Un ministru din Taiwan promoveaza iPhone 5, starneste nemultumirea cetatenilor

  Hu Yu-wei este ministrul care conduce Ministerul Informatiei din Taiwan si recent el a recomandat celor care il urmaresc pe Facebook sa achizitioneze un iPhone 5 pentru a ajuta economia sa creasca si a incuraja cresterea consumului. Afirmatia sa a starnit nemultumirea multor persoane care considera ca HTC-ul ar trebui promovat in locul iPhone-ului, insa ministrul a avut intentii bune la baza. Foxconn este o companie taiwaneza, ea este principalul partener al Apple si produce mai multi bani decat HTC, iar ministru a incercat sa incurajeze sustinerea acelei companii, dar mesajul sau nu a fost chiar atat de clar.

Hu Yu-wei, the information minister and government spokesman, stirred up controversy Sunday for posting a picture of an iPhone 5 on his Facebook page. “Help the economy and bolster consumption,” Hu wrote under the picture showing the Applehandset’s black case with its telltale icon. Facing heavy criticism, Hu later explained that he did not own the latest phone by Apple Inc. and was only considering purchasing one. After all, iPhone 5 handsets use many Taiwan-made components and are mainly assembled in China by Taiwan’s Foxconn Technology Group.

  Dupa cateva explicatii date membrilor partidului sau, a urmaritorilor si probabil a primului ministru, Hu Yu-wei a ramas in istoria Taiwan-ului drept ministrul care nu sustine HTC-ul. Desi foloseste un HTC One S, ministrul ia in considerare achizitionarea unui iPhone 5 si probabil asta i-ar incheia cariera politica. In Taiwan HTC este sustinuta de catre guvern si de catre populatie, insa asta nu pare sa fie de ajuns in fata unor competitori precum Apple sau Samsung.