Cum am decodat un iPhone 5 cumparat din SUA

  V-am spus ieri ca terminalele iPhone 5 cumparate din SUA la pret intreg sunt de fapt decodate, insa conteaza foarte mult cum anume faceti activarea terminalului. Daca activati dispozitivul in SUA, atunci el va fi codat pe reteaua AT&T, insa daca il activati in afara SUA, atunci el va fi decodat. Daca activati terminalul in SUA si mergeti in alta tara, atunci puteti face restore si reactivare din acea tara, iar terminalul va fi decodat. Daca totusi va aflati in SUA si vreti sa folositi terminalul cu orice cartela vreti voi, atunci exista o metoda de a va decoda dispozitivul prin simpla sa activare.

  Eu am achizitionat terminalul iPhone 5 la pret intreg de la un Apple Store si in el am o cartela AT&T. Cu ajutorul unui VPN din Romania care avea IP romanesc am activat dispozitivul folosind cartela AT&T din el. Practic iTunes-ului nu i-a pasat de faptul ca eu am o cartela AT&T in terminal, a luat act de faptul ca sunt in Romania, analizand IP-ul, si mi-a afisat mesajul de mai sus. Nu am reusit sa bag o cartela romaneasca in el, insa sunt 100% sigur ca va functiona, altfel iTunes nu-mi afisa mesajul.

  Metoda ar trebui sa functioneze pe orice iPhone 5 vandut la pret intreg din SUA, insa important este ca activarea sa o faceti folosind un VPN, sau alt sistem, care sa va mascheze IP-ul din SUA cu cel din Romania. Nu stiu daca serviciile clasice de proxy fac acest lucru, deci aveti grija. Daca faceti activarea initiala in SUA, atunci nu ar trebui sa fie probleme sa il decodati in ROmania facand alt restore din tara noastra.