iPhone 5 are un procesor capabil sa atinga viteze de pana la 1.3 GHz, este primul iPhone cu un procesor mai rapid decat cel al iPad

  Desi v-am spus ieri ca procesorul din terminalul iPhone 5 poate atinge viteze de pana la 1.2 GHz, se pare ca in realitate frecventa ar fi cu 100 MHz mai mare decat se credea initial, corectarea venind dupa un update al aplicatiei Geekbench, aplicatie in baza careia s-au facut majoritatea testelor de performanta. Practic iPhone 5 are un procesor dual-core cu frecventa dinamica, ce porneste de la frecventa de 550 MHz si printr-un fel de turbo boost poate atinge viteze de pana la 1.3 GHz, moment in care orice ati face se “rezolva” extrem de rapid.

  Acum e posibil ca procesorul sa poata atinge si viteze mai mari, din moment ce a fost nevoie de un update al Geekbench pentru a ne da seama ca viteza raportata initial era eronata, si doar Apple stie intr-adevar cum functioneaza procesorul sau. Indiferent care ar fi adevarul din spatele performantelor terminalului, iPhone 5 este primul iPhone care are un procesor mai rapid decat o tableta iPad, iar asta spune multe despre atentia pe care Apple o acorda terminalelor sale.

2 COMENTARII