Apple incearca sa controleze producatorii dezvoltatori de accesorii, va permite producerea de accsorii Lightning doar in anumite fabrici

  Acum cateva luni de zile s-a spus ca Apple va incerca sa controleze intregul proces de dezvoltare a accesoriilor pentru iPhone 5 si la acel moment am crezut ca e doar o gluma, avand in vedere ca pe piata exista atat de multi producatori. Ce parea a fi doar o gluma atunci, este realitate acum deoarece niciun producator nu poate clona cablul Lightning, iar Apple va da acordul de a produce accesorii compatibile cu el numai in anumite fabrici special alese de catre ea. Prin aprobarea unui numar limitat de fabrici in care se pot construi orice fel de accesorii de acest gen, Apple isi protejeaza tehnologia, dar reduce extraordinar de mult numarul accesoriilor disponibile pe piata.

Following up on prior reports that Apple had not made Lightning connectors available to developers, multiple reliable sources have confirmed to iLounge that Apple has made significant changes to its Made For iPad/iPhone/iPod (MFi) policies, tightening control over the manufacturing of Lightning accessories. According to the sources, only Apple-approved manufacturing facilities will be allowed to produce Lightning connector accessories, even including third-party accessories. Moreover, Apple hasn’t approved any factories yet, which the sources say will limit the number of Lightning accessories available in the near future.

  Piata accesoriilor pentru iDevice-uri produce miliarde de dolari anual, insa daca iPhone 5 nu va fi compatibil cu produsele producatorilor importanti, atunci multi vor pierde bani si multi utilizatori vor fi nefericiti. Desigur ca exista optiunea de a folosi adaptoare pentru compatibilitate, insa la un moment dat unii se vor plictisi de a atasa tot felul de cabluri si conectori la iDevice-uri, iar din pacate carcasele cu baterie externa nu vor ajunge chiar atat de repede pe piata. Aceasta miscare a celor de la Apple va creste si pretul accesoriilor Lightning, producatorii trebuind sa amortizeze costurile de fabricare, iar asta va fi in detrimentul utilizatorilor.