Tutorial: Downgrade iOS 6 la iOS 5.1.1 pe iPhone si iPod Touch(Windows, Mac OS X)

  Dupa lansarea iOS 6, Dev Team a publicat un articol pe propriul blog prezentandu-ne conditiile in care putem face downgrade de la iOS 6 la iOS 5.1.1 pe propriile terminale. Pentru iPad 3, iPhone 4S si iPad 2(fara SHSH pentru iOS 4.x si 5.x) acest lucru este imposibil, insa pentru iPhone 3GS/4 si iPod Touch 4G downgrade-ul este posibil daca aveti SHSH-uri salvate pentru iOS 5.x. DevTeam a  spus si ca un re-restore la iOS 5.x este posibil pentru iPad 2/3 si iPhone 4S daca aveti SHSH-urile necesare, insa deocamdata nu a lansat o versiune a redsn0w care sa permita efectuarea acestui proces.

  Aces tutorial se aplica doar pentru :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPod Touch 4G.

  Daca nu aveti in Cydia SHSH salvat pentru iOS 5.1.1, atunci puteti renunta la a mai urma tutorialul.

Pasul 1

Descarcati ultima versiune a redsn0w de aici.

Descarcati iOS 5.1.1 de aici.

Pasul 2

Deschideti redsn0w si accesati meniul Extras.

Pasul 3

In meniul Extras apasati butonul Custom IPSW si veti face un ipsw care va mentine baseband-ul intact in timpul procesului de restore. Dupa ce apasati butonul vi se va deschide o fereastra in care va trebui sa selectati ipsw-ul iOS 5.1.1 descarcat la pasul 1. Daca nu sunteti interesati sa tineti baseband-ul intact, sariti direct la pasul 5.

Pasul 4

Dupa ce redsn0w termina procesul veti avea un ipsw cu numele NO_BB facut in folderul in care aveti salvat redsn0w.

Pasul 5

Acum trebuie sa “lipim” SHSH-urile salvate cu TinyUmbrella de noul vostru ipsw. Din acelasi meniu in care aveti optiunea Custom IPSW selectati optiunea SHSH Blobs.

Pasul 6

In noul meniu selectati optiunea Stitch. Acum trebuie sa selectati optiunea IPSW pentru a incarca ipsw-ul la care doriti sa lipiti SHSH-urile si aici aveti doua optiuni. Daca NU doriti pastrarea baseband-ului intact atunci selectati ipsw-ul original al iOS 5.1.1. Daca doriti pastrarea baseband-ului intact atunci selectati ipsw-ul cu denumirea NO_BB.

Pasul 7

Dupa ce ati selectati ipsw-ul trebuie sa selectati si locatia SHSH-ului iar pentru a face acest lucru trebuie sa selectati butonul Local(daca aveti SHSH-uri deja salvate in calculator). Daca nu ati salvat SHSH-urile local si le aveti in Cydia, atunci alegeti butonul Cydia, insa inainte de a face acest lucru trebuie sa introduceti iDevice-ul in DFU Mode, iar pasul 8 va spune cum, insa ignorati folosirea optiunii Pwned DFU din redsn0w. Dupa ce apasati butonul veti naviga catre locatia in care aveti salvat SHSH-ul si dupa ce il selectati redsn0w va incepe sa faca noul ipsw care va avea denumirea numarului SHSH-ului salvat de voi. Daca SHSH-ul este disponibil in Cydia, atunci redsn0w il va lua singur si va incepe procesul.

Fisierul IPSW facut de redsn0w are o denumire lunga ce contine un set de 13 cifre care reprezinta ECID-ul terminalului vostru. Teoretic ar trebui sa il gasiti in folderul in care aveti redsn0w.

Pasul 8

Pentru a utiliza noul ipsw trebuie sa introduceti iDevice-ul vostru in Pwned DFU Mode. Pentru a face acest lucru trebuie sa conectati terminalul la calculator, sa reveniti in meniul principal al redsn0w, sa selectati optiunea Extras apoi Pwned DFU si sa urmati pasii de mai jos. Daca terminalul vostru se afla deja in DFU Mode, atunci pur si simplu accesati optiunea din redsn0w, fara a mai urma cele 3 instructiuni de mai jos.

  • tineti apasat butonul Power timp de 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului Power apasati si pe butonul Home timp de 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Pasul 9

Dupa ce ati introdus dispozitivul in Pwned DFU Mode deschideti iTunes si folosind combinatia shift + click pe restore/tasta option + click pe Restore, selectati ipsw-ul cu numarul SHSH-ului si lasati iTunes sa isi faca treaba. Dupa ce totul s-a terminat dispozitivul ar trebui sa afiseze meniul de activare. redsn0w NU face hacktivare.

Daca primiti eroare 16xx atunci nu ati introdus corect dispozitivul in DFU Mode. Daca primiti eroare 3194, deschideti TinyUmbrella, debifati optiunea Request SHSH from Cydia, salvati si inchideti Tinyumbrella. In Windows ar putea fi necesar inclusiv un restart al calculatorului.

