6 este disponibil a fost lansata acum cateva luni de zile si instalandu-l presupun ca unii dintre voi au descoperit ca acum aplicatiile Phone si Contacts va permit sa cautati contactele din agenda in baza unui numar de telefon. Din pacate a fost nevoie de 6 versiuni ale iOS pentru ca Apple sa implementeze aceasta functie in iPhone-ul sau, si asta in conditiile in care compania a primit cereri de acum cativa ani. Din pacate direct din dialer nu veti putea tasta o parte a unui numar de telefon pentru a primi sugestii din agenda de contacte, deci totul se rezuma la aplicatiile mentionate anterior.

  Presupun ca in viitor dialer-ul aplicatiei Phone va avea aceeasi functionalitate, insa cred ca abia in iOS 7 o vom afea disponibila.

Safari

  A fost nevoie de cativa ani de zile, insa iata ca Apple a inteles in sfarsit importanta implementarii unei optiuni care ne permite sa utilizam browserul Safari in mod fullscreen. Daca aveti iOS 6 instalat, accesati orice pagina web, intoarceti iPhone-ul vostru pentru a il pune in landscape mode, iar in partea dreapta jos veti avea un buton cu doua sageti. Apasand acel buton veti ascunde barele de meniu ale Safari, avand posibilitatea de a naviga fullscreen, adica afisati continutul paginilor pe intreg ecranul iPhone-ului vostru.

  Aceasta functie este extrem de importanta deoarece ea creste simtitor spatiul in care sunt afisate website-urile, insa din pacate nu o puteti utiliza si in modul portrait. Functia este disponibila doar pe iPhone si numai in iOS 6, deci nu o puteti utiliza deocamdata in iOS 5.

  O alta noutate importanta care trebuia implementata acum cativa ani de zile are legatura cu posibilitatea de a incarca poze si clipuri video pe orice website-uri. iOS-ul nu permitea utilizatorilor sa faca acest lucru prin Safari, insa incepand cu iOS 6 veti putea incarca orice, oriunde, fara restrictii. Pozele si clipurile video sunt preluate din aplicatia Photos a iOS, la fel ca si in cazul oricarei alte aplicatii, insa aveti desigur optiunea de a face o poza sau un clip video pe loc si de a il incarca.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7t-NT-QamMQ[/youtube]

   Toate browserele pentru desktop-uri au implementat in butoanele back/forward un sistem care ne permite sa vizualizam cele mai recente pagini accesate. Practic faceti click pe acel buton pentru cateva secunde si imediat veti avea afisata o lista cu paginile recent accesate in cadrul browserului vostru, lista ajutandu-va sa reveniti rapid la o pagina deschisa anterior. Posesorii de iDevice-uri au cerut implementarea acestei functii in Safari, ea este disponibila prin intermediul unor tweak-uri din Cydia, insa in iOS 6 o veti putea utiliza nativ si in clipul video de mai sus v-am aratat cum functioneaza ea.

   Modificarea este subtila, nu a fost prezentata de catre Apple la WWDC 2012, nu stiu daca altcineva a prezentat-o pe undeva, insa ea este extrem de buna si cred ca multi dintre voi o vor folosi cu placere in viitor.

    La final va spun ca Apple a implementat pentru Safari si functia iCloud Tabs care va permite sa sincronizati tab-urile deschise pe Safari de pe Mac cu cele deschise in iDevice-ul vostru si viceversa. Functia este utila pentru cei care lucreaza la ceva sau citesc ceva important si sunt fortati sa plece de acasa.

Accessibility – Guided Access

[youtube]http://youtu.be/cgN1fuVYb9c[/youtube]

  La WWDC 2012 Apple a prezentat o functie numita Guided Access care permite posesorilor de iDevice-uri sa controleze modul in care sunt utilizate aplicatiile din propriile dispozitive. Practic activand acest modul posesorii de iDevice-uri pot stabili reguli in baza carora oricine le poate utiliza aplicatiile instalate in terminale. Guided Access permite dezactivarea atingerilor in anumite zone ale aplicatiei stabilite de utilizator, permite blocarea posibilitatii de a inchide aplicatia sau dezactivarea completa a functiilor shake, tilt, etc,  totul cu ajutorul unui simplu buton.

iOS 6 comes with even more features to make it easier for people with vision, hearing, learning, and mobility disabilities to get the most from their iOS devices. Guided Access helps students with disabilities such as autism remain on task and focused on content. It allows a parent, teacher, or administrator to limit an iOS device to one app by disabling the Home button, as well as restrict touch input on certain areas of the screen. VoiceOver, the revolutionary screen reader for blind and low-vision users, is now integrated with Maps, AssistiveTouch, and Zoom.

