Merge unifica ID-urile pentru iMessage in baza contactelor din agenda ta

  La JailbreakCon-ul din aceasta seara a fost prezentat un nou tweak interesant numit Merge, el avand rolul de a unifica ID-urile in cadrul conversatiilor facute folosind serviciul iMessage. In mod normal fiecare conversatie prin iMessage este sortata in functie de email-ul/numarul de telefon utilizat si daca un contact are mai multe identificatoare, aplicatia Messages va face cate un chat diferit pentru fiecare identificator. Situatia este desigur nefericita, insa aici intervine Merge, tweak-ul unificand in aplicatia Messages toate mesajele voastre in functie de contact si nu de ID-ul la care ati trimis mesajul.

Merge improves Messages by combining all messages by contact instead of by address. Instead of each contact’s phone number or email using its own conversation thread, Merge combines them all together and marks a line to show you which number or email is being used. Merge also offers a quick way to switch the address you are sending to. To change to a different address in a conversation, hold down the Contact button or contact icon on the iPad to choose another address to send to. Holding the contact’s name down in the New Message composition view allows you to switch addresses also.

  Daca la un contact aveti 3 identificatoare pentru trimiterea mesajelor, Merge va afisa in aplicatia Messages doar o singura fereastra de chat pentru acel contact, toate mesajele trimise pe toate identificatoarele fiind afisate la un loc, in aceeasi fereastra. Tweak-ul organizeaza automat toate conversatiile voastre, va spune catre care identificator trimiteti de fiecare data mesajele si va da posibilitatea de a alege identificatorii spre care trimiteti mesajele. Practic puteti incepe o conversatie folosind o adresa de email drept identificator, insa o puteti continua folosind un numar de telefon drept indentificator, iar aplicatia Messages va grupa totul intr-o singura fereastra de chat, astfel incat voi sa aveti o istorie completa a conversatiilor facute cu acel contact.

  Explicatiile sunt complicate, insa functionalitatea este extrem de utila, iar Merge urmeaza sa fie lansat astazi in Cydia la pretul de 1.49$, dar va fi compatibil doar cu iOS 5.x deocamdata.