Prima Pagina Cydia Tutorial: Re-restore iOS 5.x la iOS 5.x sau downgrade de la iOS...

Tutorial: Re-restore iOS 5.x la iOS 5.x sau downgrade de la iOS 6.x folosind redsn0w 0.9.15 beta 1(Windows, Mac)

  resdn0w 0.9.15 beta 1 a fost lansat astazi de catre Dev Team, iar cu ajutorul sau puteti face re-restore la de la iOS 5.x la iOS 5.x, sau downgrade de la iOS 6 pe iDevice-ul vostru. In aceasta categorie sunt incluse : iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2(toate modelele) si iPad 3, iar daca aveti alt iDevice nu trebuie sa urmati acest tutorial. Procedura va functiona NUMAI daca aveti SHSH-uri salvate pentru macar iOS 5.x, iar downgrade de la iOS 6.x puteti face NUMAI pe iPhone 3GS, iPhone 4 si iPad 2 si NUMAI in anumite conditii. Daca ati facut update la iOS 5.x prin sistemul de OTA update, si aveti un terminal mai nou decat iPhone 4, atunci tutorialul nu vi se aplica si mai jos aveti informatii detaliate.

  Nu puteti face restore de la iOS 5.x la iOS 5.x daca actuala versiune a iOS 5.x a fost instalata in iDevice-ul vostru printr-un OTA update direct din iOS folosind Settings>General>Software Update. Din pacate sistemul de restore gandit de catre Dev Team nu poate fi utilizat pe terminalele care au iOS 5.x instalat prin OTA Update, sau pe cele care au venit cu iOS 5 din fabrica si nu a fost facut un restore prin iTuns de la primire si pana acum. Daca ati facut OTA Update la iOS 5.x si dupa aceea ati facut un restore prin iTunes la iOS 5.x, atunci puteti folosi redsn0w pentru a face acum re-restore, acelasi lucru fiind valabil si pentru cei care au primit terminalele cu iOS 5.x instalat. Practic ramdisk-ul instalat de un OTA Update la iOS 5.x nu este utilizabil in acest proces de restore, dar un ramdisk instalat printr-un restore facut cu iTunes este utilizabil. Important este ca ultimul restore facut de voi la iOS 5.x sa fie prin iTunes, in caz contrar nu veti putea face acum re-restore la iOS 5.x cu redsn0w 0.9.15 beta 1. Aceasta situatie se aplica pentru iPhone 4S, iPad 2(inclusiv modelul 2012) si tableta iPad 3. Nu conteaza daca ati folosit un custom ipsw pentru restore-ul la iTunes, important este ca ultimul vostru restore sa fie facut cu iTunes. Puteti incerca procedura de restore, iTunes va va opri daca nu aveti un dispozitiv compaibil cu sistemul sau, iar din Recovery Mode scoateti dispozitivul folosind recovery fix-ul din redsn0w.

  Doar in cazul tabletelor iPad 2, indiferent de model, puteti face re-restore la iOS 5.x/4.x sau chiar un downgrade de la iOS 6 daca aveti SHSH-uri salvate pentru iOS 5.x sau 4.x. Daca nu aveti SHSH-uri pentru iOS 4.x, atunci nu puteti face downgrade de la iOS 6 la iOS 5.x sau 4.x, insa daca aveti SHSH-uri pentru iOS 5.x puteti face re-restore NUMAI de la iOS 5.x tot la iOS 5.x, alte combinatii fiind imposibile. Daca aveti doar SHSH-uri pentru iOS 4.x, atunci puteti face restore la iOS 4.x fara probleme si puteti face chiar downgrade de la iOS 6 la iOS 4.x, insa  iOS 5.x nu poate fi instalat pe tableta voastra.

  Puteti face re-restore la :

 • iOS 5.1.1 – iOS 5.1.1;
 • iOS 5.1.1 – 5.0.1;
 • iOS 5.0.1 – 5.0.1;
 • iPS 5.0.1 – 5.1.1.
  Acest tutorial este valabil pentru:
 • iPhone 3GS;
 • iPhone 4;
 • iPhone 4S;
 • iPad 2;
 • iPad 3.
  Downgrade de la iOS 6 puteti face NUMAI pe :
 • iPhone 3GS;
 • iPhone 4;
 • iPad 2 – orice model – doar daca aveti SHSH-uri pentru iOS 4.x si iOS 5.x.