  Guided Access este in principal util pentru cei care prezinta iDevice-uri in display-uri si nu vor sa inchida anumite aplicatii de prezentare, dar mai ales pentru cei care inmaneaza iDevice-urile copiilor. Folosind aceasta functie va puteti asigura ca, copiii vostri nu vor putea accesa anumite functii ale unor aplicatii sau ca ei nu vor putea inchide aplicatia pe care le-ati lasat-o deschisa. In clipul video de mai sus aveti prezentat sistemul, el a fost inactiv pana la lansarea iOS 6 beta 2, insa acum il puteti activa din Settings>General>Accessibility>Guided Access.

Panorama

  Functia Panorama permite posesorilor de iDevice-uri sa faca poze panoramice cu propriul terminal iPhone. Doar iPhone 4S, iPhone 5 si iPod Touch 5G au aceasta functie integrata in aplicatia Camera, iar cu ajutorul ei putem face poze panoramice de 28 de megapixeli fara prea mult efort. Functia a fost introdusa abia in iOS 6 GM de catre Apple, ea fiind prezentata in cadrul conferintei de prezentare a iPhone 5 si iOS 6, iar cei care au testat pana acum noul terminal au laudat-o.

The new panorama feature for iPhone and iPod touch lets you capture everything from a momentous family reunion photo to a sweeping vista.6 With one simple motion you can shoot up to 240 degrees — even vertically, to get that redwood tree, say. Then hardware and software work together to create one seamless, high-resolution panorama.

Un nou design pentru App Store-uri

 Una dintre cele mai importante noutati ale iOS 6 este desigur schimbarea design-ului App Store-urilor disponibile pe iDevice-uri. Apple a refacut complet interfata magazinelor prin care cautam/descarcam aplicatii, iar schimbarile nu sunt in totalitate binevenite. Desi multa lume a apreciat noua pagina principala a App Store-urilor, paginile in care aveti afisate aplicatiile, informatiile despre update-uri, posibilitatea de a descarca update-uri si aplicatii gratuite fara a ne mai loga, multi nu sunt multumiti de sistemul de afisare a rezultatelor pentru cautari, pe iPhone el fiind estrem de greu de utilizat.

  App Store-urile noi pot fi accesate doar prin instalarea iOS 6, ele fiind indisponibile pe vechile versiuni ale iOS.

Privacy

 La inceputul acestui an a pornit un scandal imens care avea in prim-plan aplicatiile pentru terminale mobile care preluau date din smartphone-urile utilizatorilor fara sa ii atentioneze. Justitia americana s-a implicat in problema, i-a obligat pe cei de la Apple, Google, RIM, etc, sa implementeze un sistem prin care utilizatorii sa fie atentionati in legatura cu aplicatiile care preiau date din terminalele lor si astfel in iOS 6 a luat nastere meniul Privacy. Acest meniu contine optiunile de control ale GPS-ului, insa afiseaza si informatii despre aplicatiile care preiau date din: agenda de contacte, calendar, aplicatia reminders si aplicatia Photos. Totul incepe cu un mesaj precum cel de mai sus care va atentioneaza ca o aplicatie cere acces la datele voastre si voi aveti optiunea de a ii da acces, de a vedea mai multe informatii sau de a ii respinge accesul.

 Dupa ce va decideti daca oferiti sau nu acces la datele voastre, puteti merge in Settings>General>Privacy unde aveti listate 5 meniuri de optiuni. Primul activeaza/dezactiveaza functia GPS si va permite sa oferiti/blocati acces la GPS pentru anumite functii, iar in urmatoarele meniuri aveti listate aplicatiile care au cerut acces la fiecare categorie de informatii. In interiorul meniurilor aveti un toggle care va permite sa blocati accesul aplicatiilor, insa daca faceti acest luru ele ar putea functiona incorect, neavand la dispozitie informatiile de care au nevoie.

