In baza unui numar de telefon iOS 6 te ajuta sa gasesti toate informatiile despre utilizatorii Facebook

  In iOS 6 Facebook-ul a fost “adanc” integrat in sistemul de operare si acum cateva luni de zile v-am spus ca la mijloc este o problema de securitate foarte importanta. Practic iOS-ul poate popula agenda voastra cu informatii despre conturile Facebook ale contactelor voastre, iar in schimb ofera Facebook-ului informatii despre voi. Un numar de telefon sau o adresa de email sunt suficiente pentru a afla poza, adresa de email, numarul de telefon, adresa de acasa si alte detalii in legatura cu oricare dintre contactele voastre pe care le aveti adaugate ca si prieten pe Facebook.

  Cei de la Facebook sustin ca fiecare utilizator alege ce informatii sa partajeze pe Facebook, iOS-ul le preia doar pe cele pe care are voie sa le preia, insa cei de la TechCrunch sustin ca Facebook-ul ofera si informatii pe care utilizatorii nu vor sa le partajeze. Ei au testat noile “functii” ale Facebook-ului si au descoperit ca in baza unui numar de telefon poti culege toate informatiile unui cont Facebook, chiar daca detinatorul acelui cont a ales sa le partejeze doar cu prietenii sai sau cu orice alt necunoscut care ii are numarul de telefon.

  Facebook spune ca sistemul respecta dorintele utilizatorilor, cei de la TechCrunch au descoperit contrariul si problema este destul de mare pentru ca o persoana care va stie numarul de telefon ar trebui, teoretic, sa poata afla alte informatii despre contul vostru de pe Facebook. Nu este nevoie sa i-l dati voi, iOS 6 il descopera singur cand sincronizeaza contactele din telefon cu Facebook-ul si voi sunteti la fel de vulnerabili. Daca nu doriti ca informatiile voastre sa fie partajate pe Facebook, atunci mergeti in Settings>Facebook si debifati accesul oferit aplicatiei Contacts. Daca nu vreti ca al vostru calendar sa fie umplut de informatii inutile, ar fi ideal sa debifati si accesul oferit lui.