Teoretic puteti face re-restore si la iOS 5.1 sau 5.0 daca aveti SHSH-uri, insa pe aceste doua versiune ale iOS nu puteti face jailbreak. Aceasta metoda de rest0re nu pastreaza baseband-ul intact, insa nu face nici downgrade de baseband, doar actualizeaza baseband-ul la cel din iOS-ul utilizat si asta numai daca al vostru este mai mic decat cel spre care faceti restore.

Versiunea pentru Windows are mari probleme de functionalitate si procesul s-ar putea bloca oricand, lasandu-va fara posibilitatea de a face altceva decat restore la iOS 6. Dev Team nu a rezolva inca problema.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.15 beta 1 de aici.

Descarcati iOS 5 de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe OS X Mountain Lion trebuie sa aveti dezactivat sistemul Gatekeeper din meniul de setari al OS X, iar executabilul redsn0w il deschideti chiar daca OS X va avertizeaza sa nu o faceti.

Pasul 3

Conectati iDevice-ul la calculator, apoi mergeti in Extras>Even More> Restore, unde veti apasa butonul ipsw si veti alege ipsw-ul iOS 6 descarcat in calculatorul vostru.

Pasul 4

Dupa ce alegeti ipsw-ul, redsn0w il va recunoaste. Modulul de pastrare intacta a baseband-ului nu functioneaza pe Windows si nu veti putea face procesul de restore, deci puteti face restore NUMAI schimband baseband-ul. Daca faceti restore la o versiune diferita de cea instalata in terminalul vostru, este bine sa alegeti acea versiune acum. Optiunea Local va da posibilitatea de a alege un SHSH disponibil in calculator, iar optiunea Remote va incarca automat SHSH-urile din Cydia. Daca optiunea Remote nu functioneaza la prima incercare, ar fi bine sa apasati din nou butonul. Dupa ce sunt incarcate SHSH-urile redsn0w va incepe sa le lipeasca. Daca faceti pe iPad 2 downgrade pe iOS 6, asigurati-va ca Cydia are SHSH-urile pentru iOS 4.x salvate.

Pasul 5

redsn0w va incepe sa pregateasca ipsw-ul si sa faca restore iDevice-ului vostru, iar la final veti fi atentionati printr-un mesaj ca totul a decurs fara probleme. In cazul iPhone 4S ar trebui sa puteti face hacktivare dupa jailbreak, iar tabletele iPad nu au nevoie de asa ceva.

Pasul 6 – DOAR pentru cei cu iPhone 3GS sau iPhone 4

Daca aveti un iPhone 3GS ori un iPhone 4, atunci inainte ca redsn0w sa faca restore va trebui sa introduceti dispozitivul vostru in DFU Mode folosind instructiunile de mai jos.

 • tineti apast butonul power 3 secunde;
 • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
 • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode.

Dupa introducerea terminalului in DFU Mode, redsn0w va face restore fara probleme.

Tutorial de jailbreak pe iOS 6 pentru iPhone 3GS si iPhone 4 aveti aici.

 • Chiser Alexx

  Daca fac acest lucru cu un iPhone 4 cu iOS 6.0, si la IPSW pun 5.1.1 si selectez shsh de 5.1.1, imi face restore?

 • Razvan77

  Pentru ce este nevoie de SHSH-uri de la iOS 4.x la iPad 2 ? ( eu nu am de la 4.x 😐 )

 • @Chiser Alexx: Da, ar trebui sa mearga fara probleme.
  @Razvan77: Daca vrei sa faci downgrade de la iOS 6 ai nevoie de ele, am explicat in tutorial asta.

 • Razvan77

  Eu am tot ce e nevoie inafara de SHSH de la 4.x … am vreo sansa sa mai revin la 5.1.1 de la 6.0 fara ele ?

 • F1rE

  Poate sunt offtopic putin sry: Eu am incercat pe un 3gs ieri toata ziua…. Sa bag ios 5.1.1 de la ios 4.1 si nu vrea de nici o culoare sa mearga nici cu ireb nici cu tinyumbrela nici cu sursa din cydia pe serverele apple ,e posibil sa nu mai dea voie apple la upgrade decat la ultima versiune ???please any ideea??????????