 Meniul Privacy are rolul de a va da control total asupra modului in care aplicatiile folosesc datele voastre private, insa partea proasta este ca nu putem vedea detalii in legatura cu informatiile accesate si blocarea unei aplicatii va obliga sa renuntati complet sau partial la ea.

iOS 6 Photos Menu aduce in iOS 5 noul meniu de partajare a continutului numit ActionSheet

  Acum cateva luni v-am vorbit despre ActionSheet, un nou meniu de partajare a continutului care a fost implementat de catre Apple in iOS 6. In imaginea de mai sus aveti prezentat meniul, el ne ofera o modalitate mult mai frumoasa de a partaja poze, link-uri, etc, din iDevice-urile noastre, iar acum il puteti instala chiar si pe iOS 5. iOS 6 Photos Menu este tweak-ul care va ajuta sa faceti acest lucru, el implemend in versiunea publica a iOS exact acelasi mod de prezentare a optiunilor de partajare. Problema sta totusi in faptul ca dupa alegerea unei optiuni veti avea afisat un meniu diferit de publicare a continutului si asta pentru ca dezvoltatorul tweak-ului nu a putut porta chiar tot din iOS 6.

  Pe langa optiunile disponibile nativ in ActionSheet-ul din iOS 6, tweak-ul contine si optiunea de a partaja informatii pe Google+, deci primiti ceva mai mult decat in mod normal. iOS 6 Photos Menu este disponibil gratuit in Cydia si functioneaza doar pe iOS 5.x.

Mail

  La final ramane aplicatia Mail pentru care Apple a implementat doar putine noutati din pacate. Aplicatia contine acum un VIP Mail inbox in care puteti afisa email-urile celor mai importante persoane din viata voastra, aplicatia are un nou sistem pull to refresh cu o animatie interesanta si la final a fost usor refacut sistemul de adaugare a pozelor in email-uri. Apple sustine ca a modificat si interfata aplicatiei, insa nu veti observa o modificare extremd e importanta pentru ca totul este subtil facut, exact in stilul Apple.

  Acestea sunt cele mai importante noutati ale iOS 6, sistemul de operare vine cu peste 200 de modificari despre care am vorbit de-a lungul timpului si pe care le gasiti in detaliu prezentate daca citit articolele din acest tag. iOS 6 va fi lansat la ora 20:00, ora Romaniei, si va recomand sa cititi acest articol inainte de a incerca sa il instalati.

 • Anonymous

  Felicitari Zaone …la obiect !

 • Flo

  Felicitari Zaone ! Scurt si la obiect !

 • OvidiuStoica

  La mine nu mai imi merge ringtone-urile mele, le am bagate, in settings cand le setez merg, dar cand imi suna telefonul e tonul default (marimba aia). Vreo idee ? Sugestie ?

 • OvidiuStoica

  merg*

 • Danyell94

  Ruleaza perfect pe 4s 32GB ! gj zaone !

 • Sebastian

  Va scriu de pe ios 6, iphone 4s. Merge bine, am vazut modificarile aduse. Revin in cateva zile cu comentarii privind autonomia.

 • McL

  Mai dai un restore si iti va merge ! Mie imi merge totul perfect

 • Andrei78

  daca este acelasi sistem de livetrafic TomTom care e pus si pe televizoarele Philips,este super bun si precis.

 • Alx

  O modificare la semnal mai putin cu 1-2 liniute pe 4s , aceiasi retea langa un i4 eu am 3 liniute pe 4s ala cu 4 are full hmm

 • Adrian

  Mie imi da eroare cand mai are putin din pregatirea instalarii.

 • Hybrid

  Dar ce se mai spune de aplicatia Youtube pentru iPad ?

 • gata..de la 20:02 pana la 21:35 am terminat update-ul. Fara probleme

 • Tommy

  Se merita sa ii fac update la un iPhone 4??

 • macheavel

  care dintre ele merg pe iphone 4?

 • Andy

  Spuneti-mi si mie de unde este mai bine sa descarc noua versiune?De pe itunes sau direct din telefon de la actualizare software?

