Samsung cere ajutorul Google in razboiul impotriva Apple

  Samsung, cel mai mare producator de terminale Android, a cerut ajutorul celor de la Google pentru a reusi sa se apere in toate procesele pe care le are deschise impotriva companiei Apple. Seful diviziei mobile a Samsung, Shin Jong-kyun, a declarat intr-un interviu recent ca se va intalni cu Eric Schmidt pe care va incerca sa il convinga sa ii ajute sa obtina macar o victorie importanta impotriva celor de la Apple. In afara celor de la Google, Kyun are aliniate si intalnire cu membrii conducerilor marilor operatori de telefonie mobila din SUA pe care va incerca sa ii convinga sa promoveze cu mai mult curaj terminalele Samsung.

“I will meet Google Executive Chairman Eric Schmidt on Thursday in Seoul,’’ said Samsung mobile chief Shin Jong-kyun at a launch event to unveil Samsung’s Galaxy Note 2 held at the company’s main office in downtown Seoul. Shin declined to give details, but stressed that strategic meetings with major carriers in the United States are set for next week. The Google representative arrived in Seoul late Tuesday and Schmidt will hold a news conference with local and overseas media at Google Korea headquarters, downtown Seoul, today, to roll out its Nexus 7 tablet, here.

  Cei de la Samsung au avut parte de foarte multe “infrangeri” in procesele deschise impotriva celor de la Apple si desigur ca incearca sa obtina suportul oricui pentru a reusi sa atace eficient compania din Cupertino. Google a avertizat Samsung in legatura cu copierea functiilor si design-ului iDevice-urilor, insa a facut-o in zadar si sansele ca ei sa se implice in aceasta disputa sunt mici. Google are Motorola si protofoliul sau de brevete, a avut succes in a se lupta cu Apple si nu cred ca va participa pe acest al doilea front deschis de Samsung.