 • syn

  Daca fac restore de la 5.1.1 la 5.1.1 pe iPhone 4S se modifica baseband-ul?

 • Octav

  Dar update de la 5.0.1 la 5.1 putem face cu pastrare sau nu de baseband pe un 4s?
  Multumesc!

 • eugen

  merge perfect …
  am scapat de IOS 6 pe un ipod Touch 4 intrucat nu mergea WIFI-ul

 • @Octav: Nu.
  @syn: Da, daca ai acum un baseband mai mic decat cel din 5.1.1.
  @F1rE: Nu prea are legatura cu tine tutorialul, incearca sn0wbreeze si trebuie sa bifezi reinstalarea baseband-ului tabletei iPad, altfel nu poti instala iOS 5.x.

 • Lukas

  mie nu imi merge, imi da eroare kernelchage

 • Ryan

  restore de la 5.1.1 la 5.1.1 cu shsh salvat schimba si basebandul in cel de ios 6? va rog e urgent

 • radu

  imi da intotdeauna error 2601
  ce sa fac?

 • Andreea

  Am reusit:))))multumesc

 • Dragilor, help…
  M’am jucat prin Cydia acum vreo saptamana si nu imi mai porneste de atunci…incarca o secunda apoi iese din program. Sunt pe un iphone 4s de la orange. Doresc sa’mi reistalez 5.1.1 din nou pentru a avea acces la Cydia. Nu am salvate ShSh’urile si nu prea inteleg cum functioneaza ele. Ma poate ajuta cineva cu un sfat, un SHSH, o idee?
  Seara calda din Brasov…

 • Daca stii sigur ca nu ai salvate SHSH-urile atunci nu-ti bate capul, nu poti face restore la iOS 6. Pentru asta sunt bune ele.

 • Anonymous

  Sunt inca pe 5.1.1, nu mi’am facut update la 6 sa nu’mi pierd installus’ul. Daca e greu astept pana la jailbrake’ul de la IOS6. Merci..

 • Pingback: ultrasn0w fixer for iOS 6 promite sa faca ultrasn0w compatibil cu iOS 6, decodeaza terminalele iPhone 3GS si iPhone 4 | iDevice.ro()

 • cipa

  multumesc Zaone !!! dupa 3 luni in care m-am jucat prin cydia , aveam mare nevoie de asa ceva !!!
  a mers totul perfect !!!
  am Iphone 4s — 5.1.1 — decodabil de retea prin gevey (by manole)
  Blobs – urile le-a luat de pe “Remote” kiar din prima
  multumesc mult de tot… recomand tuturor aflati in situatia mea !!

 • cipa

  revin…. se face update de modem … se duce in 304 …:( kiar daca ii faci activarea)

 • Madalin Preda

  cum stiu dak le am salvate SHSH-urile ? pls ajutati-ma tel este blocat pe orange spania si nu am stiut si i-am dat update la 6.0 acum vreau sa fac downgrade ca nu mai merge decodat cu REBEL X-Sim dekt dak am turbosim-ul pentru vers. 6.0 pls help me 🙁

 • @Madalin Preda: In Cydia iti apar. Daca ai iPhone 4 cu baseband de iOS 6, poti sa-ti iei gandul de la sim-uri.

 • oid

  Uite o chestie pe care am aflat-o pe propria piele, nu știu dacă e necesară cuiva:
  Pe iPhone 4, cu 5.1.1, fără shsh-uri salvate, am reusit sa fac restore la 5.1.1 salvand shsh-uri partiale cu functia “fetch” si apoi construind un custom ipsw cu “stitch”, totul in redsnow.

 • Tudor

  @ zaone. am un 4s soft 5.1.1 il folosesc cu gevey si am incercat sa ii fac restore tot la 5.1.1 si nu merge. ma pune sa selectez SHSH chiar daca dau la REMOTE. cum as putea sa il resoftez ? am jailbreak si vreau sa scap de el. mc

 • cipa

  @Tudor !!! ai grija ca la un re-restore modemul o sa se duca cu firmware in 3.0.04 – asta inseamna ca nu o sa iti mai mearga cu gevey . va trebui sa mergi la baieti…sa iti rescrie geveyul. Eu am avut jb, iar la re-restore a mers fara probleme cu Remote. Deci daca ai Iphone 4s o sa ai ios 5.1.1 dar modemu o sa fie de ios 6.

