5 alternative gratuite pentru aplicatia iOS 6 Maps

  Aplicatia Maps din iOS 6 nu este utila in multe zone de pe glob, stim cu totii asta, Apple a recunoscut acest lucru, si-a cerut scuze, ne-a recomandat sa folosim altceva si acum va ofera 5 alternative gratuite pentru sistemul stricat al companiei Apple. Aplicatiile acestea sunt disponibile gratuit in App Store, unele au versiuni Pro care ofera functionalitate suplimentara, identica sau chiar mai buna decat cea oferita de Google Maps din iOS 5, insa daca nu doriti sa cheltuiti vreun ban, atunci ele ar trebui sa va satisfaca nevoile. Nu vorbesc in acest articol despre aplicatii platite, exista destule, dar alea intra in alta categorie.

Maps+

  In ultimele zile am tot vazut numele Maps+ scris pe diverse medii de socializare si da, aplicatia aceasta foloseste sistemul Google Maps pentru a va localiza direct pe terminale iPhone. Unii spun ca aceasta ar fi practic aplicatia Maps din iOS 5, insa disponibila si pe iOS 6, dar realitatea este ca ea are anumite carente. Aplicatia nu are StreetView si nu va poate oferi informatii despre directia de mers, iar partea cea mai proasta este ca daca doriti sa o puteti folosi fara restrictii trebuie sa o deblocati printr-un in-app purchase. Pentru cei care vor sa faca doar o localizare sau sa caute o locatie, aplicatia este buna, pentru cei care vor mai mult, trebuie platita deblocarea.


Pretul initial:
Numele:
Maps+

Gratuit

s





Developer: IZE, Ltd.
Universala
Categoria: Navigation


Descriere: Browse Google’s maps, find out where you are, search the map, get directions with route alternatives, use location-based alarms, record and edit GPS tracks, scan the map for tweets and export & import your…


Dimensiunea aplicatiei este: 7.6 Mb


OpenMaps

  Avand o interfata aproape identica cu cea a Maps+, OpenMaps va ofera, in mare, aceeasi functionalitate, insa intr-un format ceva mai util, cu mai multe informatii. Nu exista limitarile pe care dezvoltatorii Maps+ le-au gandit, nu exista StreetView sau orientare pentru directia de mers, insa daca va e dor de aplicatia Google Maps, atunci aceasta aplicatie ii poate prelua locul fara probleme. Exista desigur si o versiune Pro care ofera functionalitate in plus, insa ea este disponibila pentru 2.39€ in App Store.


Pretul initial:
Numele:
OpenMaps

Gratuit

s





Developer: IZE, Ltd.
Universala
Categoria: Navigation


Descriere: Note: An update will apear shortly that will address some iOS 6 related issues.

Browse the maps of OpenStreetMap, download them for offline use, edit the maps (tag editing and node creation), find out whe…


Dimensiunea aplicatiei este: 5.2 Mb


CoPilot GPS

  Nu are un sistem de turn-by-turn navigation disponibil, nu foloseste hartile celor de la Google, insa foloseste harti destul de bune pentru Romania si contine foarte multe puncte de interes. CoPilot GPS nu are StreetView, insa va spune directia in care navigati, dar daca sunteti interesati sa gasiti ceva rapid, aplicatia este capabila sa va ajute fara prea mult efort. CoPilot GPS are doar harti 2D, insa va poate ghida fara probleme prin orase si daca vreti navigatie turn-by-turn, atunci platiti 19€ printr-un in-app purchase si il achizitionati. Nu este Google Maps, insa este o alternativa mai mult decat decenta pentru el. Cea mai importanta functie o las la urma si va spun ca aplicatia va da posibilitatea de a achizitiona harti pentru fiecare tara in parte.


Pretul initial:
Numele:
CoPilot GPS – Plan & explore with on-board maps & directions

Gratuit

s





Developer: ALK Technologies …
Universala
Categoria: Navigation


Descriere: As featured on Engadget, CNET, The Register and many more

CoPilot GPS is the powerful new free offline mapping and route planning app from the makers of award-winning CoPilot Live navigation.

