Google iti permite sa efectuezi cautari in interiorul atasamentelor din email-uri, include versiunile mobile ale Gmail

  Astazi Google a anuntat ca va incepe sa indexeze atasamentele din email-urile utilizatorilor si le va permite acestora sa efectueze cautari chiar in respectivele atasamente. Documentele au intrat in centrul atentiei celor de la Google, iar cuvintele listate in documentele primite de catre voi prin email sunt acum indexate si disponibile pentru cautare folosind sistemul de cautari al Gmail. Introducerea unei comenzi precum has:attachment text in casuta de cautare a Gmail va avea drept rezultat efectuarea unei cautari prin inbox-ul vostru si afisarea tuturor email-urilor care contin respectivul text.

  Era normal ca aceasta functie sa fie disponibila in versiunea desktop a Gmail, dar pare ea functioneaza si in iOS? Raspunsul este afirmativ, insa numai daca folositi aplicatia Gmail, sau aplicatia web a celor de la Google. Aplicatia Mail din iOS nu este capabila sa efectueze cautari de acest gen, nu cred ca le va face vreodata, asa ca aveti de ales intre aplicatia Gmail din App Store si versiunea web a Gmail. Comanda pe care o puteti utiliza in iOS este identica, cu cea pentru versiunea desktop a Gmail, deci nu trebuie sa modificati ceva.

  Cat de buna este indexarea documentelor? Depinde pe cine intrebi.

2 COMENTARII

  1. Scuze ca scriu aici dar am incercat sa ma inregistrez pe site, toate bune si frumoase insa la intrebarea ce sistem ruleaza iphone,ipad si ipod touch nu-mi apare nimic de selectat si nici nu pot sa scriu cu tastatura. Incerc de pe iphone 4S cu 5.1.1. Ma puteti ajuta?

  2. Adik attachmenturile vor fi “cautabile”si pe goagal sau doar in email (inbox- sent)? Privacy ar zice ca doar in mail… dar cine garanteaza ca nu “ies” si pe cautari google ?