Pasul 10

In timpul procesului de restore veti primic el mai probabil eroarea -1 si acest lucru este normal. In acest moment inchideti iTunes, mergeti inapoi la redsn0w, accesati Extras, reintroduceti dispozitivul in DFU Mode urmand instructiunile de pasul 8, apoi apasati butonul Recovery Fix, iar redsn0w va porni dispozitivul vostru.

  Dupa pornirea terminalului veti putea face jailbreak folosind unul dintre tutorialele de aici. Va recomand sa faceti bookmark acestui tutorial deoarece veti avea cu siguranta nevoie de el pe viitor.

184 COMENTARII

  1. Cat m-am chinuit cu eroarea -1…cred ca am pus 5.1.1 de vreo 15 ori asteptand sa treaca de eroare..de-as fi avut turorialul asta acum cateva zile..

  2. incercat. tiny nu are optiunea de save, asa ca am debifat si l-am inchis. in final eroare 1602. si peste tot, si redsnow si tiny imi arata dfu device conected.

  3. Incercat. am debifat in tiny ce trebuia si l-am nchis ca nua re optiune de save. in final am primite eroare 1602 desi si tiny si redsnow aratau dfu device detected.

  4. Acum 4 zile era mega util, si eu tot la -1 ma blocasem, pana cand (accidental), am vazut optiunea fix recovery in redsn0w si am zis de ce nu ? oricum ramasesem in pana de idei..si voila, a mers. Am presupus ca restore-ul s-a efectuat, doar ca nu boota 🙂 si se pare ca asa si e 🙂

  5. Pentru cei care au cazut din copac in timpul noptii si s-au lovit la cap(Nu ma refer la persoanele care au comentat deja, skyee), tutorialul asta e versiunea de aici(facuta in martie), insa revizuita : http://www.idevice.ro/2012/03/14/tutorial-restore-ios-5-05-0-1-pentru-iphone-ipad-si-ipod-touch-plus-rezolvarea-erorilor-113014windowsmac/ la sugestia lui Azu: http://www.idevice.ro/2012/09/27/ios-6-chinuie-posesorii-de-idevice-uri-le-afecteaza-conexiunile-wi-fi/comment-page-1/#comment-284302

  6. @x: E imposibil sa nu aiba TinyUmbrella sa ceva. Dar asta nu conteaza, iti salveaza redsn0w SHSH-ul. Cel fel de ipsw ai facut? L-ai bagat in Pwned DFU, asa cum am spus in articol? Daca nu, atunci….
    Poate spui si ce terminal ai, daca ai SHSH pentru 5.1.1, etc.

  7. merci, nu am dormit in copac, am respectat pasii, am dat chix, cer ajutor. un pic de politete nu strica daca tot esti atat de deschis binefacerilor catre astia mai atehnici.faptul ca tot dai trimiteri peste trimiteri ca-n biblie nu ajuta extraordinar..pana la urma cum ramane. folosesim versiunea de ipsw aia stock, aia cu no bb sau aia cu shsh lipit.?

  8. Am scris ca nu ma refeream la tine sau la vreun alt comentariu disponibil in articol. :)))) are legatura cu altcineva.
    Folosesti ce ai nevoie, ideala ar fi aia normala, dar nu pastreaza bb-ul.

  9. P.S.: Chiar daca pierdut o noapte(referitor la cei cazuti din copac), macar eu am avut decenta de a citi, cauta si rezolva fara a pune intrebari inutile. 🙂

  10. @X fa restore la IOS 6, mergi pe link-ul pus cateva comm. mai sus de @Zaone si faci pas cu pas ce scrie acolo daca aici nu pricepi(nu inteleg de ce pt ca este acelasi lucru). Trebuie sa termini cu error 1/-1 pui tel in ddu mode manual si apesi recovery fix. Este imposibil sa nu iti iasa. 🙂

  11. am ajuns la eroare -1
    de acolo e blocat in recovery, si cand incerc sa-l pun in dfu se tot restarteaza, dar tot in recovery. ce fac acum?

  12. le-am citit pe toate.se pare ca unele mi-au mers din intamplare intrucat doar straduinta de a repeta a functionat, asa cum am reusit si sa-l bag din recovery in dfu.oricum, multumesc comunitatii pentru straduinta si sfaturi.daca are cineva nevoie voi impartasi si eu la randul meu daca nu din cunostinte, macar din experienta.