 • Da Panorama cum functioneaza?
  A incercat cineva?

 • Am iPad 3 si am făcut update la IOS 6 dar nu merge Siri ….

 • Pacat de Google Maps.. mai stau pana apare app dedicata.

 • Badia florin

  La maps vreau posibilitatea de a folosi openstreetmap!

  In rest este super ok

 • Sega

  Se poate face downgrade si dacă da cu ce program ? 🙂

 • Alx

  Functioneaza si panorama doar pe 4s dai la camera si apoi la optiuni

 • Geo

  Pe 4s 16 GB perfect !

 • KlaudiNhO

  am dat update acu la tableta sa vedem cum se comporta si mai vedem la iphone 4 reactiile din zilele urmatoare

 • Geo

  Spuneti-mi si mie dc a disparut youtubul :(((((

 • Dap pe i4 nu merge panorama nu exista optiunea 🙁

 • Roby

  Pe ipad 2 merge siri? Ati instalat pe ipad 2 cum merge mersi

 • KlaudiNhO

  @Geo Apple a terminat contractul cu Google pentru YouTube iar acum este in app store deocamdata doar pentru iphone

 • sdsds

  pana la urma Facebook dc este integrat ca twitter asta inseamna ca va trebui instalat din IOS?nu imi place ce au facut cu facebook-ul ,sa aiba acces la intreaga agenda si sa faca alte lucruri fara voia ta,si chiar dc ii setezi anumite restrictii eu tot nu as vrea sa-l am,prefer sa folosesc versiunea separata care exista si acum

 • Dan D

  Din cauza google maps nu o sa ii fac nici un update.Adevarat sant multe modificari dar nu prea am interes pentru ele.
  Chiar vad asta cu google maps ca un pas inapoi pt noi romanii.
  Si chiar nu cred ca pt noi are vreo importanta ca vad new yorku turn by turn.

 • macheavel

  am ios 5.1.1 si nu merge sa fac upgrade OTA mereu canad mai are 1 min, 2 imi da o eroare imi spune sa caut ceva in setting ?!?!?Incerc de vreo ora.

 • Bogo

  baieti am si eu o intrebare, sunt singurul caruia nu ii apare lacatul in lookscreen, cel de sus 😐 ?

 • cosmin_oss

  Varza hartile, marfa youtubul…

 • Cody

  O intrebare referitoare la mail … mai merita sa folosim sparrow sau…?

 • Leo

  Mail din iOS6 nu aduce nimic functional in plus, daca Sparrow te-a multumit pana acum, ea te va multumi si de acum inainte.

 • man

  Salut.Am 4s neverlocked fara jb. Zaone( sau user) , te rog sa imi spui daca fac update din telefon pierd pozele? Dar aplicatiile instalate? Multumesc anticipat pt. raspuns.

 • Cody

  Nu pierzi nimic

 • man

  Multumesc, Cody!

 • atwentat

  aplicatia maps merge perfect!(in anglia)

 • iOS 6 e pentru turma … raman la iOS 5.1.1 am mai multa libertate 🙂

 • Rob

  Acum seara am facut si eu update la iOS 6 pe iPhone 4. Ascultam muzica si m-a sunat cineva, am raspuns si in timp ce vorbeam cu respectivu pe fundal mergea muzica. Oare de ce?

 • Virus666

  Un bag fssssss si iOS 6…..aia numerge …aia încă nu e pt romania…..

 • Virus666

  Un big FSSSSSS si iOS 6…..aia numerge …aia încă nu e pt romania…..

 • stefan

  cum pot accesa complet facebook in ios 6?
  sunt logat si pot incarca poze, dar n-am acces la check-in,activitarea prietenilor etc..

 • Bogdan

  Cand credeti ca ne vom putea hacktiva iphone 4 adica sa putem pune ios 6 pe iphone 4 decodat cu gevey sim??:-??

 • Eu-Bibi

  @macheavel si pentru toti cei care nu reusesc sa faca upgrade (error 3194 sau ceva de genu). Eu unu am reusit stergand tot ce era legat de apple (iTunes etc…) din pc apoi am reinstalat. Incearca asa!

