Compania feroviara elvetiana si producatorul de ceasuri Mondaine acuza Apple de copierea design-ului aplicatiei Clock

20

  Dupa acuzatii venite din partea catorva companii privind incalcarea unor brevete de inventie, acum compania feroviara elvetiana si producatorul de ceasuri Mondaine acuza Apple de copierea unei parti a design-ului aplicatiei clock de la un ceas. Compania feroviara sustine ca design-ul ceasului aplicatiei este identic, cu cel al unui ceas facut de catre o companie pentru ea si avocatii sai incearca sa ia legatura cu Apple pentru a gasi o metoda de a rezolva pe cale amiabila problema.

SBB are angry. Apple had apparently not considered necessary to ask the train operator’s permission. “We’re trying to contact Apple in touch to control the unauthorized use of financial and legal”, SBB spokesman Reto Kormann says on request of Blick.ch.

  Ceasul din imagine a aparut in anul 1944, el este in mod clar extrem de asemanatoar cu ceea ce are Apple, iar producatorul de ceasuri Mondaine ar detine o licenta pentru el, deci Apple ar fi nevoita sa plateasca o suma de bani pentru a il putea utiliza in continuare in aplicatiile sale.