  13. Merge facut downgrade pentru iphone 4 (liber din fabrica) dela ios6 la ios 5.1.1 (iPhone3,1_5.1.1_9B206,sau 208 ATENTIE SUNT 2 VARIANTE)cu shsh salvat si cu sn0wbreeze-v2.9.6, CU redsn0w SUNT MULTE ERORI IAR LA SFARSIT NU MERGE TELEFONUL,
    E CA LA IPOD, CU SNOWBREEZE MERGE DIN PRIMA, (NU UITATI SA SCHMBATI HOSTUL,SI SA FOLOSITI IREB PENTRU DFU–SUCCES

  14. folositi varianta mea dupa ce ajunge ti sa face ti downgrade la 511 si va da erroarea NO SERVICE, snowbreze merge doar pina la 5 1 1

  15. Cand caut cu “Local” si selectez blobs’urile primesc eroare “The blobs could not be verified” …aveti un sfat cum sa rezolv problema asta mersi 🙂

  16. sorryy,, continu NU AM REUSIT sal dau inapoi Doar pe IOS 4.3.5 in rest nu pot,, MA INTREB DE CE DOAR 4.3.5 MERGE SI NICI UN IOS 5.,, MULTUMESC

  17. Sigur nu ai pentru 5.1.1? Imi cam vine greu sa cred. Cydia ce zice? Dev Team spune ca pentru iOS 5 trebuie doua SHSH-uri, deci trebuie sa astepti pana cand va fi lansata o noua versiune a redsn0w care sa permita atasarea a doua SHSH-uri la un ipsw.

  18. uitele aicii shsh mele
    2335271390510-ipad2,1-4.3.4.shsh
    2335271390510-ipad2,1-4.3.5.shsh
    2335271390510-ipad2,1-5.0.1.shsh
    2335271390510-ipad2,1-5.1.shsh
    2335271390510-ipad2,1-5.1.1.shsh
    2335271390510-ipad2,1-6.0gm.shsh

    sigur nu te mint,. mersii

  19. @zaone scz de offtopic…eu la shsh am io6 gm..ce varianta e…cea finala sau cea gold master?…si daca e cea gold master..cum fac rost de shsh pt io6 6 varianta finala?

  20. Am incercat toate metodele posibile,am incercat si cu tutorialul asta,tot nimic 😐 . Am SHSH-urile salvate pt 5.1.1 ,le-am atasat la IPSW,am bagat iPod-ul in PwnedDFU si tot nimic.Imi da 3194,am facut si treaba ai in tinyUmbrella,am dat restart,la fel.daca pornesc TSS Server in TU ,imi da eroare 1600.

  21. Gata am reusit in sfarsit,..se pare ca foloseam o versiune mai veche de redsnow 😐 cand am folosit-o pe cea din tutorial a mers din prima.Multumesc,Zaone ,mi-ai salvat viata.Nu cred ca am sa-mi mai pun iOS 6 pana nu ajunge la a2a sau a3a versiune :))

  22. @LEXU: Baga-l iar in DFU si fa recovery fix, asa am scris in tutorial. Inchide iTunes cand faci procedura.
    @Sora Radu: Nu, e pe baza de SHSH.
    @mihaita: Nu trebuie SHSH pentru iOS 6 acum.

  23. am si eu o intrebare ? ce versiune de itunes treb sa ai instalata, merge oricare ? si mai este nevoie sa umblii la hosts pentru a pacali serverele Apple ?

  24. Am urmat tutorialul,am reusit downgrade-ul de la 6 la 5.1.1,dar acum am nevoie de haktivare,deoarece nu am cartela operatorului.Am incercat sa fac cu snowbreaze,dar imi da eroarea 11.Are idee cineva daca pot face haktivare in vreun fel?Multumesc!

  25. scuze off topic!!! dar mii se pare ok ios 6 wifi ok semnal full app store se incarca ok ma gasit imediat pe harta stiu este esentiala cydia dar merge trait si fara ea

  26. salut am downladat iPhone3,1_5.1.1_9B206_Restore am dat extract la arhiva da nu gasesc fisieru IPSW, va rog ajutatima cum sa fac sal gasesc ca din arhiva mia exatras decat: 038-4292-008.dmg, 038-4304-027.dmg un folder Firmware si 038-4361-021.dmg, BuildManifest, kernelcache.release.n90, Restore. care din astea este IPSW pt ca calculatoru meu nu vede nici una din astea ca fiind ipsw.,….

  27. super tutorial! a mers din prima, fara probleme pe iphone 4 16gb neverlocked! ZAONE, se poate pastra direct custom ipsw pt viitoare restore-uri? ios 6 a fost foarte ok, dar ma rupea navigatia si faptul ca mergea netul mai bine pe 3g decat pe wi-fi! am supravietuit o luna si fara jailbreak:)

  28. @Zanoe te rog poti sa ma ajuti si pe mine cu erroarea 21 sau e irelevant sa te intreb pt ca oricum niciodata nu imi raspunzi. Te rog ajuta-ma

  29. rezolva cineva problema cu eroarea 21 ca si la mine se blocheaza ma chinui de 2 ore. zaone stii cum se rezolva . dak nu stii scrie aici ca nu stii sa nu mai asteptam ca idiotii raspunsuri care nu o sa apara niciodata

  30. Salut! Zaone am si eu o intrebare. Am facut update la un iphone 4s de la 5.1.1 la 6. Acum as vrea sa fac downgrade la 5.1.1, ma dispera ios 6 si am inteles ca momentan nu este nici o versiune de redsn0w lansata pentru 4s. Intrebarea mea este: cand am facut upgrade la ios 6 mi s-a updatat basebandul. Mai pot sa fac jailbreak untethered cu absinthe 2 dupa ce fac downgrade? Are vreo importanta faptul ca s-a updatat basebandul pentru procesul de untethered? Multumesc!