 • Laurentiu

  Salut
  Am un 4s,5.1.1,jailbreak-uit,daca ii fac update din telefon pierd aplicatiile,pozele, agenda?
  Mersi

 • Razvan

  am 2 telefoane un 4s si un 3GS pe primul a mers snur

  pe al doilea imi apare o eroare pe la jumatatea procesului

 • Mihai

  Nu numai ca nu mai apare lacatul ala cand e blocat, dar mie pe ipad 3 dupa update nu mai imi merge senzorul de luminozitate. Asteptam update.

 • Florin

  Bogo are dreptate, nu mai apare lacatul sus cand este blocat 🙂

 • Tinel55

  Pe iphone 4 merge foarte bine versiunea gm. O singura problema: nu merge Vremea. Cei care au instalat versiunea finala va merge?

 • Radu

  Stie cineva cum pot dezactiva optiunea icloud tabs? 🙂

 • Maruga

  Pe 4s 16 g merge ok, vreo 2,3aplicatii fac figuri

 • Goe

  Cam aiurea pt. cei cu iphone 4, nu prea merg multe noutati, mai bine nu permiteau update 🙁

 • Florin I.

  “Pe iPad 3 si iPod Touch 5G veti putea utiliza Siri fara nici cea mai mica problema, numarul terminalul care poate rula asistentul crescand acum la 4. Daca tot ruleaza pe mai multe dispozitive, Siri a devenit si mai destept…”!! Ce inseamna asta Zaone?? Ca a aparut Siri si pe Iphone 4 cu ios 6?

 • Aurelius

  Safari full screen nu merge pe iPad 2 ?

 • KlaudiNhO

  mama ………. mama …………… ce infecta este aplicatia Maps ……….. bine ca nu am dat update decat la ipad !!!

 • IonutAR

  Florine, Siri merge pe iPad 3, iPod 5G, iPhone 4S si iPhone 5 !

  In alta ordine de idei, am instalat iOS 6 pe iPhone 4, merge foarte bine inafara de AppStore unde cam agata ! (mai are cineva problema asta cu iPhone4?).

  O surpriza placuta pentru mine a fost… hartile noi ! Cel putin pentru Arad, hartile sunt mai mult decat decente, ma refer la acoperire si nume strazi ! Ma asteptam sa fie un dezastru dar nu a fost . Plus ca hartile Satelit sunt mai recente decat cele din Google. Puncte de interes nu prea sunt, dar in rest e super ok. Si se misca foarte bine ! Ce sa mai zic de indicatiile pe partea de trasee…imi place foarte mult !

 • Oancea

  Mai mult un down-grade decat upgrade: no more youtube, apple maps o gluma, siri la fel, facebook de 2 lei, mailul mai complicat degeaba, ecranul din dialer urat cu spume, cautarea unui nr. din search contact degeaba daca nu e si din dialer, singurul lucru util este Do not disturb-ul;
  Asa ca, in concluzie, un adevarat DOWNGRADE.

 • Cristi

  Am instalat ios 6 pe ipad 3 si parerea mea ce ca merge cel putin de 2/3 ori mai rapid!!! L-am instalat si pe 4s si aceeasi treaba. Bravo apple. Good job.

 • KlaudiNhO

  si la mine in Mangalia hartile sunt mai noi adica cam de 4 ani dar tot infecte sunt …

 • gabriel

  deci sa intreb ceva; de care nu am mai auzit sau vazut vreodata… iPhone 4S iOS 6 GM ; acu seara incercam sa-l leg la Wifi… si mi se conecta; apoi se deconecta automat si imediat dupa aia; aparea homepage-ul Apple si imi zicea ca a mea cautare nu are rezultate valide 😕

 • AL

  Cum e posibil sa fac update la ios 6 oficial prin Itunes si sa nu mai mearga WIFI. apare pagina catre login catre apple.com si nu am decat anulati……sunt mii de oameni care au problema asta se scrie pe toate forumurile

 • Anonymous

  si eu care credeam ca sunt singurul ciudat cu problema asta :-))

 • Seb

  Aceeasi problema o am si eu! dupa update la iOS6 nu se mai conecteaza pe wi-fi! Si la fel apare un website apple unde zice “page not found”. Vreo solutie?