 • Tudor

  cat te-a costat sa iti faca geveul ?

 • minimally

  Deci Zaone de la ios 6 la ios 5.1.1 pe iPhone 4s cu sau fara SSH nu pot face restore, asa-i ?

 • Nici cu SHSH nu poti face restore.

 • minimally

  Merci

 • tuning_malibu@yahoo.com

  Am incercat sa fac un restore de 5.1.1 la 5.1.1 la un iPhone 4s, toate au fost bune si frumoase pana am ajuns la partea de baseband in timpul restore-ului . apoi s-a oprit telefonul si a aparut iconita semnului de la apple dupa 3 secunde sub semnul de la apple a aparut un tub longitudinal (ca si cum ar vrea sa ii faca restore in continuare) si apoi se tot roteste clepsidra aia sau ce doamne ajuta ii …. si tot asa face , nu mai porneste. ce pot sa fac in acest caz? Inca o chestie telefonul functioneaza cu Gevey si este codat pe Sprint America.. Multumesc

 • tuning_malibu@yahoo.com

  Intr-un final am reusit sa refac telefonul…. dar acuma nu mai imi functioneaza Gevey-ul , precizez ca am folosit inainte GEVEY ULTRA S dar acuma nu mai functioneaza si imi spune ca iPhone-ul nu este activat si ca trebuie sa contactez operatorul. Am mai citit prin stanga si prin dreapta cum se poate face update la gevey este adevarat? Multumesc

 • tudor

  nu faceti restore ca va pune bb de io6! pt cei cu gevey

 • Serios? Parca scrie si in tutorial, nu?

 • Tudor

  ok. deci ma poate ajuta sa resoftez un iphone 4s cu 5.1.1 ? se poate asa ceva ? telul este cu gevey deci sa ramana la acelasi bb. mc

 • Nu se poate.

 • tuning_malibu@yahoo.com

  am citit si eu tot dar telefonul s-a blocat si nu am mai putut face nimic… o intrebare as putea face update la gevey? am gevey ultra s si inainte de a mi se bloca telefonul functiona.

 • Tudor

  atunci se poate reprograma geve-ul pentru iOS 6 ? mc

 • Depinde de care ai, trebuie sa mergi pe la unul sau mai multe service-uri GSM sa-ti spuna ei ce poti face.
  Raspunsul e valabil si pentru Tudor si pentru Tuning.

 • tuning_malibu@yahoo.com

  De unde imi pot da seama daca ii pot sau nu ii pot face update ?… din cate stiu gevey-ul este cumparat din america de pe saitul http://www.gevey.com... se poate oare face ceva, daca nu da-mi te rog un link de unde sa imi cumparat un gevey care functioneaza pe baseband 3.0.04?

 • Iti spun ei daca merge, Gevey AIO poate fi actualizat, probabil si restul. Nu stiu cum le deosebesti, etc.

 • tuning_malibu@yahoo.com

  Dar oare cei de la pot face unlock ce stii despre ei?
  Iti multumesc pentru raspunsurile anterioare

 • Nu cunosc, poate fi o mare teapa.

 • tuning_malibu@yahoo.com

  ok ms tare fain

 • Nu se face si la 4S? de la iOS6 la iOS 5?

 • Restore

  @zaone: Vreau sa fac re-restore curat ca sa scap de jailbreak folosind iTunes 10.7. Acum am iOS 5.1.1 si vreau restore curat tot la 5.1.1. Mentionez ca am facut un ipsw custom (incat sa imi pastrez baseband-ul; folosesc Gevey si am Iphone 4) si am facut stich cu SHSH de iOS 5.1.1, cu redsn0w. Am obtinut un ipsw final de genul 3447401002252_NO_BB_iPhone3,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw. Pot face restore folosind acest ipsw cu iTunes (shift+restore)? Multumesc!

 • Atat timp cat scrie no bb in el, nu ar trebui sa faca update de baseband.