  31. salut am facut si eu downgrade la 5.1.1 si nu stiu sa activez telefonul el fiind blocat penu stiu ce tara ma ajuta si pe mn cnv??? am un iphone 3gs. ms

  32. nu scap de eroarea 21… am 3gs ios 4.1 si vreau sa pun 5.1.1.. am facut custom cu bb prez si apoi am adaugat shsh da nimic… ce imi recomandati?

  33. am reusit sa pun 5.1.1 fara bb prez. apoi am dat downgrade cydia si activare… cand s-a deschis erau moarte wifi bt si iccid, am repus iara 4.1 + ipad bb si iara merge, cum ar trebui sa fac daca reusesc sa pun 5.1.1 sa il si decodez?ca in mod normal daca pui 5.1.1 direct nu se decodeaza fara sa repui bb sau sa faci bb prez

  34. Stiu ca nu pot face downgrade momentan. Astept redsn0w pentru 4s. Stiu ca in momentul cand voi face down basebandul de ios 6 va ramane chiar daca revin la 5.1.1. Intrebarea era daca voi putea face untethered jailbreak cu acest baseband de 6? Multumesc pentru promptitudine.

  35. Ma chinui cu eroarea -1. Dupa ce mi-a dat-o, am inchis itunes, l-am pus din nou in DFU mode, dar nu pot apasa fix recovery. Sa il scot din DFU si sa apas cand e in recovery?..

  36. imi scrie la ipad 2 ca restore for ipad 2 ….. si nu mai face nimica itunesul .. se blocheaza acolo ,chiar dupa extract ipsw ..un sfat cineva?

  37. Salut Zaone te rog ajuta-mă sa downgradez iOS 5.1.1 pentru iPad 3wi-fi .
    Acum am iOS 6 (este o porcarie)
    Mutumesc anticipat

  38. Deci sa inteleg ca daca nu am pastrat SHSH inainte sa fac update la iOS 6 nu pot face downgrade? baseband`urile astea nu-s universale, difera de la telefon la telefon?

  39. Eu am un iphone 4 care era jailbreakuit pe 5.1.1 si decodat cu gevey. I-am facut ipdate la ios 6 si nu mai merge geveyul deci nu-l pot activa. Singura solutie ar fi neverlocku?

  40. salut am un i4 si am facut update la ios 6 problema este ca nu mai vibreaza cand ma suna cineva. telefonul fiind dat pe silent aveti idee daca este de la ios 6

  41. Salut,am facut si eu astazi update la iOS 6 pe ipad 2 merge super,numa am o singura problema nu gasesc cydia.
    Imi puteti spune cum sal pun inapoi? Mersi.

  42. Salut sunt nou cu iphon-ul am facut upgrade la ios 6.0. Cum salvez shsh-urile sau trebuia sa fac asta cand aveam ios5.1.1. Multumesc.

  43. a mers cu baseband nou ! eroare 21 nu mi-a mai aparut si a functionat multumesc ! dar cum fac hacktivare pe 3gs ? la ios 5.1.1 ? ms

  44. Eu am facut downgrade cu succes,@zaone esti cel mai tare,totul a mers ca la carte in afara de eroarea -1 care am trecut imediat peste ea.zaone,ti-am zis ca esti cel mai tare?esti cel mai tare!!!!!!!!!!!!

  45. florinuts cum dracu cauti cyndia pe un dispozitiv caruia i ai facut update 🙂 ma omule aveai cydia ptr ca aveai jailbreak acu numai ai daca i ai facut update la sistemul de operare iti trebuie iar jailbreak ca sa “gasesti cydia

  46. Zaone in urma downgrade de la iOS 6 la iOS 5.1.1 am ramas cu basebad 04.12.02 si eu am shsh de 04.12.01 cum e posibil asa ceva ?Am desfacut si arhiva restore si are in ea basebad 04.12.01 dar in telefon nu mai vrea sa se schimbe?Mai pot face ceva sau raman la basebad 04.12.02? …………..-iphone3,1-5.1.1.shsh
    …………..-iphone3,1-5.1.1b.shsh

  47. 5.1.1r inseamna ios 5.1.1 cu build 9b208 iar 5.1.1 inseamna ios 5.1.1 cu build 9b206,ca sa faci downgrade,trebuie sa salvezi shsh-ul pentru 5.1.1r si sa ai procesor a4 sau daca vrei,selectezi 5.1.1 simplu,amandoua merg.