 • filipine

  fix aceeasi problema ca si gabriel . nu se conecteaza wifiul si nici 3G ul. Iar au scos o lamaie necoapta rau. Soft muncit cu sclavi.

 • Paskiki

  Reset network settings! Asta a mers la mine

 • bobby67

  Si eu am aceeasi problema cu WIFI. Si inca ceva:am citit undeva ca iconita weather afiseaza cu acest update temperatura reala,dar la mine imi arata la fel ca inainte,cu totul altceva.La voi cum e?

 • Mitzu

  Interesant, aceeasi problema si aici dar acum s-a conectat, sa vedem cat il tine…

 • Geo

  La mine am un 4s si totul e ok cu ios 6 dar in schimb nu mai imi apare youtube pe ecran nicaieri ,vreo solutie cv ?

 • Cipri TM

  Subscriu si eu aceiasi problema. Sper ca fie rezolvata cat mai curand…

 • AL

  foarte ciudat. acum merge

 • Sebi

  Vad ca problema cu wi’fi-ul s-a rezolvat de la sine, dar altceva ma sacaie acum. Nu mai functioneaza functia ‘auto-luminozitate’. Cand o activez nu se observa nicio diferenta. A mai patit’o careva?

 • mitzu

  Geo, youtube`ul a fost scos din ios6….instaleaza-l din appstore…

 • Sebi

  mda.. Si asta s’a rezolvat de la sine

 • AnDy

  Am instalat ios6 in seara asta si am avut cateva probleme… Wifi nu se mai conecta dar si-a revenit singur dupa un restart… App store fff greoi.. Acum la 4:55 am vad k merge binisor.. Plus ca nu a mers backupul deloc nici in ruptul capului…dupa 5.1.1 pe 6:( per total prea multa valva ptr nimic sincer… Cel putin ptr iphone 4:)

 • Seb

  Intr-adevar problema cu wi-fi s-a rezolvat de la sine! Sper sa nu mai fie si altele…

 • Nelu

  Hartile mai proaste acum in ios 6 strada mea nu mai apare pe harta

 • Mihai

  @sebi nici mie nu imi merge auto-luminozitatea pe ipad 3. Ai reusit sa-i faci ceva ?

 • Julian

  Personal, multumesc Zaone pentru acest articol cu informatii si multumesc tuturor care au postat si au arătat problemele sau modificările apărute in iOS 6, percum si functionarea acestuia. Pentru cei care încă nu au făcut update-ul la 6 sunt lucruri foarte utile.
  Eu mai astept, eventual un update la 6, dar nu cred ca va veni curând. Cel puțin pe iPad, nu pot renunța momentan la hartile din 5.1.1, iar acesta mi se pare ca rulează super bine pe iPad.

 • Radu

  Probleme cu auto-brightness mai are cineva? Pus pe auto ramane la aceeasi intensitate indiferent de conditiile din camera (lumina puternica sau intuneric). Am inteles ca acum trecerea de la o sare la alta se face treptat dar la mine ramane la fel indiferent cat astept.

 • iRunaway

  Functia Do Not Disturb nu numai ca ascunde notificarile pentru cei care ne suna si nu sunt in lista de acceptati, insa le si RESPINGE apelurile. Asta nu stiu daca e neaparat bine, pentru ca nu prea apuci sa-ti dai seama ce se intampla si primul instinct e sa suni inapoi, crezand ca tonul de ocupat pe care il auzi a fost o eroare de retea sau ceva de genul. Asta, in opinia mea, cam face inutila optiunea cu Repeated calls…

 • Panorama nu merge pe iPad 3

 • La mn merge luminozitatea pe iPad 3

 • Pingback: Apple actualizeaza o buna parte dintre aplicatiile sale disponibile in App Store pentru a le face compatibile cu ecranul de 4 inch al iPhone 5 | iDevice.ro()

 • Lazau Florin

  Am si eu o intrebare.Acuma cum tocmai a fost lansat IPhone 5 si se tot vorbeste ca aplicatiile din AppStore vor fi actualizate pentru a putea fi utilizate pe acest terminal(cu ecarn mai mare), noi cei care avem vechile idevice-uri vom mai putea folosii aceste aplicatii?sau va trebui sa scrolez(o zic sub forma de gluma dar sper sa nu fie adevarat?

