OMAD si Peek App – descopera aplicatii similare din mai multe App Store-uri si ia-le gratuit daca iti schimbi terminalul mobil

  In cadrul Bloggers Bus Tour-ului am avut ocazia de a viziona o prezentare a unui sistem foarte interesant numit OMAD. OMAD inseamna Open Mobile Application Directory si, dupa cum ii spune numele, este un director de aplicatii care a indexat peste 1 milion de titluri din App Store, Google Play, Ovi Store si BlackBerry World. Avand atat de multe aplicatii disponibile, OMAD le ofera utilizatorilor posibilitatea de a gasi rapid aplicatii interesante din toate magazinele de aplicatii, totul printr-o simpla cautare pe website.

  OMAD foloseste editori pentru a introduce si clasifica aplicatiile disponibile in directorul sau, fiecare titlu fiind inclus intr-o categorie potrivita, poate diferita de cea in magazinul in care este listata. Partea interesanta a acestui sistem este ca el are la baza cativa algoritmi folositi si de tehnologia companiei Chomp, care a fost achizitionata de Apple, iar cu ajutorul ei puteti descoperi chiar si aplicatii similare din mai multe App Store-uri. Sa spunem ca aveti un iPhone si un terminal Android, iar voi vreti sa descoperiti o aplicatie pentru camera asemanatoare cu Camera+ din App Store. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati OMAD, sa va faceti un cont, sa cautati aplicatia Camera+ si sa folositi butonul similar Apps care va listeaza aplicatii similare din celelalte 3 App Store-uri.

  Sistemul este extrem de bun pentru cei care ori au mai multe terminale, ori fac trecerea de la un dispozitiv la altul si partea interesanta este ca, cel putin pentru Android OS, cei de la OMAD incearca sa incheie cu dezvoltatorii contracte prin care sa ofere utilizatorilor gratuit aplicatiile cumparate pe alta platforma. Aici intervine aplicatia PeekApp care functioneaza asa: daca pe iPhone aveti cumparate anumite aplicatii si ele sunt disponibile in Google Play, atunci OMAD va incerca sa va dea gratuit aplicatiile din Google Play doar pentru ca faceti trecerea la aceasta platforma. Din pacate pentru App Store acest lucru nu functioneaza, insa el este grozav ca si idee si poate in viitor dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS se vor gandi sa il adopte.

  PeekApp este disponibila in App Store si cu ajutorul ei puteti primi recomandari pentru aplicatii care vor fi instalate automat la achizitionarea unui dispozitiv. Desigur ca acest lucru nu functioneaza si in cazul iPhone-urilor, insa unele magazine din SUA deja folosesc acest sistem si cei care achizitioneaza terminale Android folosind PeekApp pot avea instalate automat aplicatiile recomandate de catre aplicatia celor de la Orange. Sistemul conceput de companie este interesant, OMAD este un director care, desi contine teoretic doar toate aplicatiile din App Store SUA, este extrem de util pentru orice persoana care doreste sa descopere aplicatii noi pe cele mai importante sisteme de operare pentru iOS.

2 COMENTARII