Prima Pagina Google Maps Motorola foloseste o adresa falsa pentru a incerca sa demonstreze ca Google...

Motorola foloseste o adresa falsa pentru a incerca sa demonstreze ca Google Maps este mai bun decat iOS 6 Maps

  Saptamana trecuta cei de la Motorola au publicat un material promotional in care demonstrau ca iOS 6 Maps nu poate gasi adresele pe care Google Maps le stie. Desi multa lume stie ca aplicatia Maps din iOS 6 nu este chiar atat de grozava, cei de la Google au folosit o adresa aparent inexistenta pentru a demonstra acest lucru. Adresa folosita de Motorola nu este chiar atat de corecta daca privim modul in care New York-ul isi denumeste strazile, cateva schimbari facute in ultimii ani nefiind luate corect in calcul de catre cei de la Google.

The problem, as noted by reader AMD Pettitte, is that 315 E 15th Street is not an actual address in Manhattan. A public park sits on that side of the street, making none of the block’s odd numbers a valid address. The number will never be a valid address in Manhattan. This is indicated by looking closely at the picture, but none of the thousands of people sharing the false address lookup ad seemed to notice this. What was apparently once the 300 block of East 15th Street is now named Marlborough Road. Five blocks away, Marlborough Road turns into E 15th Street, where numbers begin on the 800 block. So Apple’s Maps returning a location on Marlborough Road when searching for East 15th Street isn’t nearly as absurd as Google’s ad portrays.

  Practic in imaginea oferita de Google, aplicatia Maps din IOS 6 a gasit noua denumire a strazii cautate si nu cea veche, iar Google a oferit o strada care nu mai exista si probabil greseala a fost facuta de cei care nu cunosc New York-ul chiar atat de bine. Nu cred ca intentia celor de la Motorola a fost de a induce lumea in eroare, cred ca le ei cineva a facut o greseala, insa chiar si asa, materialul publicitar ar trebui retras sau macar corectat pentru a include explicatia privind schimbarea numelui strazilor.

If you’re looking for an actual address in Manhattan, say 318 E 15th, the apartment building across from Google’s fictitious address in the park, Apple’s Maps can correctly locate it (below). If you’re not sure of the address, but you do know that it is in Manhattan, you’d naturally enter the correct borough rather than searching all of New York City, especially if you were being returned an actual valid address in Brooklyn instead. If you insist upon finding an address that can’t really exist in Manhattan, Apple will locate it for you, with or without satellite images (below).

 • pi5

  Orice ar face cei de la Motorola, nu schimba nimic faptul ca hartile din IOS 6, nu ca “nu sunt chiar atat de grozave”, dar sunt sub orice critica. Astia de la Apple au o stupiditate de politica, cea in care scot aplicatii care au acoperire restransa, mai specific …acoperire locala iar cand spun local, ma rezum la SUA in cazul hartilor (dar si acolo cu mari lacune) si a SIRI, mult laudatul SIRI, revolutionarul SIRI, the big SIRI – @ lansarea IOS 5. Bai tata…ori scoateti o aplicatie functionala 100 % pentru toate tarile in care livrati telefoanele chit ca dureaza 2 3 4 5 ani, ori duceti-va in #%*&& ca eu unul am inceput sa ma acresc de voi. Ar trebui sa scoata un update la IOS 6, in care sa scoata mizeria asta de aplicatie.

 • Andrei78

  Cine te pune sa o folosesti ? Acceseaza maps.google.com si gata , e atat de complicat oare?

 • @pi5 (sau pis) daca lasau google maps, erai tu, si multi altii ca tine: apple isi bate joc de noi, nu avem turn-by-turn navigation, nu avem aia, nu avem aia, am ramas tot cu voice control (sper ca iti mai aduci aminte ce tare era!!)

 • pi5

  Andrei, renunta la gandirea asta patratoasa si superficiala. Nu aduci nici un plus de valoare discutiei si te rog, foloseste ridichea aia care iti creste pe umeri sa proceseze ceva, orice, inainte sa exprime ceva.

  anonimous, aplicatia maps, pentru Romania, este inutilizabila. Ieri am facut un drum pana in Targoviste, mi-a facut 3 trasee, ( >100 km) si la exclus pe cel mai scurt ~ 80 km, nu mai vb ca in Targoviste, nu sunt trecute nici macar numele strazilor. Cautarea dupa obiective este defectuasa, atentionarea la iesirea de pe drumuri principale spre drumuri secundare lipseste sau este nu functioneaza la parametrii normali ex. centura bucuresti, iesirea catre Prelungirea Ghencea, afiseaza 3.4 km si asa ramane pana schimbi directia de mers.

  Google maps, desi nu are turn-by-turn are plusuri la orice capitol fata de IOS 6 maps. Pur si simplu, in cazul asta, nu avem ce compara. Iar de injurat, nu pot as fi putut sa injur Apple pentru ceva ce nu are…acum ca are, imi permit.

 • Adri

  Da Google maps e mai detaliat pt Romania,dar nu e cea mai buna aplicatie de navigatie,nu are asistenta vocala,nu are puncte de interes selectabile,nu are trafic alert pt accidente ,nu afiseaza indicatoarele de circulatie ce urmeaza in intersectie,nu afiseaza ,transmite poz geografica(grade,min),nu are harti topografice,altimetru,nu poti selecta rute pe criteriu cel mai rapid,scurt cu sau fara drumuri neasfaltate,bacuri,autostrazi sau drumuri cu taxa,si poate cel mai important daca nu ai internet nu incarca harta,samd…

 • Lucian

  Consider ca sunt 2 discutii diferite:
  1. Prima aplicatie Maps oferita de Apple este mult mai complexa decat prima aplicatie Maps a Google. Se poate face o paralela cu dezvoltare iOs Vs Android.
  2. Astazi cea mai buna aplicatie este aplicatia de la Google. Peste 1 luna, 1 an poate se va schimba situatia.

 • pi5

  Adri, google maps nu este un soft de navigatie in adevaratul sens al cuvantului iar in plus de asta, este gratis. Pentru navigatie, exista Igo, Navigon, TOM-TOM, iar cel putin Navigonul, cel pe care l-am folosit, exista extras, iar majoritatea lipsurilor enuntate de tine se achizitioneaza separat, inapp, respectiv harta topografica, trafic live info etc.

  Discutia este despre IOS 6 maps, o aplicatie care este inutila pentru utilizatorii din RO si nu numai.

 • Adri

  Da,ce e bun costa.Dar si pe roaming traficul de date e cam scump ca sa fol maps oriunde