  Va multumesc!

 • Cabera

  Pe un iPhone 4 cu iOS5 aveam cam 31 procese care rulau iar acum cu iOS 6 sunt 60. Credeti ca va tine la fel bateria??? In plus AppStore nu se mai poate inchide, ramane mereu conectata ca aplicatia phone. Asa e si la voi?

 • Krisz

  Voi mai aveti YouTube?

 • Pingback: Iata ce informatii pierzi din aplicatia Google Maps cand faci update la iOS 6 si cu ce aplicatii poti sa le recuperezi | iDevice.ro()

 • Coressy

  Funcția panorama pe iPhone 4s,cam agata,in timpul cât fotografiez apare o dunga neagră sus in fotografie care coboară in jos,exact ca si cum ar mânca din fotografie,un super bug!!!autoluminozitate nu funcționează,lacatul nu mai apare in locksreen,unele aplicații dau crash,deci….ce se întâmpla cu Apple ,nu prea e ok asemenea greșeli,un plus si eu zic ca e un mare plus,decand folosesc iOS 6 Beta ,bateria tine mult mai bine chiar simtitor.

 • Toma

  Alta noutate (bug 😆 ): daca vrei sa schimbi melodia din task manager sau de pe lock screen trebuie sa apesi de 2 ori pe sageata…

 • Mihai

  Updateul la iOS 6 pe iPhone 4 nu merita. In afara ca am pierdut Google maps, restul modificările oricum nu se aplica deoarece multe funcționează doar de la iPhone 4s in sus.
  In rest doar niște culori modificate.

 • Trappy

  Mie nu imi merge Passbook. Cand deschid aplicatia nu e decat un singur buton catre App Store si cand apas pe el intra in aplicatia AppStore dar da eroare ca nu se poate conecta. Ceva idei?

 • S3L

  Mi se pare mie, sau IO6 rupe bateria ceva mai mult?

 • Alin

  @Mihai sunt perfect de acord cu tine. Apple s-a cam ***** pe noi astia cu 4 de 3GS nu mai vb care e scos din uz oricum, poate ne spune cineva cum ruleaza pe 3GS

 • Pingback: iOS 6 tine departe utilizatorii care doresc sa faca jailbreak | iDevice.ro()

 • Roby

  Chiar nu i mai inteleg pe cei de la apple ce se intampla nimic nu merge bine ba ios cu probleme cine stie ce va fi cu ip 5 va exploda in mana ?? Parca au luat o razna cred ca sunt doar angajati samsung acolo……

 • Sachelos

  Auto-brightness nu merge deloc plus ca luminozitatea mi s-a modificat singura de la minim la maxim si invers! YouTube a dispărut! Consuma bateria mai rapid parca! Peste noapte mi-a mâncat 15%….

 • Yupy

  A instalat cineva ios6 pe ipad 2? Imi puteti spune si mie daca merge bine ? Multumesc

 • Sancho

  Salut,cu ios 6 e 0 maps,nu mai gasesc ce imi trebuie,nu mai apar anumite strazi…plus ca merge mai greu parca..descarca bateria si multe altele…aiurea…am un i4.

 • D

  Zaone,eu cand vreau sa descarc iOS 6 pe iphone4S cu jailbreak imi aPare ca trebuie sa aștep 42de min. si dupaia nu mi se mai încarca deloc. Trebuie sa scot jailbreaku întâi? P.S:Am băgat telefonu in priza si m-am conectat la Wi-Fi bun. Mulțumesc anticipat.

 • Toma

  @Trappy: intra pe http://www.passsource.com/ si poti sa faci de acolo demo-uri de passboks. Cred ca passbookurile reale se cumpara de pe site-urile oficiale ale companiilor.

 • MxR

  @Coressy – vezi ca dunga aia apare daca nu ti telefonul in miscare pe acelasi plan. E sageata aia de iti zice sa fie centrata pe dunga de urmarire. La mine merge perfect tot pe 4s.
  @Trappy – nici mie. Nu actioneaza nimic, credeam ca la mine e ceva 🙂
  @Yupy – instalat pe iPad2, functioneaza perfect. Doar setarile de 3G Vodafone le cam buleste si trebuie reintroduse APN-ul, userul si parola…

 • Mihai

  Si mie imi merge mai greu pe iphone 4. Sa faca odata ceva cu luminozitatea.

