iPhone 5 va putea face poze bune noaptea chiar si cu aplicatii terte

  Aseara v-am spus ca aplicatia Camera din iPhone 5 este singura care beneficiaza de imbunatatirile aduse de catre Apple sistemului de inregistrare a pozelor in conditii de luminozitate scazuta. Vorbim practic despre modificari ale software-ului care imbunatatesc sistemul de inregistrare a pozelor, iar aplicatiile terte din App Store nu le au inca implementate. Chiar daca acum aplicatia Camera este cea mai buna solutie pentru a face poze si a inregistra clipuri video noaptea, in viitor dezvoltatorii de aplicatii vor avea posibilitatea de a implementa exact aceleasi modificari cu ajutorul unor API-uri puse la dispozitie de catre Apple.

While it’s not documented yet in the AVCaptureDevice Class Reference, taking a peek at the “AVCaptureDevice.h” class header reveals the related properties:

lowLightBoostSupported
lowLightBoostEnabled
automaticallyEnablesLowLightBoostWhenAvailable

They chose to make the low light boost mode optional, as the increase in light sensitivity comes at the cost of some increased noise (not surprisingly). Making it optional was a good decision.

  Dezvoltatorul unei aplicatii foto din App Store spune ca Apple le permite dezvoltatorilor sa foloseasca in aplicatii string-urile care permit inregistrarea de poze bune in conditii de luminozitate scazuta, iar o viitoare versiune a aplicatiei sale va contine suport pentru asa ceva. Deocamdata nu cred ca exista vreo aplicatie terta care sa beneficieze de acest sistem, insa in urmatorele saptamani tot mai multe vor fi actualizate si atunci veti putea renunta la aplicatia Camera cand faceti poze noaptea.