  48. Zaone in urma downgrade de la iOS 6 la iOS 5.1.1 am ramas cu basebad 04.12.02 si eu am shsh de 04.12.01 cum e posibil asa ceva ?Am desfacut si arhiva restore si are in ea basebad 04.12.01 dar in telefon nu mai vrea sa se schimbe?Mai pot face ceva sau raman la basebad 04.12.02? …………..-iphone3,1-5.1.1.shsh
    …………..-iphone3,1-5.1.1b.shsh

  49. Nu reusesc nici cum sa trec de eroare 21,ma scoate din sarite si de trei zile ma chinui cu ea,am shsh salvate,iphone 4 neverlocked si degeaba,aveti vreo sugestie cu eroarea asta 21?
    Multumesc!

  50. Ori imi da eroare 21 ori 1600 deja m-am saturat sa incerc iar untethered jailbreak la ios 6 e inca departe :(( any ideeas please?????

  51. Am reusit sa ii fac downgrade la 5.0.1 din pacate shsh-urile pentru 5.1.1 nu sunt ok si nu mi le accepta nici ifaith nici snowbreez voi mai incerca sa vad daca reusesc sa ii fac update la 5.1.1 daca aveti vreo sugestie v-as fi recunoscator.
    Multumesc mult!

  52. Salutare. Din pacate am aceeasi problema pe care o are si Claudiu…nu am shsh bune pt 5.1.1..primesc eroarea 21..la 5.0.1 pot sa fac restore, dar as vrea 5.1.1. Are cineva veo sugestie??

  53. Am reusit, multumesc 🙂 cu shsh din cydia, nu localele salvate..oricum tutorialul excelent! doar ca eu mi-am bagat nasul in el mai mult decat trebuia :))

  54. Nu merge nu am reusit niciodata sa fac restore la o versiune pe care Apple nu o mai accepta …
    recent am incercat sa fac pe un i4 neverlocked cu redsnow si cu shsh din cydia si dupa ce initial s-a apucat sa faca restore, mi-a sters softul de pe telefon si la sfarsit am primit eroare (1) si pe urma primesc eroare (24) de fiecare data cand face verificare sau ce vrea el sa faca inainte de a scrie softul pe telefon

  55. Am iphone 4 si am reusit sa fac restore de la ios 6 la 5.1.1 ,4.3.5 dar isi pastreaza baseband de ios 6 4.12.2 , eroare 1 se rezolva cu recovery fix din redsn0w,extras

  56. Am sunat la un gsm si l-am intrebat daca-mi poate face downgrade de la 6 la 5.1.1 .. Iphone 4s .. I-am spus ca nu am salvat shsh .. Si mi-a spus ca cydia salveaza automat shsh .. Este adevarat ? Am facut jailbreak la 5.1.1 .. Este adevarat ce a zis cel de la gms ?

  57. […] Teoretic puteti face re-restore si la iOS 5.1 sau 5.0 daca aveti SHSH-uri, insa pe aceste doua versiune ale iOS nu puteti face jailbreak. Aceasta metoda de rest0re nu pastreaza baseband-ul intact, insa nu face nici downgrade de baseband, doar actualizeaza baseband-ul la cel din iOS-ul utilizat si asta numai daca al vostru este mai mic decat cel spre care faceti restore. Acest tutorial NU este pentru posesorii de terminale iPhone 4 sau mai vechi, in acel cazu utilizati tutorialul acesta. […]

  58. Zaone poti sa ma ajuti si pe mine ? adica am factu totul pana la erroare -1 si dupa ce imi da erroare imi apare cablu de date + Itunes pe telefon .. si nu am cum sa il bag in dfu 😐 Please HELPP !!

  59. Salut.Vreau si eu un sfat,poate v ati confruntat cu pb asta pana acum.
    Am un Iphone 4 IOS 5.1.1 , baseband 04.10.01,cu Gevey si de ieri nu mi mai cisteste cartela.
    Mai exact,cand bag cartela cu Gevey imi zice k nu este introdusa nicio cartela SIM.Cand bag cartela fara Gevey,o vede ca e bagata dar normal k nu o citeste k este codat.
    Mentionez k am incercat si cu alte cateva Gevey si tot la fel face.
    Sa fie de la soft?
    Mersi anticipat! 😉

  60. Sim ul functioneaza perfect,il am in alt telefon acum.Este ceva din iphone,ori softul ori ceva la contactele care citesc cartela.Am sa l resoftez sa vad cum se prezinta.Daca nu,la service cu el.Mersi!!

