Cosmote isi extinde acoperirea de date si voce in metroul din Bucuresti

  La un an de zile dupa ce Orange si mai apoi Vodafone au dat drumul retelelor 3G din metroul bucurestean, astazi Cosmote anunta ca si-a extins reteaua in cadrul metroului. Vorbim practic despre internet prin 3G la metrou prin Cosmote si extinderea acoperirii astfel incat apelurile sa nu se mai intrerupa, cei de la Cosmote miscandu-se cam greu din acest punct de vedere. Daca anul trecut Orange si Vodafone au oferit peste doua luni de internet gratuit la metrou cu ocazia deschiderii retelei, anul acesta Cosmote-ul nu face nimic altceva in afara de a anunta extinderea acoperirii.

  Mai multe aveti in comunicatul de mai jos.

Conform angajamentului de a face telefonia mobilă accesibilă tuturor românilor, oriunde clienţii au nevoie, COSMOTE România îşi extinde acoperirea de voce şi date, oferind servicii de comunicaţii mobile de calitate pentru toată reţeaua de metrou Bucureşti. Astfel, clienţii COSMOTE România vor putea să vorbească mai mult cu prietenii, familia sau colegii în timpul călătoriei lor spre casă, serviciu sau spre o întalnire. Mai mult, ei au posibilitatea de împărtăşi cu prietenii online toate întâmplările neaşteptate întâlnite în drumul lor cu metroul pe Facebook, Twitter sau Instagram. Aceştia pot asculta un radio online folosind cea mai mare viteză oferită de reţeaua 3G sau chiar să se uite la posturile preferate pe Dolce Mobile TV.

„Metroul este unul dintre cele mai utilizate și populare mijloace de transport din Bucureşti, zeci de mii de oameni folosind-ul zi de zi. De aceea, prin îmbunătățirea capacităţii, atât în ceea ce priveşte calitatea, cât şi acoperirea rețelei, pe zonele de voce şi pe date, venim în întâmpinarea nevoilor de comunicare ale clienţilor noştri, oferind servicii de comunicare de cea mai bună calitate”, a declarat Lampros Iskos, Chief Technology Officer, COSMOTE România.

COSMOTE România acoperă toată zona de metrou cu servicii 2G şi 3G cu cea mai mare viteză de download disponibilă pe piaţă. COSMOTE România va continua dezvoltarea acoperirii de la metrou (linii sau staţii noi) pentru a asigura cele mai bune servicii pentru clienţii săi. Serviciile 3G sunt disponibile pentru peste 68% din populaţie. Baza de clienţi 3G a crescut semnificativ în primul semestru, cu 113% comparativ cu prima jumătate a lui 2011. În prezent, reţeaua de metrou Bucureşti se întinde pe 69,25 km de linii duble, distribuiţi pe patru magistrale şi 51 de staţii. Distanţa medie dintre două staţii este de 1,5 km.