 • Restore

  @zaone: Multumesc! Vroiam sa stiu sigur daca pot face restore curat direct cu iTunes folosind ipsw-ul mentionat de mine. Shift+Restore pur si simplu. Am cartela operatorului si nu imi trebuie hacktivare. Ideea e ca pot folosi acest ipsw pentru a face restore curat cand am chef cu iTunes, dar de la iOS 5.1.1 tot la 5.1.1. Deci imi confirmi asta.

 • Marius

  Buna ziua,
  Am incercat si eu sa fac un jailbreak la un iphone 4, iso 6.0, baseband 04.12.02. Am folosit redsn0w-0.9.15b2 si iPhone3,1_6.0_10A403_Restore care era pentru acest model GSM. Pasii au decurs normal,dar dupa finalizarea programului redsn0w mai exact dupa ultimul pas Just Boot…si rezultatul Done, Iphone-ul a ramas la simbolicul mar si nu merge mai departe..dupa ce m-am uitat pe zeci de clip`uri si am citit acelasi lucru scris si filmat..am incercat de inca 3 ori si acelasi rezultat. Ramane la mar,iar din cand in cand isi mai da un mic reset ( se stinge 3-5 secunde si porneste iar cu acelasi rezultat “Apple-ul ” ) . Astept niste sfaturi daca ma puteti ajuta in situatia respectiva. Stima

 • @Marius: L-ai pornit tethered?

 • Marius

  Nu stiu cum sau ce anume e tethered. Eu doar am urmat pasii “mecanic”..Sunt incepator in era Apple. Stima

 • Marius

  Referitor la problema mea ,dupa mai multe cautari pe google referitor la aceasta problema am constatat ca sunt pline site`urile cu multe persoane care au ajuns la aceasi problema ,iar dupa lungi discutii nimeni nu a ajuns la o rezolvare. Pentru a reporni Iphone-ul eu i-am dat din Itunes (unde l-a gasit dar in “Recovery Mode ” ..imi cerea sa dau Restore and update). Asa a repornit dar bineinteles nu e jailbreakuit :). O alta problema care o am la el si imi e mai important decat toate..cu iphone-ul am venit din UK ..cu cartela de acolo imi merge,dar aici bineinteles orice alta cartela bag in el nu merge ,pe scurt e codat. Se poate decoda prin anumite soft`uri de mine personal sau trebuie sa dau 500 ron cat mi-a cerut o persoana anume care e un mic “afacerist” in iphone-uri.Daca intradevar trebuie sa platesc ,aleg sa il tin pentru jocuri :). Stima

 • mihai

  zoane sa inteleg ca nu pot face downgrade de 6.0 la 5.1.1 pe un 4s codat orange romania ?sau esxita vreo posibilitate de instala cydia pe 6.0? stima

 • Nu si nu.

 • mihai

  mersi mult de raspuns zoane !!!!

 • dasgiga

  daca fac restore de la 5.1.1 la 5.1.1 cu redsn0w se face si activare automat sau trebuie cartela operatorului pe care e blocat telefonul???

 • sandroidu

  -se da urmatoarea situatie; iPhone 4s necodat cu iOS 5.1.1 nu a fost “jailbreak-uit” pana in prezent.
  -in prezent se intentioneaza executarea unui astfel de “procedeu”, prin metodele deja consacrate.
  -intrebare de baraj, se mai poate salva SHSH-uri acum dupa un jailbreak reusit, ca in caz de “fail” ulterior sa se faca update tot la 5.1.1?

 • Nu si nu..

 • C@TA

  daca am un iphone 4, ios 5.1, bb 04.12.01 si ii fac restore il pot decoda cu gevey ?

 • Alex

  Am un iPhone 3GS cu iOS 4.0.1 si as vrea sa fac upgrade la iOS 5.1.1 nu la 6…exista vreo posibilitate? merci frumos

 • Da, tutorialul asta.

 • Alex

  Merci frumos de raspunsul rapid! Din pacate am citit aici ca “Procedura va functiona NUMAI daca aveti SHSH-uri salvate pentru macar iOS 5.x” iar mie in Cydia imi apar doar SHSH-urile pentru 4.0.2,4.1, 4.2.1r1…in cazul asta mai pot sa aplic acest tutorial? merci

 • Daca nu ai shsh pentru o versiune a iOS, atunci nu o poti instala. Se exclud versiunile disponibile in momentul de fata prin iTunes, in speta versiunea 6.0.