  61. cand vreau sa faca acest downgrade daca vreau sa descarc ios 5.1.1 de de iphone4 ..acolo la download scrie iphone 3. 5.1.1
    si daca pun ala la redsn0w nu ma lasa
    daca descarc de la 4s scrie iphone4. 5.1.1..dar ala nu ma lasa sa il fac pt ca cica scrie ca merge numa la iphone 4s
    P.S am iphone 4

  62. salut zaone, am incercat downgrade iOS 6 la iOS 5.1.1 pe iPhone 4 (Windows 7) si imi tot da eroare 14 si nu stiu ce sa ii mai fac am incercat de cel putin 20 ori aceias chestie, am eliminat si ruteru si tot acelas lucru. Se incarca iOS 5.1.1 in proportie de 10% si dupaceia apare eroarea 14…multumesc anticipat

  63. salut,primesc intruna error 1601,1600,1602 in itunes urmand tutorialul sti ce ar putea rezolva asta…pwnd dfu nu a rezolvat-o…nu stiu ce sa mai incerc,multumesc mult

  64. am incercat si cu hosts setat spre cidya si fara si cu tss server aprins, si stins, inutil.
    a si inca ceva cand nu am hosts catre pagina lui saurik,primesc 3194.multumesc

  65. Salut,

    Am un iphone 4 schimbat in service deoarece cel vechi crapase si mi-a venit cu IOS 6.Am shsh de la iphone-ul vechi si am incercat sa fac downgrade la 5.1.1 si din pacate am intalnit tot felul de erori:21,3194 si acum m-am blocat la eroare 37! Ma poti ajuta te rog cu un sfat ZAONE? nu stiu ce sa ii mai fac…ma chinui de cateva ore…am incercat sa fac IPSW custom si cu redsnow si cu snowbreeze si degeaba..:(((( HELP ME PLS

  66. Multumesc pentru raspuns Eugen…si eu atunci ce fac?raman blocat pe IOS 6?Nu exista nici o modalitate sa il trec pe IOS5.1.1?

  67. Nu vede ca pe el nu a fost instalat niciodata ios 5.1.1 si nici Cydia.I-am facut jailbreak si nu am scos din el decat shsh de ios 6.E telefon nou venit preinstalat cu IOS 6..o mare porcarie 🙁

  68. Ma enerveaza ca pt moment nu ii poti face jb untethered…eu raman destul de des fara baterie si cel actual nu e o solutie viabila!merci oricum pt ajutor

  69. eu am renuntat la 6.0 pe iphone 4 in favoarea lu 5.1.1 finca in 6.0 touchscreen merge cam greu la mine pe telefon in schimb pe 5.1.1 nu am nici o problema,ma intreb pe 6.0.1 sa rezolvat problema asta.

  70. Fratilor, un sfat!
    Am facut pe i4 jailbreak si Cydia instalata la ios 5.1.1 cu BB 4.12.01,blocat pe anumita retea; odata cu unlock-ul facut oficial, am ios 6.0 BB 4.12.02.
    Intrebari:
    -pot face downgrade la ios 5.1.1?
    -BB vechi (4.12.01) il mai pot obtine cumva?
    -daca instalez tehered jailbreak + Cydia , pot solicita dupa aceea prin Cydia sa vad SHSH dinainte(5.1.1), sau cum sa fac ?!
    -ma risc la ceva daca nu reuseste jailbreak-ul cu ios5.1.1?

  71. salut. am si eu o mare problema. am primit un iphone 4 de dincolo… mentionez ca a fost scapt pe jos dar functioneaza . ceva mici probleme cand vroiam sa inchid ecranul sau sa inchid telefonul … treia s ama chinui cu ell.. sau cand vroiam sa inchid ecranul treia sa-l butonez putin ca sa ia acea comanda de la acel buton. am pus o husa care acopera doar spatele si de atuncea sa rezolvat problema la el.. merge butonul f bine.. din pacate inainte de toate acestea atunci cand l-am primit a avut bateria descarcata… l-am lasat destul timp al incarcat .,..facea ceva figuri cand imi zicea ca e max incarcata si dupa ce-l scoteam din priza nu se aprindea imi dadea ca e goala baterisa.. lam lasat 1 noapte intreaga la incarcat si de dimineata a mers perfect. problema e ca am dat ca prostu update la ios6…. la inceput nu am avut probloeme cu el. am inceput sa pun cateva joculete si ceva programe.. plus un program pt baterie.. doctor nush cum.. ei bine.. de atunci insa.. au aparut problemele.. ma uitam la film cand.. mi se face ecranul negru.. pe cnetru imi arata ca lucra.. si apoi sa inchis complet.. cand l-am reaprins imi arata imagine ca e bateria la rosu descarcata si ca sa il cuplez la cablu de reincarcare. am facut-o.. dar nu la incarcator normal ci calbul de date la un laptop. supriza .. se deschide si mai aveam 46% din baterie.. dupa 2 zile.. ajunge prostovanu meu de tel iara la 45% dar de data asta navigam pe internet si iara se inchide.. va rog frumos sa ma ajutati .. e prima oara cand pun mana pe un astfel de dispozitiv , nu am nici un backup de shsh 5.1.1 si nu cred ca am schimbat multe lucruri in el in afrar de sunete.. de conectare la internet si de notice-uri de la programe de socializare..aa si era s auit am dat disable la gps si alte chestii de localizare pt ca imi consuma.. va rog frumos sa ma ajutati si daca sa mai intalnit aceasta problema.. aa si acuma am facut update la ioS6.0.1…nush cum va reactiona.
    multumesc ,tuturor care ma pot ajuta,anticipat