 • P!T!Q

  Si interfata din muzica este diferita. Dar frumoasa foc demna de un iphone. Mie imi incarca paginile si aplicatiile mai rapid. Ii zic lui SIRI sa ma duca acasa si ma duce :d parca ar fi navigatie. Ii zic deschide-mi un joc il deschide.

 • P!T!Q

  Si interfata din muzica este diferita. Dar frumoasa foc demna de un iphone. Mie imi incarca paginile si aplicatiile mai rapid. Ii zic lui SIRI sa ma duca acasa si ma duce parca ar fi navigatie. Ii zic deschide-mi un joc il deschide.

 • MAE

  la mine nu se instaleaza deloc. In itunes apare eroare 3194 iar in OTA spune ca a aparut o eroare dupa ce face pregatirea actualizarii (aproape de final). ceva solutii?
  Am 4s neverlock ios 5.1.1

 • Vlad_Mito

  Zone am o întrebare, pe Apple tv dispare YouTube trecând la iOS 6?
  Dacă da este vreo posibilitate sa utilizez YouTube pe Apple tv?

 • Pingback: iOS 6 - ce probleme ai intampinat dupa instalarea acestei versiuni a iOS? | iDevice.ro()

 • Adrian

  Maps cred ca este cea mai proasta aplicatie de acest gen
  In bulgaria orasele sunt trecute cu litere chirilice
  Praf

 • Sebi

  Mie, in App Store, sectiunea de “updates” imi apare in dreapta. Daca ies din aplicatie, o inchid, si intru iar, imi apare in mijloc. Asa va face si voua ?

 • Gaby

  este siri pentru 3gs?

 • Georcaeff

  Se poate face downgrade de la IOS 6 la IOS 5.1.1 (9B206) ? Multumesc!

 • catalin

  referitor la activare si dezactivare 3g – au lasat posibilitatea de a activa /dez – sau au scos cum era initial la 5.1 .1?

 • Andrei

  Va salut. Am nevoie urgenta de ajutor. Am facut update-ul la IOS 6 dar nu mai merge sa imi bag aplicatiile care le aveam inainte de update din itunes :(( Dau sync si nu le baga deloc… astept niste sfaturi..Multumesc

 • zaone…cand fac update la IOS se blocheaza dupa un timp.. ce ar trebui sa fac?

 • Pingback: Guvernul Irlandez nu este multumit cu aplicatia Maps din iOS 6, utilizatorii sunt de aceeasi parere, voi cum o utilizati? | iDevice.ro()

 • Edz

  Tethering pe Orange!!!!! yaaay

 • Edz

  Tethering pe Orange, ipad 3 am uitat sa mentionez !!!!! yaaaay

 • Anonymous
 • Anonymous
 • eddz

  Salut, daca am ios 5.1.1 cu jb ca sa fac update trebuie sa ii mai fac restore sau ii dau direct update?

 • Alexxxx

  Am si eu o problema …. Am dat actualizare se incarca aproape tot si ramane blocat ……..
  Ma poate ajuta careva ?
  Am un iPhone 4 :p

 • Styl

  Acum am installar iso 6 … Restul de bun : ma obsevar safari mai rapid , siri distractiv si mai intelligent , hartile beton si de folos (stau in Roma ) navigator farà sa dau 50 e p tom tom 🙂 oricum se putea mai bine !

 • Pingback: Cele mai importante functii ale iOS 6 sunt prezentate in doar 60 de secunde(Video) | iDevice.ro()

 • Gaby

  styl pe ce idevice ai facut update-ul

 • Pingback: Cele mai importante stiri ale saptamanii pe iDevice.ro - 17.09.2012 - 23.09.2012 | iDevice.ro()

 • Pingback: iPhone 5 iDevice.ro review - revolutie intr-un ecran de 4 inch! | iDevice.ro()

 • Pingback: BannerBlocker blocheaza bannerele de notificari din iOS | iDevice.ro()