Peste 2000 de persoane se revolta la fabrica Foxconn din Taiyuan, ar putea afecta productia de terminale iPhone 5(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YUNptLamFSM[/youtube]

  In cursul acestei nopti la fabrica Foxconn din Taiyuan au avut loc cateva incidente grave in cadrul carora aproape 2000 de angajati ai companiei ar fi fost implicati. Deocamdata nimeni nu stie care este cauza acestei revolte a angajatilor, insa se speculeaza ca totul ar fi pornit fie de la un incident ce a avut loc intre membrii echipei de securitate si un angajat, fie de la alte proteste anti-japoneze ce au avut loc in ultima vreme. Indiferent care ar fi cauza revoltei, angajatii au distrus cateva obiecte din locatia in care lucreaza, in luna martie actionand intr-un mod similar din cauza unor probleme care au avut legatura cu salariile.

Taiwan’s Foxconn Technology Group closed its Taiyuan plant in northern China on Monday after a brawl involving possibly thousands of workers began in dormitory facilities early in the morning. “The fight is over now … we’re still investigating the cause of the fight and the number of workers involved,” said Woo, adding that “involving a couple thousand workers is possible”. Woo said the fight happened in the workers’ dormitory facilities and said the company would issue a statement later on Monday.

  Desi acum politia pare sa fi controlat spiritele in locatie, iar cei de la Foxconn urmeaza sa investigheze cauzele care au dat startul acestor incidente. La Fabrica Foxconn din Taiyuan se produce, carcasa terminalului iPhone 5 si o intrerupere a productiei ar putea genera probleme la celelalte fabrici care au nevoie de aceasta componenta pentru a asambla dispozitivul. Fabricile Foxconn sunt recunoscute pentru revolte de acest gen, anul acesta mai multe au “erupt” in cateva orase din China si exista sanse ca altele sa porneasca pana la sfarsitul anului.