  72. era sa uit… timp de 1 sapt nu am avut probleme cu ios6 .. chiar mi-a ajuns la 23% pana sa reincarc iara telefonul.. sau chiar mai putin… ei bine asta sa schimbat dupa ce am instalat acel program pt baterie si am activat parola la tel ca dupa slide sa ceara parola .. ei bine dupa ce sa stins el singurel si am bagat la incarcat cu calbu la un laptop.. ciudatenia e ca imi cerea sa ma loghez la contul de apple … dar nu stiu de ce si am dat cancel…in ambele cazuri am avut wi-fi activat si in ambele cazuri imi cerea la cateva secunde dupa ce i-am dat drumu conectat la laptop si la net… sa fie oare de vina acel passcode ? acuma l-am dezactivat si incerc sa ilo descarc sa vad daca ajung cu nivelul bateriei mai jos de 45%. va rog mult de tot un sfat un ajutor in aceasta problema.
    multumesc anticipat

  73. garson ia de pe net TinyUmbrella si iti salveasa ea shsh vezi ca e un articol sau mai multe pe situl asta cum se foloseste.

  74. salut! am si eu o problema cu un iphone 3gs ,ios 6.0.1 si imi face probleme cu semnalul. Pe 3g functioneaza cat de cat , pe 2g cu greu reusesc sa fac un apel dar se intrerupe pana apuc sa raspund. Am cumparat o antena noua , am facut restaurare ios si tot la fel … Are cineva idee ce ar putea fi ? poate sa fie vre-o problema din ios 6 ?

  75. IPHONE 4 deblocat cu SAM ios 5.0.1 (rula fara probleme) , cu ocazia la black friday mi-am cumparat o husa mai misto la telefon si dak tot l-am innoit am zis sa schimb si softu la un 5.1.1 ca sa fie treaba – treaba. Totul a mers perfect , deobicei aveam batai mari de cap cu resoftarea , dar de data asta a mers din prima, cum am procedat, am luat redsnow 0.9.15 , ios 5.1.1 de la zaone , am facut un custom firmware pentru pastrarea basebandului, apoi tot cu redsnow am intrat la shsh blobs si am folosit optiunea Stitch , am pus telefonul in DFU mode cu iReb din snowbreeze (nu intrebati dc am procedat asa 🙂 )l, am intrat in iTunes shift+ restore la custom firmware ,tin sa precizez ca nu am modificat nimic la serverele host din itunes si nici n-am folosit tinyumbrella , softu s-a instalat destul de repede si apoi a trebuit sa activez telefonu pentru ca este codat pe Germania. Am intrat in redsnow , am dat Jailbreak si aici apar 2 treburi foarte interesante 1install cydia(care iti si activeaza telefonu, nici eu nu stiam asta , imi era teama ca va trebui sa folosesc snowbreze pentru hacktivare) si a 2 sa pui tichetele de la SAM (inainte sa ma apuc de resoftare am salvat fisierul Lockdown de tip .rar tot cu ajutorul la redsnow). Dupa ce s-a restartat telef a pornit activat , cu cydia pe a 2-a pagina si semnal la Cosmote 🙂 . Ca sa reusiti sa faceti downgrade aveti nevoie neaparat de shsh blobs. Va salut pe toti ! si zaone tine-o tot asa faci o treaba buna , in fiecare zi iti citesc articolele !!!!!

  76. salut…caut pe google “downgrade ios 6 to ios 5.1.1 si tot dau de acest turorial.memtionez ca am un ip 4s luat de la vdf am avut jailbreak pe 5.1.1 si am dat update la ios6(de fraier).ce nu am inteles bine…pot sau nu pot sa fac acest downgrade la 5.1.1?.am ssh-uri salvate, mentionez acest lucru.
    multumesc pentru eventualele indrumari.
    stima!

  77. salut….am icnercat sa fac ca si in tutorial si cand selectez SHSH-ul imi zice ca e Invalid si nu poate fi verificat…ma poate ajuta cineva?

  78. Salut,

    Detin Iphone 4s si inainte de face update la iOS 6 as vrea sa stiu ce trebuie sa fac sa ma asigur ca pot reveni la versiunea iOS 5.0.1 pe care o are telefonul acum sau la versiunea iOS 5.1.1 la care nu am facut update. Telefonul este cumparat de la Vodafone Romania si banuiesc ca este codat in aceasta retea. Nu am facut niciodata jailbreak si asa cum am mai spus, nici update la soft.