 • Alex

  deci daca vreau sa fac upgrade am de ales doar intre 4.2.1 sau 6…ai idee aprox in cat timp sau daca va aparea jailbreak pentru 6? merci mut inca odata!

 • Lummy

  Eu nu am SHSH salvate .. pot sa fac downgrade fara ?

 • Bogdan

  A mers perfect pe iPad 2 2012. Mersi!

 • Dan

  Am ipad3 si ios6 si nu pot descarca aplicatii. Îmi spune iTunes store nedisponibil

 • Dan

  Am ipa3 si ios6.nu pot descarca aplicatii îmi spune iTunes store nedisponibil

 • Ionut

  Buna! am un iPhone 4 decodat cu gevey! Ios 4.1! vreau sa i fac update la ios 5.0.1 dar sa se pastreze baseband-ul ca sa il pot folosii in continuare cu Gevey! Se poate? Daca da..cum? Multumesc!

 • florica

  salut. in timp ce ma uitam pe idevice.ro am observat o reclama care ducea catre acest site – http://www.ro.unlock-jailbreak-iphone.com/index.html

  am ip de germania. banuiesc ca este teapa nu?

 • Cris

  *** Versiunea pentru Windows are mari probleme de functionalitate si procesul s-ar putea bloca oricand, lasandu-va fara posibilitatea de a face altceva decat restore la iOS 6. Dev Team nu a rezolva inca problema. ***

  Ati putea sa le spuneti oamenilor si faptul ca la incarcarea fisierului ipsw ar fi bine sa dea NO la fereastra care apare (ceva legat de alterarea basebandului). Eu am incercat cu yes de vreo 10 ori si intr-adevar mi s-a blocat pe Windows 7, neavand alta posibilitate decat restore la IOS6. V-am crezut pe voi si am incercat si cu o imagine virtuala de MAC OS X si mi s-a blocat la fel. Dupa cateva ore de incercari ratate am dat peste un articol care rezolva aceasta problema. De aici trag concluzia ca redsn0w nu are probleme de functionalitate pe windows.

 • liviu

  sal! am un un iphone 4 cu ios 6(i am facut update de la 4.3.3 din greseala prin itunes acum cateva zile) si am un backup la 4.3.3. Daca fac restore backup imi baga 4.3.3 -ul pe el? la ios 4 aveam jailbreak! cum pot sa downgradez la 4 ca am incercat sa vad daca am shsh-uri salvate pt 4 si nu reusesc! mrc anticipat

 • Duna

  salutare am o mare problema am un Iphone 3gs si are eroarea iphone itunes screen error 1015 apare poza cu usb si scrie itunes iar cand il conectez la itunes la pc cere restore si dupa ce ii dau scrie error 1015 ?cum aflu ce IOS are ? si ce bootrom?merci!

 • Duna

  serial : 5K9314LPY7H deci Bootrom vechi

 • Duna

  mentionez ca nu merge scos nici cu recovboot nici cu umbrella merci

 • Itsy Bitsy

  A mers downgrade-ul, multam mult!!!!

 • Rares

  @Cris
  imi spui si si te rog cum ai rezolvat problema?

 • Robert

  Salut zaone. Am un iphone 4 vers.5.1 (8b176),Firmware(04.12.01) adus din bulgaria care a fost decodat cu samprefs acum cateva luni. Vreau sa stiu si eu daca scot cartela si bag alta se pierde decodarea? Si daca da cum pot sa o rezolv eu singur? Pot sa mai fac salvarea aia in itunes ?:-?

 • zao multumesc…am reusit un restore ios5.1.1 la ios 5.1.1 nu eram asa convins sa trec la ios 6.0…oricum tutorialu e genial.pace

 • Paul

  Salut,

  Ai idee daca re-restore-u de la 5.1.1 la 5.1.1 pune baseband-ul de la 6.0 pe iPad?

  Daca nu, tocmai am luat un iPad 64 +4G de la Emag, resigilate cu ios 5.1.1 si baseband de 6.0.

  NU e nici o problema doar ca in cazul asta SIM-ul de DIGI nu functioneaza, face crash la baseband. Restul merg.

 • Catalin

  daca am ios 6.0.1 pot sa fac downgrade?

 • @Paul: Nu poti.
  @Catalin, doar daca indeplinesti cerintele din tutorial.

