Iata-l pe Pod2G – cel mai celebrul hacker dezvoltator de solutii de jailbreak pentru iDevice-uri

  Pod2G, Cyril in lumea reala, este in momentul de fata cel mai celebru hacker dezvoltator de solutii de jailbreak pentru iDevice-uri, in baza muncii sale fiind dezvoltate Absinthe 1 si Absinthe 2.0 cu ajutorul carora am putut face jailbreak pentru iOS 5. In cadrul JailbreakCon Pod2G a discutat cu cei de la CultofMac si si-a impartasit o parte din propria viata. Pod2G are 32 de ani, de trei ani de zile exploateaza vulnerabilitati pentru iOS, insa de la varsta de 5 ani a inceput sa scrie coduri pe un calculator ZX 8 I, atunci el copiind programe BASIC.

  Abia in facultate a invatat Pod2G C/C++, a lucrat ca dezvoltator si project manager in departamentul J2EE (Java) al unei companii franceze timp de 11 ani de zile, iar primul hack l-a facut pe un router Linksys WRT54G ale carui performante vroia sa le imbunatateasca si pentru asta si-a scris propriile drivere. Primele incursiuni in hacking-ul pentru terminale mobile le-a avut cu Windows Mobile 6.1, insa apoi a ajutat la dezvoltarea unei solutii pentru iPod Touch 2G, denumirea produsului stand la baza alegetii nickname-ului pe care il cunoastem noi astazi.

  Dupa ajutorul oferit in dezvoltarea solutiei de jailbreak pentru iPod Touch 2G, Pod2G a intrat in Chronic Dev Team, iar acolo a ajutat initial la dezvoltarea solutiei de jailbreak pentru iOS 4 denumita Greenpois0n, si mai apoi a solutiilor de jailbreak pentru iOS 5.0.1/5.1.1 denumite Absinthe. Deocamdata istoria sa se termina aici, insa iOS 6 abia a fost lansat, Pod2G este extrem de popular si are destul timp la dispozitie pentru a ne uimi pe toti.

  Pod2G asteapta ca noi hackeri sa intre in “lumina reflectoarelor”, spune ca in momentul de fata Chronic Dev Team are nevoie de oameni noi, capabili sa dezvolte vulnerabilitati in solutii de jailbreak, altfel totul va deveni doar o frumoasa amintire. El spune ca fara ajutor din partea oamenilor care au cunosctinte despre dezvoltarea solutiilor de jailbreak, echipa Chronic Dev nu poate supravietui foarte mult avand in vedere ca membrii sai sunt intens curtati de companii specializate pe securitate informatica, p0sixninja fiind cea mai importanta pierdere a echipei, el probabil fiind convins de cineva sa renunte la jailbreaking pentru a produce bani in alt mod.

  In concluzie, Pod2G nu lucreaza la o solutie de jailbreak, probabil va face acest lucru in viitor si acum il cunoasteti putin mai bine.