    Multumesc,

  79. tot eu sant am anlocuit softu la iphone 3gs de la 4.2 la 5.0.1 si cand al sting dispare tot din el adica nu se mai aprinde deloc si tre so iau de la capat cum fac sa ramana programu an el

  80. @zaone am un iphone 4 cu ios 6.0 pe el si am incercat sa ii fac downgrade la 5.1.1,dar redsn0w imi zice:found device in dfu mode instead of recovery mode.ce pot sa ii fac?:)

  81. salutare din nou oameni buni. am o mica intrebare : acest tutorial merge si pentru 6.0.1 sau doar pentru 6 ? as dori sa fc downgrade la 5.1.1 deoarece desi sunt multumit de 6.0.1,nu am untethered JB. Pot folosi si snowbreeze 2.9.7 pt downgrade sau doar redsnow ? multumesc anticipat pentru ajutor. Zaone,pot posta si eu articole aici ? am un tutorial despre cum sa cumperi orice in-app fara a plati efectiv.

  82. mie mi-a iesit pana la eroarea -1. consider ca e normal,insa buba e ca al naibii terminal nu vrea sa intre in DFU mode sub nici o forma. a incercat sa-i dau exit recovery cu tinyumbrella,dar tot nimic. stiu ca tre sa bag telefonul in DFU mode ( nu-s batut in cap ),dar pur si simplu cand incep sa fac pasii necesari,nu apuc,deoarece apare pe telefon chestia cu recovery….ubs —->iTunes. stiti vreun program care sa scoata telefonul automat din recovery ?

  83. Din Recovery, apesi butoanele home + lock pana se inchide. Dupa aia apesi lock 3 secunde, tii apasat ala si apesi home, tii inca 10, apoi dai drumul la lock si tii apasat pana intra in dfu.

  84. multumesc zaone. crezi ca poti scrie un tutorial pentru doritori,prin care sa explici cum se poate cumpara in-app fara sa platesti ? asta in caz ca sunt si gameri printre noi :d

  85. ajutati-ma va rog, cand selectez Cydia la pasul 7 imi apare eroarea ”No iphone3,1_5.1.1_9B206 blobs for ECID 3948519080749 were found on Cydia server” mentionez ca am ios 6.01 .astet un raspuns.

  86. Ionut : fi mai atent la tutirial si trebui sa mearga , inainte sa dai direct cyndia trebui sa alegi ipsw , extras – select ipsw – back -jailbreak , si mai specifica si ce iphone ai . Succes

  87. @eugen am iphone 4,nu exista o modalitate sa aflu daca am SHSH-urile alea in cydia? sa nu ma chinui de nebun sa-i fac downgrade de nebun.ms

  88. @eugen am facut cum mi-ai zis si mi-a gasit urmatoarele 2 SHSH :iphone4 4.3.3(8J2)
    iphone4 4.3.5(8L1)
    ce ma sfatuiesti sa fac sa pot ajunge la ios 5.1.1.astept un raspuns .ms

  89. Salut am doua iphone 4s unu cu ios 6 si unu cu ios 5.1.1 merge sa iau sushuruile din iphoneu cu 5.1.1 si sale pun la downgrateu de la iphoneu cu 6

  90. exista vre-o posibilitate sa faci downgrade de la 6.0.1 la 5.1.1 pe ipod touch 4g ?? sper sa imi raspunda si mie cineva …am mai lasat inca comentari pe alocuri dapoi nimeni nu raspunde….:-j

  91. Din cate stiu eu , da merge cu redsn0w 0.15.b3 -extras – even more – restore , dar asta numai daca ai ssh salvat, daca nu nu merge

  92. Salut,

    Am un iphone 4s ce utilizeaza inca de la cumparare ios 5.0.1. Odata cu aparitia ios 6.0.1 aceasta varianta de software a fost descarcata dar neinstalata (pana in acest moment nu a mai fost descarcata sau instalata alta versiune de software, adica ios 5.1.1). Dorind sa trec la ios 6.0.1 am descarcat urmand pasii sus amintiti shsh-urile dar am avut o surpiza in sensul ca acestea nu corespundeau variantei ios 5.0.1 care este inca folosita de tel si erau pentru ios 6.0.1 (varianta descarcata numai). Intrebarea mea era daca mai pot obtine shsh-urile pentru ios 5.0.1 inainte de a instala 6.1.1

    Multumesc!

  93. sal cum fac sa trec de eroare 21 la downgrade 6.1.2 la 5.1.1 cu redsnow?? am dezinstalat antivirus ,firewall am sters din hosts ce apare cu apple dar degeaba ce pot face??

  94. Salut , se mai poate face downgrade la Iphone 4 ios 6.0.1 baseband 04.12.02 ? Vreau sa-l folosesc cu gevey insa auzisem ca apple nu mai semneaza pentru versiunile vechi.