Prima Pagina Apple iPhone 5 are un procesor dual-core ce atinge viteze de pana la...

iPhone 5 are un procesor dual-core ce atinge viteze de pana la 1.2 GHz, iata si cateva teste de performanta

  Saptamana trecuta, inainte ca iPhone 5 sa ajunga efectiv pe piata, unii au relatat ca terminalul ruleaza in baza unui procesor dual-core ce ar atinge viteze de pana la 1 GHz. Ei bine, in realitate procesorul terminalului iPhone 5 este capabil sa atinga viteze de pana la 1.2 GHz, frecventa minima fiind de aprixmativ 700 MHz. Procesorul isi ajusteaza dinamic frecventa in functie de utilizarea din sistem si la 1.2 GHz iOS-ul incarca totul aproape instant, de aici venind si toate laudele pe pe care dispozitivul le-a primit in ultima vreme. Procesorul din iPhone 5 nu este facut de ARM, nu este bazat pe nuclele Cortex A9/A15, ci este unul conceput de catre inginerii companiei din Cupertino. Procesorul grafic triple-core este PowerVR SGX543MP3 si spre deosebire de PowerVR SGX542MP2 are frecvente mai mari si desigur un nucleu in plus.

  Informatia vinde de la cei de la Anandtech care au facut si o serie intreaga de benchmark-uri pentru a testa performantele noului terminal EI au descoperit ca dispozitivul este cu aproximativ 10% mai rapid atunci cand functiile GSM/CDMA sunt dezactivate, iar in ceea ce priveste performantele grafice, acestea se apropie de cele ale iPad 3 care are un procesor grafic quad-core. iPhone 5 este de 2 ori mai rapid decat iPhone 4S in testele sintetice, iar in lumea reala diferentele sunt la fel de mari, iar voi le veti sesiza in orice task intreprins.

  Mai jos aveti rezultatele benchmark-urilor facute de cei de la Anandtech.

 

 • Romulus

  @ Zaone. Iara îmi intra notificarile de 2 ori pe știre. Si dacă suntem la acest capitol, când îți făci aplicația compatibila cu i5?

 • Anonim

  cand vine versiunea noua a aplicatiei??

 • Andrei78

  2 core 1.2GHz cu un OS bun saluta din mers 4 core 1.5GHz cu OS slab .

 • cosmin111

  exact ce am zis eu intr-un post de ieri ,acum nu mai e gsmarena in lumea ei?:)) glumesc,aveam si eu ceva dreptate:D

 • Ai avut dreptate, totusi eu pun mai mult pret pe Anantech decat pe gsmarena si ieri nu era informatia.

 • Victor Preda

  Se descoperă că modulul este fabricat de Samsung, folosind tehnologia de 45nm și măsoară 9.70mm x 9.97 mm. Chiar dacă fabricat de producătorul Korean, designul aparține în totalitate Apple. Sun folosite procesoare ARM v7 – Cortex A15, pentru prima oară utilizate într-un dispozitiv mobil. Sunt utilizate două nuclee ARM și trei pentru chip-ul grafic PowerVR.

 • cosmin111

  @zaone ,sunt de aceeasi parere cu tine ,dar nu era vb doar de gsmarena,am vazut pe mai multe site’uri ,e bn ca nu am scris balarii :)))

 • Pingback: iPhone 5 are un procesor capabil sa atinga viteze de pana la 1.3 GHz, este primul iPhone cu un procesor mai rapid decat cel al iPad | iDevice.ro()