 • robert_han

  Sal, ce tutorial sa urmez pt. un upgrade de la 5.0.1 la 5.1.1 ? ( iphone 4 )
  multumesc mult

 • Same one.

 • Am un iPhone 3GS, iOS 6.0.1, cumparat recent cu versiunea de iOS 6.0.1, fara jailbreak fara nimic, si vroiam sa ii fac jailbreak la 6.0.1 dar e tethered si nu vreau, pot face downgrade de la versiunea de 6.0.1 la 5.1.1 sa ii fac jailbreak ? Mentionez ca nu am salvat nimic SHSH etc etc… L`am luat l`am connectat la pc meu care e prima oara cand il connectez la pc meu, am citit in articole ca daca nu ai SHSH nu exista nici o posibilitate de a te intoarce la o versiune anterioara. A avut jailbreak pe el la versiunea 5.1.1 dar inainte sa il cumpar a facut upgrade la 6.0.1. Daca merge imi puteti spune ce si cum ? Multumesc !

 • Nu, nu poti. Fara SHSH nu poti face nimic. Daca iti apare in Cydia, pe prima pagina in partea de sus, SHSH-ul, atunci poti face.

 • Dani

  Eu acum il am fara jailbreak cu versounea 6.0.1 , am incercat sa ii fac jailbreak chiar acum la versiunea 6.0.1, am facut toate bune. s-a aprins si tot cu snowbreeze, problema este ca, cand intru in cydia iese imediat. aici nu am inteles faza cum trebuie facut. multumesc pt raspuns

 • Dani

  sau cel putin sa pot vede shsh fara sa ii fac jailbreak pe versiunea 6.0.1, sa vad shsh si sa revin la versiunea anterioara. daca se poate copia asa shsh fara jailbreak

 • Dani

  Am instalat tinyumbrella si nici un SHSH nu este. Deci nu am nici o solutie sa revin la 5.1.1 de la 6.0.1 daca nu am SHSH salvat ?

 • Dani

  Upsss, scuze ca postez din nou, dar am connectat iPhone-ul la pc cu tinyumbrella si i-am dat “save all SHSH`s” si vad ca imi pune de la 4.0 pana la 5.0.1 (9A405). Imi poti explica pe scurt cum revin la versiunea anterioara daca am SHSH salvat ? Multumesc si scuze de deranj.

 • TCM

  tutorialul a funtionat perfect pentru re-restore la iphone 4s. sa nu va fie frica sa incercati!

 • fear

  sal.am 4s cu ios 6.0.1 merge sa fac downgrade ;la 5.1.1 ? ms.am si shsh salvate de la 5.1.1

 • Stefan

  Iphone 4S-IOS6 am salvate shsh-urile pot face downgrade la 5.1.1? Stima.

 • @Stefan: Nu.

 • B06DAN

  pe ipad 3 de la 6.0.1 la 5.1.1 nu se poate inca?? am shsh salvat.

 • NN

  Zaone,.spune-mi te rog..a, un 4s cu ios 5.1.1 decodat cu gavey sim si as vrea sa trec la ios 6.0.1 dar fara sa schimb baseband,exista posibiltatea?..sau sa fac restore la 5.1.1

 • @NN: Nu poti pastra baseband-ul, poti face restore la iOS 5.1.1 in conditiile explicate in tutorial.

 • mikeru

  @Zaone,

  unde zice că trebuie încărcat ipsw de iOS 6… dat fiind faptul că a apărut deja 6.0.2, crezi că e cazul să-mi spui dacă s-a schimbat ceva? 😀

  încerc un re-restore pe iPad2 la 5.1.1

 • Well pentru ipad 2 nu exist 6.0.2, deci daca nu merge cu 6.0, poti incerca cu 6.0.1.

 • mikeru

  stai ca am cuplat acum.. redsn0w nu recunoaste 6.0.1, deci ramane 6.0 :))

 • Seems legit.

 • minimally

  Salut Zaone. am o interbare. cu ce pot face restore pe un iphone 4s de la ios 5.0 la ios 5.1.1 ?
  redsnow nu vrea….

 • Cu nimic.

 • minimally

  deci raman la ios 5.0 sau fac update la ios 6.0.1…astea-s singurele posibilitati nu ?

