iPhone 4S si iPhone 5 folosesc materiale care nu contin foarte multe produse chimice toxice

  Smartphone-urile si tabletele pe care le utilizam in viata de zi cu zi sunt construte folosind diverse materiale care sunt fabricate sau tratate cu diverse substante chimice. Multe dintre aceste substante chimice sunt toxice, iar un nou studiu a avut rolul de a verifica daca smartphone-urile vandute acum pe piata folosesc asemenea substante sau nu si daca ele sunt periculoase pentru oameni. In imaginea de mai sus aveti rezultatele studiului si observati ca Motorola Citrus este telefonul cu cele mai putine substante chimice toxice, el este urmat de iPhone 4S, Lg Remrq , Samsung Captivate, iPhone 5 si Samsung Evergreen.

  36 de terminale au fost testate, 6 au fost catalogate ca avand un grad de risc scazut, 24 au un grad de risc mediu si 6 au un grad de risc ridicat. Toate cele care au un grad de risc ridicat au fost produse inaintea anului 2010, iPhone 2G are cea ma mare nota dintre ele, deci daca aveti unul prin casa, ar fi bine sa renuntati la el. De-a lungul anilor Apple a imbunatatit procesul de productie a propriilor smartphone-uri, acest lucru este evidentiat de catre studiu, insa in iPhone 5 s-a folosit ceva nou care a generat o foarte mica descrestere a calitatii materialelor.

6 COMENTARII

  1. zaone, daca nu te superi , tu de unde ai cumparat iphone 5 ? am un prieten in state si nu se da decat la abonament si doar in canada il poti cumpara la liber cu 700$ , de unde il pot lua si eu ca am disperat 🙂 cei din canada am vazut ca nu trimit in ro 🙁 sau pot cumpara din state si sa dau 200$ si 500$ sa platesc abo pe 2 ani ? fara sa il folosesc merge?

  2. @ zaone , mersi frumos de raspuns ! am vazut ca cei din canada il mai vand la 699$ acum…dar culmea cum sa nu se mai poata 🙁

  3. Ziceam noi de s3 ca e rezistent,am un coleg in clasa,are s3 de 1 saptamana si deja s-a crapat plasticul “super-rezistent” cu care se lauda cei de la samsung :)).Cand l-am intrebat ce telefon o sa-si ia ,a zis clar “Iphone 5” asa ca plasticari sunt tradati de proprii proprietari.