Compania feroviara elvetiana si producatorul de ceasuri Mondaine acuza Apple de copierea design-ului aplicatiei Clock

  Dupa acuzatii venite din partea catorva companii privind incalcarea unor brevete de inventie, acum compania feroviara elvetiana si producatorul de ceasuri Mondaine acuza Apple de copierea unei parti a design-ului aplicatiei clock de la un ceas. Compania feroviara sustine ca design-ul ceasului aplicatiei este identic, cu cel al unui ceas facut de catre o companie pentru ea si avocatii sai incearca sa ia legatura cu Apple pentru a gasi o metoda de a rezolva pe cale amiabila problema.

SBB are angry. Apple had apparently not considered necessary to ask the train operator’s permission. “We’re trying to contact Apple in touch to control the unauthorized use of financial and legal”, SBB spokesman Reto Kormann says on request of Blick.ch.

  Ceasul din imagine a aparut in anul 1944, el este in mod clar extrem de asemanatoar cu ceea ce are Apple, iar producatorul de ceasuri Mondaine ar detine o licenta pentru el, deci Apple ar fi nevoita sa plateasca o suma de bani pentru a il putea utiliza in continuare in aplicatiile sale.

20 COMENTARII

  1. foarte bine. toate firmele ar trebui sa dea in judecata pe apple. si cei de la canon pentru ca sigur au niste brevete la capitolul calculator de mana, si sony, si kodak si cam toate firmele existente. daca ei fac asa isi merita soarta…

  2. Sa le zica multumesc celor de la Apple ca le fac reclama si ca nu le cer bani pe ea. Alt fel marea firma Mondaine cu o cifra de afaceri cat un butiq ar fi ramas cunoscuta doar in tara cantoanelor.

  3. Acum se intoarce roata incet incet. Pana la urma apple sunt cei care au initiat metoda asta cu datul in judecata pentru desing si alte cele.. Sa plateasca si ei , putin cei drept..

  4. Dupa gandirea ta asa trebuia sa isi motiveze samsung copierea patentelor?

    “Stiti voi astia de la apple ar trebui sa ne multumiti ca facem reclama produselor voastre. Fara noi ati fi fost mult mai putin vazuti in ochii publicului”

    Un patent este un patent si nu il poti folosi fara acordul celui care il detine.

  5. Citesc niste pareri ale unor fanboy Apple si ma minunez. Orice face Apple e bine, nu? Pai Samsung nu a ajutat Apple sa fie vazuta mai bine in ochii publicului? Si in procesul ala, similaritatile in design erau mult mai putin evidente decat in acest caz. Usor-usor ies la iveala sursele de inspiratie pentru tot ce inseamna IOS si idevice-uri, ca doar Apple a inceput trend-ul.
    In lumea auto nici nu se pune problema de asa ceva. Se mai inspira marcile unele de la altele, se formeaza niste linii de desing pentru urmatorii ani si toti au de castigat.
    Apple a copiat, trebuie sa recunoasca si sa dea banu’ asa cum au pretins si ei de la altii!

  6. Eu va inteleg ca sunteti fani inraiti Apple (ca si mine dealtfel) dar lucrul asta te impiedica sa mai gandesti? Daca Samsung a copiat design-ul produselor Apple si a primit si amenda pentru lucrul asta – “Foarte bine, hotii, sa plateasca ca au copiat” ; Daca Apple a copiat design-ul ceasurilor Mondaine – “Mondaine sunt niste hoti care vor bani de la Apple, sa zica mersi ca le face Apple reclama” =))))))) Sunt doua situatii perfect identice. Apple a gresit si trebuie sa “plateasca” pentru lucrul asta asa cum a facut si Samsung. Voi chiar aveti impresia ca Apple e dumnezeu pe pamant si ca design-urile lor vin de undeva din cer si celelalte firme (muritorii de rand) nu pot decat sa copieze designurile Apple. Ca orice firma normala si Apple mai copiaza din cand in cand. O foarte buna explicatie pentru lucrul asta este ca exista si alte firme care fac design bun si care “merita copiat” mai mult decat atat avand atat de multe produse pe piata e foarte greu sa mai vii cu ceva nou.

  7. La cate milioane de ceasuri sunt pe lumea asta cred ca aproape imposibil sa nu reclame careva ca i s-a copiat design-ul,cum de altfel iata ca s-a si intamplat cu un model tocmai din 1944.Una e sa copiezi un produs de succes mondial care se vinde in milioane de exemplare si e de actualitate (nu ma refer doar la design) ,si alta e sa copiezi o pictograma dupa un design al unui alt gen de produs vechi de 68 ani.

  8. The design of the clock face created in 1944 was originally a copyright and trademark of engineer Hans Hilfiker, but these days watch maker Mondaine licenses the design and is considering legal action

    este o mica confuzie: designul original este facut in 1944, dar IN PREZENT detinatorul designului este Mondaine. asa ca aici nu este cazul de potcoave de cai morti ci de un patent cat se poate de actual.

  9. @ glenn hughes. Tu cred ca singurul loc unde ai vazut ceasuri de mana e in piata la tigani. Tin sa te anunt ca aceea companie mondaine e foarte cunoscuta si apreciata la nivel global si isi vinde produsele in peste 30 de tari printre care si Romania. Si sa sti ca nu sunt ceasuri de butic..si sunt destul scumpe majoritatea ajung la 800 de ron si sunt rezistente atat la socuri cat si la apa sau zgarieturi, iar daca patesti ceva la el pe durata garantiei, aceea companie de 2 bani iti mai prelungeste cu un an garantia….si te asigur ca acel ceas se strica destul de greu si nu se face bucati precum maretul telefon care se “inspira” de la ei. Asa ca…inainte sa aberezi si sa arati cu degetul te rog frumos sa te mai informezi

  10. Bai,ce al dreaq sunteți unii dintre voi,si mă refer la samsugacii care intra pe un portal pentru iPhone…bă,voi chiar nu vedeți ca astia de la Apple sunt chiar buni? Ia vedetiva voi de plasticuri si de copieri de la altii !