 • Ionut

  Zaone eu vreau sa fac downgrade de la ios 6.0.1 la 5.1.1 ipad 2 3g cu shsh salvate in calculator …. la pasii acestia primesc numai erori ma ajuti te rog frumos?

 • Daca indeplinesti cerintele tutorialului si il urmezi, nu trebuie sa apara erori.

 • Ionut

  Zaone imi cer scuze ca poate te stresez si si enervez dar dupa ce zice acolo sa bag IOS 6 “Conectati iDevice-ul la calculator, apoi mergeti in Extras>Even More> Restore, unde veti apasa butonul ipsw si veti alege ipsw-ul iOS 6 descarcat in calculatorul vostru” cand bag ios 6 imi incepe direct procesu de restore la ios 6 eu vroiand sa fac downgrade la ios 6 la 5.1.1

 • Ionut

  Sau daca nu se poate spunemi te rog cum pot sa fac downgrade de la ios 6 la 5.1.1 avand shsh salvate doar cele pentru ios 5.1.1 atat sau daca poti sa imi arati/sugerezi un alt tutorial pentru ce vreau eu…am cumparat IPad 2 3g acum 3 zile si avea ios 5.1.1 pe el dar mi l-a curatat cineva ca avea aplicatiile lui personale si etc si mi-a facut update la ios 6…cum sa fac sa imi iau ios 5.1.1 inapoi ca vreau neaparat cydia ca nu gasesc niciunde aplicatii compatibile cu ipad 2 care in app store costa..TE ROG DIN SUFLET AJUTAMA.

 • mikeru

  intră pe forum, fă-ți un thread nou și așteaptă răspuns.

 • LOP

  salut,am ip 4s cu jailbreak,vreau sa te intreb daca in cydia imi apare la ssh 6.0.1 desi eu am ios 5.1.1 mai pot salva ssh ptr 5.1.1?

 • npnu

  @Zaone..spune-mi te rog,mai pot sa salvez ssh pentru 5.1.1 ,acum am instalat ios 5.1.1

 • Pe?

 • npnu

  iphone 4s

 • daniel

  eu tot incerc sa fac chestia asta si imi spune : couldn’t find recovery mode device. ce e de facut la eroarea asta?

 • Clau

  Dani , si eu am avut aceiasi problema ca si tine , am facut upgrade din greseala la 6.0 si mi s-a tot spus ca nu pot sa ii fac restore la 5.1.1 , dar am reusit pana la urma. , Am avut si 5.0.1 , si 5.1.1 , si acum am 6.0.1 doar ca e tethered , si acum ma gandesc sa ii fac downgrade la 5.1.1 inapoi ca am mai ramas fara baterie si tot a trebuit sa ii dau just boot.

 • cata

  Sal. Am un 3 gs ios5.1.1 besband 05.13.04 cum pot sa fac restore tot la 5.1.1 si sa pastrez besband ca sa il po debloca cu ultrasnouw?

 • Cristi

  Se poate face downgrade si de pe iOS 6.1 pe 5.1.1, cu conditia sa fie selectat iOS 6, nu 6.1

 • Pingback: Semi-restore si posibilitatea de a face restore la iOS 6 pe orice iPhone, iPad sau iPod Touch | iDevice.ro()

 • Thomas

  @zaone am f0recast-v1.4.2 si bag iphone 4 (GSM) 5.1.1 baseband 04.12.05 si imi arata unlocked: YES(via factory unlocked) jailbreak :yes untethred: yes. si cartela cand o bag nu merge.nu inteleg ii neverlocked sau nu? Multumesc

 • Scrie acolo in paranteza ca il poti decoda prin decodare permanenta. Programul sata nu iti spune daca terminalul e decodat sau nu, el iti spune daca terminalul e decodabil.

 • Thomas

  Deci numai prin decodare permanenta merge?Deci nu are rost sa mai astept sa vad daca scot baietii de la dev team ceva?.Multumesc inca odata!

 • Dacian

  Am si eu o intrebare dak mai pot face downgrade de la 6.1.3 cu bb 4.12.01 la altceva deoarece numi mai ia geveiul, ma poate ajuta cnv am belito si nui mai pot face nimik sau se mai poate face cv fara sal fac neverlok sau sa ii schimb placa de baza?? Ms ff mult