Prima Pagina aplicatii Decizia includerii aplicatiei Maps in primul iPhone a fost luata cu doar...

Decizia includerii aplicatiei Maps in primul iPhone a fost luata cu doar cateva saptamani inaintea evenimentului de prezentare

  In luna ianuarie a anului 2007 Apple a prezentat lumii intregi terminalul iPhone, un smartphone care avea sa schimbe permanent perceptia utilizatorilor in legatura cu un asemenea dispozitiv si avea sa dea startul unei revolutii in domeniul telefoniei mobile. Acest dispozitiv continea o parte dintre functiile pe care le avem astazi in iOS, avea o aplicatie pentru navigatie, insa decizia implementarii ei a fost luata cu doar cateva saptamani inaintea evenimentului de prezentare. Steve Jobs a dorit sa arate lumii intregi cat multe oportunitati ofera ecranul tactil al iPhone, asa ca a ordonat inginerilor sai sa faca o asemenea aplicatie, a incheiat un acord cu Google si astfel iPhone 2G a avut aplicatia Maps ce functiona in baza Google Maps.

Including a maps app on the first iPhone was not even part of the company’s original plan as the phone’s unveiling approached in January 2007. Just weeks before the event, Mr. Jobs ordered a mapping app to show off the capabilities of the touch-screen device. Two engineers put together a maps app for the presentation in three weeks, said a former Apple engineer who worked on iPhone software, and who declined to be named because he did not want to speak publicly about his previous employer. The company hastily cut a deal with Google to use its map data.

  In acea perioada Eric Schmidt era CEO Google si membru al consiliului director al Apple, relatiile dintre cele doua companii erau stranse si colaborarea era logica. Acum lucrurile sunt complet diferite, Apple a renuntat la Google Maps in favoarea unei aplicatii care a suparat multi utilizatori, insa cred ca in final decizia celor din Cupertino se va dovedi a fi una buna, problema este ca va trebui sa asteptam cativa ani pana vom ajunge sa realizam acest lucru.

 • Rabi

  Eu sint dispus sa astept. In definitiv exista posibilitatea de a folosi si ceea ce ofera Google sau Nokia, igo etc. Oricum pentru afara folosesc harti offline. Sa nu spuna nimeni ca are bani de mers prin Europa dar nu are un euro sau doi pentru o astfel de aplicatie.

 • Coressy

  Aplicatia maps de la Apple,pt navigare folosește internet? Sau numai GPS?

 • Narcis

  @coressy: Foloseste date celulare.

 • @Coressy: Ambele. Fara GPS merge, fara internet nu merge.

 • Coressy

  Era mai util dacă îl putea face sa funcționează cu hărți ofline exact cum funcționează igo.

 • Mih@i: inseama ca te consideri iSeep?!
  Cu exceptia cazului in care folosesti calculatoare de la Apple I, poate ne definesti ce inseamna .

 • dpetruneac

  Lumee, Lumee!
  Maps+ a actualizat aplicația și folosește Google Maps pe iOS 6!
  Yes!! :d

 • Stele a fost un mare caracter , a știut sa menține la nivel înalt relații fructuoase de buna colaborare cu Google .
  După ce a murit si venit al CO , era normal ca totul sa se erodeze , căci inlocuitorul lui nu avea nici o colaborare cu Google.
  Cauza si efect . De aici totul a-a dus pe apa sambetii si momentan in ciuda evenimentelor de azi , cei de la Apple au fost fortati sa se desprinda de Google.
  Concluzia a fost ca orgoliile ieftine ale actualei conduceri Apple au făcut ca aplicatia respectiva sa nu mai apară in IOS 6.
  De aceea toată lumea peste tot pe internet recunoaște ca dacă Steve ar fi trăit , nu s-ar fi ajuns la acest la aceasta prostie.
  Pe toate paginile de internet (inclusiv pe idevice.ro ) se scrie ca Apple a fost obligată sa nu mai apeleze la Google mapa insa nimeni nu explica care au fost manevrele de culise.
  Pentru Steve nimic nu conta mai mult decât o experiența fericita pentru utilizator… de asta toți îl regreta după ce au dat de iOS 6.
  Insa aici sunt doua tabere : cea in care se încadrează si soția mea care deschid o data pe an aplicatia in cauza si tabăra cealaltă in care aplicatia este indispensabila si mă face sa nu trec La ios6 . Fără Google maps serviciul meu nici nu ar exista probabil…

 • @dpetruneac: E o aplicatie limitata rau, nu are streetview, nu are informatii despre trafic.

 • Alex

  Pai stati asa, ca primul iPhone nici nu avea GPS. De unde informatiile astea ?

 • Gili

  In zilele noastre evenimentele se succed cu o extrema rapiditate, deci nu sunt dispus sa astept pana apple imi va oferi servicii pe care le pot avea la concurenta. Specific am iphone4 in paralel cu sgs2.

 • Victor Bulgar

  Pana se maturizeaza hartile Apple, ganditi-va cat de detaliate vor fi cele Google! Nu vad logica sa astepti cativa ani, mai bine sa-ti iei iGo care oricum e mult peste, si uiti de problema. Eu asa am facut si nu mai am nevoie de Maps…