BTC Mouse & Trackpad iti permite sa controlezi un iDevice cu un mouse, implementeaza un cursor in iOS(Video)

[youtube]http://youtu.be/1z5L2qLscL0[/youtube]

  Daca v-ati dorit vreodata sa aveti posibilitatea de a controla un iPhone sau o tableta iPad folosind un mouse sau un trackpad, ei bine va anunt acum ca BTC Mouse & Trackpad va permite sa faceti acest lucru. Tweak-ul va fi lansat in viitorul apropiat in Cydia, va fi compatibil cu toate perifericele suportate de iOS, adica veti putea conecta la iDevice o tastatura, un mouse sau un trackpad, insa doar prin Bluetooth. Dupa ce veti conecta un mouse veti vedea pe ecran si un cursor cu ajutorul caruia puteti intreprinde aceleasi functii pe care in mod normal le puteati intreprinde folosind doar degetele, iar cu o tastatura veti putea scrie mult mai usor texte pe iDevice-urile voastre. Functionalitatea nu se opreste aici, deoarece folosind rotita mouse-ului puteti face zoom in/out si schiar scroll prin unele aplicatii, deci aveti functionalitate aproape completa de la dispozitiv. Butonul din dreapta al mouse-ului functioneaza ca si Home Button, insa trebuie sa aveti grija sa nu il apasati cand nu este necesar.

  • Left button
    • Performs a tap
  • Right button
    • Performs the function of the home button
  • Middle button
    • Switches vertical movements to zooming in and zooming out
  • Scroll wheel
    • Pages through the home screen and performs zooming function in applications

  In clipul video de mai sus aveti prezentata functionalitatea tweak-ului, deocamdata el nu permite utilizarea de gesturi in iOS, dar suport pentru asa ceva va fi disponibil in curand. Ca sa fiu sincer, acest tweak transforma o tableta iPad intr-un laptop pentru ca veti putea folosi mouse-ul pentru a actiona orice pe ecran, veti putea folosi o tastatura pentru a scrie orice, iar inlocuirea unui laptop cu o tableta echipata cu acest tweak devine mult mai simpla. Aplicatiile pentru administrarea remote a calculatorelor vor deveni mult mai usor de utilizat, iar pe masura ce tweak-ul va evolua, vom putea intreprinde mai multe actiuni in iOS.

  BTC Mouse & Trackpad  va fi disponibil in viitorul apropiat in Cydia, va costa 5$, insa daca detineti BTstack Keyboard veti plati doar jumatate de pret pentru el. Desi deocamdata nu l-am testat, acest tweak pare sa fie tweak-ul anului 2012.