FREEDOM T…


Dimensiunea aplicatiei este: 30.4 Mb


Live Street View Free

  Google a anuntat ca versiunea mobila a Google Maps va avea un modul StreetView incorporat in cateva saptamani de zile, insa pana atunci puteti folosi Live Street View Free pentru a accesa acest sistem al celor de la Google. Aplicatia va ofera posibilitatea de a va localiza folosind sistemul 2D de harti, va da posibilitatea de a cauta locatii, iar daca doriti sa vizualizati si imagini cu acea locatie, atunci printr-o simpla apasare de buton puteti face acest lucru. Aplicatia este disponibila si intr-o versiune Pro care poate fi rulata pe ecranul de 4 inch al iPhone 5 si are cateva functii in plus.


Pretul initial:
Numele:
Live Street View Free

Gratuit

s





Developer: Tim Broddin
Universala
Categoria: Travel


Descriere: Get Street View back in iOS6!

Live Street View Free allows you to tap into the power of Maps and Street View to help you discover places as if you were there.

Live Street View in this app will reflect …


Dimensiunea aplicatiei este: 7.6 Mb


City Maps 2Go – Lite

  La final las City Maps 2Go – Lite, o aplicatie care foloseste un sistem propriu de harti, o aplicatie care se descurca destul de bine in Romania, o aplicatie care are o functie foarte interesanta. Voi puteti descarca orice harti doriti, pentru oricare dintre orasele din Romania, deci teoretic nu ocupati aiurea spatiu in terminalul vostru daca nu aveti nevoie de el. Hartile sunt accesibile offline, nu aveti nevoie de o conexiune de internet pentru a le utiliza, functionalitatea fiind asemanatoare cu cea a aplicatiei CoPilot GPS. Desigur ca exista si o versiune Pro a City Maps 2Go, insa ea trebuie achizitionata.

Pretul initial:
Numele:
City Maps 2Go – Lite

Gratuit

s





Developer: Ulmon GmbH
Universala
Categoria: Navigation


Descriere: World’s #1 iOS offline map app Maps, POI, GPS, Wikipedia available 100% offline no network or WiFi required FREE Lite version: try ONE map 7,800 Vector Maps with more content and detail save data volu…


Dimensiunea aplicatiei este: 11.2 Mb


  Aceste aplicatii nu inlocuiesc Navigon sau iGo in ceea ce priveste folosirea unui sistem de navigatie, insa ele sunt gratuite si in functie de buzunarul vostru le puteti extinde fara probleme functionalitatea. Desigur ca in App Store exista alternative platite care ofera ceva mai multa functionalitate, insa ca sa fiu sincer va recomand sa alegeti intre Navigon sau iGo in locul unei aplicatii de 2/3€ care nu va ofera o functionalitate asemanatoare. Inainte sa inchei va spun ca puteti utiliza Google Maps mobile ca si aplicatie web cu ajutorul acestui mic tutorial.

10 COMENTARII

  1. sal zaone , am o mica problema cu aplicatia CoPilot . am avut-o pe 5.1.1 cu harta Romaniei downloadata. acum cu ios 6.0.0 nu reusesc sa downloadez harta , imi zice “this map was not found[-2:166].
    sti de ce imi da mesajul asta? merci

  2. Problema asta cu hartile e chiar exagerata. Toate hartile free folosesc trafic de date care costa mult in momentul in care iesi din tara, asa ca mai bine o aplicatie gps platita, pe care o platesti odata si o ai pentru totdeauna cu update pe harti cel putin de doua ori pe an. La fel , daca folosesti hartile in tara poti achizitiona de ex igo primo Romania si Ungaria cu 19 euro. Avand in vedere ca fiecare posesor de iPhone a cheltuit intre 1000 si 4000 ron pe telefon, 90 ron pe o aplicatie mi se pare putin.

  3. Folosesc iGo Hu&Ro de un an, am avut doua update-uri importantante pe harti, la capitolul POI sta destul de bine, se misca bine si recalculeaza traseul rapid, ai optiuni de a-ti planifica opriri intermediare, smart zoom-ul isi face treaba bine si multe altele. Ce anume crezi ca-i lipseste? Exista o varianta mai buna, platita sau nu cu o interfata care nu e “de rahat”?